Luka Modrić je veljal za zvezdnika prihajajočega prestopnega roka. Foto: EPA
Luka Modrić je veljal za zvezdnika prihajajočega prestopnega roka. Foto: EPA
Terje Hauge brez milosti do Luke Modrića
Dinamo je letos v kvalifikacijah za Ligo prvakov izločil Domžale in se dobro upiral Werderju, nato pa izpadel v skupinskem delu Pokala Uefa. Foto: EPA

"Z božjo previdnostjo sem se zbudil in se zavedel, da bi bilo pošteno do Dinama, navijačev, naših otrok, da damo klubu še eno možnost za evropsko pomlad. Ob 10.00 zjutraj smo se sešli z Luko v Zadru. Bil je šokiran, a pozitivno," je v svojem slogu oznanil presenetljivo novico maksimirski šerif Zdravko Mamić. Prej so krožile govorice, da je Manchester City tik pred podpisom pogodbe z Zadrčanom.

Zavrnili ugledne angleške klube in 50 milijonov
"V preteklih dneh smo se v Londonu pogovarjali z angleškimi klubi, ki so vsi po vrsti za takojšnje usluge Modrića ponujali 50 milijonov evrov. Čeprav pride ponudba 100 milijonov, jo bomo zavrnili!" je prepričeval prisotne novinarje podpredsednik hrvaškega velikana, ki ima v resnici vse klubske niti trdno v svojih rokah.

Bo Modrić zadovoljen s ponujenim?
"Luka ima z nami podpisano pogodbo do leta 2015, v tej povsem novi situaciji mu bomo ponudili največ kar moremo. Že jutri bomo natisnili tisoč dresov, ki jih bo podpisal za navijače, ustanovili bomo navijaški klub Luke Modrića, dobil bo svojega osebnega fizioterapevta in seveda mu bomo krepko povišali prihodke. Mogoče Luka na začetku ne bo povsem prepoznal pomembnosti tega trenutka, vendar verjamem, da se bodo nekoč delili almanahi, ki bodo ločevali obdobje pred in po Luku Modriću," je z žarom pripovedoval Mamić.

Ivanković se mora prebiti do izločilnih bojev
Vodstvo modrih je dalo trenerju Branku Ivankoviću proste roke pri izbiri novih igralcev, pri čemer denar ne bo igral nobene vloge. Cilj profesorja na klopi Dinama je jasen - prebiti se v spomladanski del evropskih klubskih tekmovanj, sicer bo ostal brez dela.

Luka z odgovornostjo Iva Sanaderja
"Luka ima odgovornost, da popelje Dinamo v evropsko pomlad, tako kot ima premier Ivo Sanader obveznost, da pripelje Hrvaško v Evropsko unijo," je za konec še pribil alfa in omega Dinama Zdravko Mamić. No, za nameček pa se je ob prelomu leta še opravičil novinarjem, s katerimi je letos bil kar nekaj bitk: "Opravičujem se Vam za vse grde besede, ki sem Vam jih izrekel. Samo skupaj lahko ustvarimo veliki evropski Dinamo. Hvala vam, ker ste s svojo prisotnostjo zaznamovali moj največji dan v življenju."

T. G.