Nogomet
Luka Elsner
Luka Elsner je, potem ko je leta 2012 končal igralsko kariero, med letoma 2013 in 2016 vodil Domžale, lani pa dobil priložnost pri Olimpiji, ki pa jo je moral marca zapustiti. V tej sezoni je trener ciprskega prvoligaša Pafosa, ki je po trinajstih krogih na šestem mestu lestvice. Foto: Telis Christou/Pafos FC
       Pred dvobojem z Doxo se je čutila napetost, zelo smo si želeli zmage in morda je bila to v letošnjem koledarskem letu najpomembnejša zmaga Pafosa. Obdržala nas je v zgornjem delu lestvice.       
Cilj Pafosa je obstanek v prvi ligi, po odličnem začetku pa se Elsner spogleduje tudi z uvrstitvijo med najboljših šest, kar bi preseglo vsa pričakovanja. Foto: Telis Christou/Pafos FC
       Na začetku smo se vsak dan spraševali, kaj bo nastalo iz tega in ali se splača vlagati toliko živcev. Rekli smo si že, ali ne bi šli raje kar domov, a smo igralce vkomponirali v sistem dela in hitro zgradili primerne odnose, saj časa ni bilo veliko. K sreči smo izbrali dobre značaje, tekmovalne tipe igralcev, je pa bilo vloženega tudi veliko dela. Zdi se, kot da se med seboj dobro poznamo, a se seveda ne.       
Luka Elsner pravi, da je Jan Koprivec za Pafos odlična okrepitev: "Dvignil je tudi rejting kluba. Ima dober sloves, njegova kakovost v golu pa daje stabilnost celotni ekipi." Foto: BoBo
       Imamo kup zanimivih tekem, kar je dobra podlaga, da se mlad trener uči. Zame je to okolje super. Veliko truda smo vložili z vsemi pomožnimi trenerji, naredili fantastičen posel, srčno si želimo, da nam uspe. Prisotni smo bili, ko se je gradilo moštvo in ko si del tega na začetku, želiš biti del tega tudi na koncu.       
Bosanski nogometaš Kenan Horić je igral v Domžalah med letoma 2014 in 2016, ko je bil trener Luka Elsner, zdaj pa sta z Elsnerjem skupaj pri ciprskem Pafosu. Foto: Reuters
       Razmerje moči je izenačeno. V pokalu je Olimpiji uspelo na idealen način, a že na naslednji tekmi je zmagal Maribor. Po boksarsko bi rekli, da bo zadnja, dvanajsta runda, povedala, kdo bo zmagal in kdo bo obležal na tleh. Bitka (za naslov državnega prvaka) bo huda do konca, in to je dobro za slovensko ligo.       
V trenutni Olimpijini zasedbi Elsner zelo ceni Issaha Abassa. Foto: www.alesfevzer.com
       Kritičen do selektorja nikoli ne bom. Nisem v položaju, da bi lahko ocenjeval njegovo delo. Sem brez izkušenj na tem področju in si ne predstavljam, kako zahtevno je to delo. Srečku Katancu zagotovo ni bilo lahko.       

Dodaj v

Olimpija ali Maribor? Odločila bo "zadnja boksarska runda"

MMC-jev intervju z Luko Elsnerjem
28. november 2017 ob 06:32
Ljubljana - MMC RTV SLO

Pafos, turistično mesto na Cipru, je od julija dom Luke Elsnerja, kjer vodi nogometnega prvoligaša, ki meša štrene najboljšim in pri katerem igrajo tudi trije slovenski igralci.

Elsner pravi, da je zgodba z Olimpijo (treniral jo je od septembra 2016 do marca 2017) že daleč za njim, v novem klubu pa se odlično počuti, čeprav se je na začetku spraševal, ali ne bi šel raje kar domov. Le trije igralci so imeli pogodbo, s kar 28 jo je bilo treba podpisati, a je vseeno sestavil zgledno ekipo, ki je trenutno na šestem mestu državnega prvenstva. S 35-letnim Elsnerjem smo se pogovarjali v petek, pred porazom Pafosa pri vodilni ekipi prvenstva AEK Larnaci (Apoel zaostaja devet točk, vendar ima tri tekme manj).


