Marko Zalaznik je novo ime v moštvu Olimpije. Foto: NK Olimpija
Marko Zalaznik je novo ime v moštvu Olimpije. Foto: NK Olimpija

Zalaznik, ki najraje igra na položaju desnega bočnega vezista, je v drugi ligi debitiral pri 17 letih pred slabima dvema letoma, v prvi polovici aktualne sezone 2013/14 pa je na 15 tekmah dosegel sedem golov. Ima tudi tri nastope za reprezentanco Slovenije do 19 let. Z Olimpijo je podpisal pogodbo do 31. 5. 2016. Na hrbtu bo nosil številko 19.

Udovič: Marko je hiter in močan igralec
"Marko je tipični predstavnik vizije, ki jo zagovarjamo in smo jo napovedali: mlad, perspektiven, poleten, domač fant iz širše okolice Ljubljane. Ima veliko željo uspeti v Olimpiji in veliko motiva po napredku. To so karakteristike, ki jih bomo iskali tudi v prihodnje. Spremljal sem ga že nekaj časa, je zelo hiter in izjemno močan igralec, ki lahko igra na več mestih v ekipi. Z velikim veseljem ga pozdravljam v našem taboru," je ob podpisu pogodbe povedal športni direktor Olimpije Sašo Udovič.

Zalaznik: Pri prilagajanju ne pričakujem težav
"Olimpija je zelo velik klub in v čast mi je, da bom oblekel njen dres. Dogovorili smo se zelo hitro. Iz reprezentance že poznam Andraža Šporarja in Anžeta Zorca, pri prilagajanju ne pričakujem težav. Najprej se želim prebiti med prvih 18 igralcev pri Olimpiji, potem pa je moj cilj seveda tudi prva postava. Najraje igram na položaju desnega bočnega vezista, lahko pa igram tudi povsem v konici napada ali na boku v obrambi," pa je ob prihodu v Olimpijo povedal Zalaznik.

Iz Domžal odhaja tudi Igor Banović
Po Milošu Mijiću, Drašku Božoviću in Denisu Ljuboviću Domžale zapušča še Igor Banović. 26-letni hrvaški zvezni igralec, ki je za dvakratne slovenske prvake odigral 11 prvenstvenih tekem in dosegel dva gola, je po polletnem bivanju ob Kamniški Bistrici sporazumno prekinil pogodbo s klubom.