Halo, Lothar, ali se slišimo? Foto: EPA
Halo, Lothar, ali se slišimo? Foto: EPA

"Bilo je, kot da bi z nekom govoril po pokvarjenem telefonu, kar je povzročalo težave. Nekdo ni nič slišal, drugi ga ni razumel ... veliko njegovih besed se je tudi izgubilo v prevodu," je povedal napadalec lizbonskega Sportinga, ki je bil z Mattäusom pogosto na "bojni nogi", zato ga nekajkrat ni bilo v moštvu.

Lothar Matthäus, ki je nemško reprezentanco leta 1990 popeljal do naslova svetovnega prvaka, je pred enim letom postal prvi tujec na selektorski klopi Bolgarije po letu 1966. Na enajstih tekmah je njegova ekipa le trikrat zmagala, od tega dvakrat na prijateljskih tekmah. Bolgari nimajo več možnosti za preboj na evropsko prvenstvo.

Prejšnji teden so Matthäusa odpustili. Predsednik domače nogometne zveze Borislav Mihajlov ga je kritiziral, ker ni živel v Bolgariji, kar je vplivalo na slabo pripravo njegovih varovancev.

Na naslednjih tekmah bo ekipo vodil Mihail Madanski, sicer selektor mlade reprezentance, a bo delo opravljal le začasno, po koncu kvalifikacij bo vodstvo zveze poiskalo novega selektorja.