Eden največjih nemških nogometašev vseh časov meni, da je razkritje homoseksualnosti v nogometu slaba naložba za prihodnost. Foto: EPA
Eden največjih nemških nogometašev vseh časov meni, da je razkritje homoseksualnosti v nogometu slaba naložba za prihodnost. Foto: EPA

Za nemško radijsko postajo HR1 je 51-letnik povedal, da meni, da bi bilo bolje, da homoseksualni nogometaši ne razkrivajo svoje spolne usmerjenosti.
Matthäus: Navijači bodo sovražno razpoloženi
"Povedati moram, da sam sicer ne poznam nobenega nogometaša, ki ima homoseksualna nagnjenja, a prepričan sem, da se kakšen prav gotovo najde. Tem nogometašem dajem ta nasvet - svoja nagnjenja zadržite zase, saj je nogomet zelo mačističen šport in taki so tudi nogometni navijači. Mislim, da bi se navijači na tako razkritje lahko zelo sovražno odzvali."

Homoseksualni nogometaši naj raje prenehajo igrati
Nepozabni kapetan "elfa", ki s svojimi izjavami vedno dvigne veliko prahu, se pri tem ni ustavil. Gejevskim nogometašem je dal nasvet: "Homoseksualcem v nogometu, ki se nameravajo razkriti, svetujem, naj kar končajo kariero. Njihovo življenje v svetu nogometa bi postalo pretežko."

Merklova zagovarja razkritje istospolne usmerjenosti
Kljub velikemu vplivu v nemški javnosti pa se s karizmatičnim Nemcem ne strinjajo vsi. Septembra so se v Nemčiji namreč začele javne razprave o homoseksualcih v profesionalnem nogometu, v katere se je dejavno vključila tudi politika, ki si prizadeva, da bi nogometaši svobodno izražali svojo spolno usmerjenost. Nemška kanclerka Angela Merkel podpira homoseksualne nogometaše in jih opogumlja, naj priznajo spolno usmerjenost, nekdanji nogometaš in predsednik nemškega nogometnega velikana Bayerna iz Münchna Uli Hoeness pa je prepričan, da je prvo razkritje med nogometaši samo še vprašanje časa.