Nogometno igrišče v Šentjurju tarča objestnežev

Še v petek so mladi šentjurski nogometaši trenirali na pomožnem nogometnem igrišču pod Botričnico, v soboto dopoldne pa šok – pričakal jih je popolnoma uničen teren.

"Tu naj bi dva avtomobila izvajala neke akrobacije, še sami ne vemo, kako, niti zakaj," pravi predsednik Nogometnega kluba Šentjur Jernej Leskovar.

Igrišče je v preteklosti že bilo tarča vandalov, a nikoli v takšnih razsežnostih, zelenica je namreč zdaj skoraj popolnoma uničena. S tem so škodo naredili predvsem otrokom, v klubu namreč trenira več kot 200 mladih nogometašev, ki so tako ostali brez enega izmed svojih igrišč. Za najmlajše bodo treninge zdaj organizirali v telovadnicah.

"Starejši so potem nekje na betonskih malonogometnih igriščih zunaj, na pomoč pa so nam priskočile tudi sosednje občine. Dogovorili smo se, da zdaj tam začasno treniramo," pojasnjuje Leskovar.

Sanacija zelenice bi bila dolgotrajna in zahtevna, v klubu zato razmišljajo o umetni travnati površini. "Upam, da nam bo tudi s pomočjo lokalnih oblasti to v naslednjem letu uspelo," dodaja Leskovar.

"Seveda bomo nudili vso strokovno pomoč, ki jo občina premore," zagotavlja župan občine Šentjur Marko Diaci. Ker je igrišče v zasebni lasti, pa občina ne sme vlagati javnega denarja.

"Mogoči so neki razpisi, ki jih izvaja Nogometna zveza Slovenije, kolikor nam je znano. Tako da verjamem, da bodo tudi nogometaši storili svoj del naloge in potem bomo skupaj rešili, kot smo že marsikaj v tej občini," je optimist Diaci.

Policija krivce za razdejanje še išče.