Jan Oblak je proti Slovaški in Angliji ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Oblak je proti Slovaški in Angliji ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Foto: www.alesfevzer.com
Novaković prekinil medijski molk
Nogometaši želijo na Malti ponoviti zadnji dve predstavi

Kljub temu večjih skrivnosti glede postave za tekmo ni. Poškodovanega Bojana Jokića naj bi na levem branilskem položaju zamenjal Dejan Trajkovski, kaznovanega Aljaža Struno pa na desnem Nejc Skubic. Osrednja branilca bosta Boštjan Cesar in Miral Samardžić, v vezni vrsti v rombu Rene Krhin, Jasmin Kurtić, Benjamin Verbič in Valter Birsa, v napadu pa najbrž Josip Iličić in Milivoje Novaković.

V vratih je mesto rezervirano za Jana Oblaka, ki je v dresu Atletica iz Madrida od zadnje reprezentančne akcije prejel nekaj več zadetkov kot na začetku sezone. Na zadnjih dveh tekmah španskega prvenstva po dva. "Zadnji mesec ni bil tako uspešen, ampak to je normalno. Ne morem pričakovati, da ne bom prejel gola ves mesec. Imel sem tudi manjše težave z ramenom od tekme proti Angliji. Imam jih še vedno, a je že veliko bolje. Gotovo se tudi to malo pozna v igri," je pojasnil 23-letni Škofjeločan.

V slovenskem taboru so že opravili tudi videoanalizo tekmecev. "Malta je dobra ekipa. Nekatere reprezentance so imele težave z njimi, ne smemo jih vzeti z levo roko, ker so dobra in organizirana ekipa. Iz Litve se lahko kaj naučimo. Spet bomo imeli več žogo v posesti, a tudi oni imajo hitrega napadalca. To je njihovo glavno orožje. Moramo čim prej zadeti, da nam bo lažje. Proti Angliji sicer niso imeli nekih protinapadov," je Maltežane ocenil Verbič.

Krhin: Dokazali smo si, da smo na visoki ravni
Eden najboljših na tekmah proti Angliji in Slovaški je bil Rene Krhin, ki je v Stožicah staknil manjšo poškodbo. Zato je po vrnitvi v Španijo izpustil dvoboj z Atleticom, nato je eno srečanje spremljal s klopi, na zadnjih dveh pa ga ni bilo v postavi. "Da nisem igral na zadnjih tekmah, ni bilo posledica poškodbe, ampak čisto trenerjeva odločitev," poudarja. Dodaja: "Gotovo se igralec veliko bolje počuti, če igra. Treniral sem v redu, a tekme so brez dvoma pomembne za pravi občutek."

Pred Malto še pravi: "Tekme se moramo lotiti brez kančka podcenjevanja. Tudi takšne zaprte tekme so lahko zapletene. Na zadnji akciji smo sami sebi dokazali, da smo na visoki ravni, to je najpomembneje. Že v Litvi smo se vrnili iz zelo težkega položaja in pokazali neki karakter in ekipno moč. To smo nato samo prenesli na oktobrski tekmi in videli, česa smo sposobni, če igramo tako, kot znamo. V ekipi se čuti pozitivno vzdušje, že na zboru se da to opaziti. Smo samozavestnejši. Gotovo tudi meni v igri pomaga, če odigram več tekem skupaj z istimi igralci. Treniramo, bolje se poznamo in vse skupaj deluje boljše."

Novaković prekinil medijski molk
Nogometaši želijo na Malti ponoviti zadnji dve predstavi