Pafos se je spet pridružil ciprski prvoligaški druščini. So letos želje kluba kaj višje kot zgolj obstati v ligi? Je cilj, da se hitro pridružite najboljšim?
Ne, to je dolgoročen proces. V nogometu čez noč ne moreš ničesar narediti, tega se zavedamo. Preskakovati stopničke ne bi bilo racionalno. Gremo počasi, iz tekme v tekmo. Osnovni cilj je bil obstati v prvi ligi, saj se klub nikoli ni obdržal med prvoligaši. Vedno je šlo gor-dol. Upam, da se lahko vključimo v bitko za Top 6, potem ko se moštva razdelijo na boljšo in slabšo polovico. To bi bil vrhunski uspeh. A da bi konkurirali za vrh, nimamo pogojev, primernega igralskega kadra niti zgodovine.

Na začetku novembra ste z Apoelom izgubili 4:0. Se zelo čuti ta kakovostna razlika. Je Apoel, ki igra v Ligi prvakov, res toliko močnejši?
Ko smo v 35. minuti po svoji neumnosti zakrivili enajstmetrovko, smo res videli, da je precejšnja razlika. Potem smo dobili še dva gola iz kota in nekako sami sebi nastavili past. V igri v polju razlika niti ni bila tolikšna, je pa velika razlika v učinkovitost in v disciplini. Na Cipru je Apoel daleč spredaj.

Ste si v živo že ogledali kakšno Apoelovo tekmo v Ligi prvakov?
Gledal sem dvoboj s Tottenhamom (0:3) in Apoel ni igral slabo.

Doxo ste v prejšnjem krogu premagali z 1:0 in končali niz treh prvenstvenih tekem brez zmage. O kakšni krizi na teh treh tekmah vseeno ne bi mogli govoriti, kajne?
Ne, igrali smo relativno dobro, remizirali v gosteh z Anorthosisom, pa igrali doma neodločeno z Arisom, pri čemer smo prevladovali, a nismo našli poti do mreže. Z Apoelom izgubiti pa seveda ni problem. Vseeno se je pred dvobojem z Doxo čutila napetost, zelo smo si želeli zmage in morda je bila to v letošnjem koledarskem letu najpomembnejša zmaga Pafosa. Obdržala nas je v zgornjem delu lestvice.

Kakšen slog igre gojite?
Količinsko je napadov malo, osnova pa je, da relativno dobro držimo žogo in da je žoga na tleh. Do zadnje tretjine igrišča nam to dobro uspeva, potem nam zmanjka nekaj idej in tudi kakovosti. Točke osvajamo, ker izkoristimo redke priložnosti in ker smo disciplinirani v obrambi. Šestkrat imamo nedotaknjeno mrežo. Gradimo na tem. Pa tudi precej visoko stojimo na igrišču in nasprotniku ne dovolimo, da razvije svojo igro.

V ekipi imate tri Slovence, rezervni vratar slovenske reprezentance Jan Koprivec vas je okrepil poleti ...
Odlična okrepitev! Dvignil je tudi rejting kluba. Ima dober sloves, njegova kakovost v golu pa daje stabilnost celotni ekipi. Ima izjemen tekmovalni značaj, pomaga pri gradnji ekipe, tako da je njegova prisotnost za nas neprecenljiva. Kadar nasprotnik prebije obrambni zid, je za vse lažje, ker je Jan v vratih.

Kakšna bi bila odškodnina, če bi si kakšen klub zaželel Jana Koprivca?
Naši vlagatelji so iz Rusije in prav nizke cene ne bi bilo. Težko pa govorim o konkretnih številkah. Je pa Jan že v zrelih letih za vratarja in ga ne bi radi spustili iz kluba.

Kaj pa Erik Janža in Mitja Lotrič?
Erik je precej standarden v ekipi, Mitja pa se bori za minutažo in v prvi enajsterici. Oba pa nam na igrišču dajeta ogromno. Za Erika je bilo pomembno, da je našel primeren klub, kjer lahko igra, ker se mu pri Vitorii ni posrečilo. Za nas je vsekakor odlična okrepitev. Ni enostavno, da si tujci izborijo položaj, liga je kar zahtevna.

Ob prihodu na Ciper je vaš klub podpisal pogodbo s kar 28 novimi igralci. Je bil velik izziv, povezati jih v celoto?
Na začetku smo se vsak dan spraševali, kaj bo nastalo iz tega in ali se splača vlagati toliko živcev. Rekli smo si že, ali ne bi šli raje kar domov, a smo igralce vkomponirali v sistem dela in hitro zgradili primerne odnose, saj časa ni bilo veliko. K sreči smo izbrali dobre značaje, tekmovalne tipe igralcev, je pa bilo vloženega tudi veliko dela. Zdi se, kot da se med seboj dobro poznamo, a se seveda ne. Trenerji smo na Ciper prišli 1. julija, 50 odstotkov igralcev, ki so v prvi enajsterici, pa šele v sklepnem delu avgusta. Skratka, bil je kar velik izziv.

Imate igralce 18 različnih narodnosti. Kako komunicirate?
K sreči Ciprčani dobro govorijo angleško, drugi se učijo, imamo pa tudi nekaj Francozov, kar mi ustreza. Vsi se kar dobro razumejo med seboj in ni velikih težav.

Kako vam gre grščina?
Relativno slabo, ker smo v okolju, kjer je angleščina skoraj kot drugi jezik in nisi prisiljen uporabljati grščine. Nekaj osnovnih besed poznam, ampak - dolga pot je še, da bom vse razumel.

Kdo je poleg Koprivca največ vreden v vaši ekipi?
Po sami tehnični kakovosti Christian Bruls, Belgijec, ki izstopa in je prišel k nam z nekim slovesom, saj je igral v francoski in belgijski prvi ligi. Imamo tudi zadnjega veznega Mehdija Mostefa, Francoza z alžirskimi koreninami. Star je 34 let, odigral pa je 300 tekem v francoski ligi. Omenil bi tudi kakovostno obrambo, ki ji poveljujeta bosanski igralec Kenan Horić, ki ga v Sloveniji dobro poznamo (igral je za Domžale; op. a.), in Francoz Herold Goulont, ki je visok skoraj dva metra. Je pa tako, da igra ne sloni na izjemnih posameznikih, ki bi lahko s svojo rutino odločali tekme, ampak je naša homogenost tista, s pomočjo katere osvajamo točke.

Je finančno klub stabilen?
Za Ciper je pogosto, da imajo januarja nekateri klubi finančne težave. Mislim, da mi tega padca ne bomo doživeli.

Kakšne so plače igralcev v primerjavi s Slovenijo? So v rangu Maribora in Olimpije?
Domačini so relativno malo plačani, tudi v primerjavi s plačami igralcev v Sloveniji, tujci, ki imajo dober sloves, pa so nekje v rangu tistega, kar ponujata Maribor ali Olimpija, morda malce manj.

Je vodenja Pafosa tisto, kar zadovoljuje vaše ambicije, ali pa le neka začasna rešitev, preden greste v večji klub?
Sem izjemno zadovoljen v trenutnem okolju. Marsikaj novega sem se že naučil in se še bom. Liga je zelo tekmovalna, polovica moštev je res na visoki ravni. Apollon, Apoel, AEK, to so tri res dobre ekipe, ki so se dobro znašle tudi v Evropi. Imamo kup zanimivih tekem, kar je dobra podlaga, da se mlad trener uči. Zame je to okolje super. Veliko truda smo vložili z vsemi pomožnimi trenerji, naredili fantastičen posel, srčno si želimo, da nam uspe. Prisotni smo bili, ko se je gradilo moštvo in ko si del tega na začetku, želiš biti del tega tudi na koncu.

Je prijetno živeti na Cipru, na tem toplem otoku?
Razvadiš se. Ravno pred kratkim smo se pogovarjali s trenerji, kako se je ohladilo in ni več tako prijetno, pa imamo vseeno 15 stopinj. Je pa bilo poleti ekstremno vroče, trenirali smo zelo zgodaj ali pozno zvečer. Na trenutke je bilo zelo težko. A vsekakor je prijetno, ker imamo veliko sonca.

Najbrž je tudi nogometna igra lahko boljša v takšnih razmerah, kot pa v okoljih, kjer je novembra le nekaj stopinj nad ničlo ...
Da, trenutne razmere so super za nogomet, ko malce porosi, je res idealno. Toda, ko se je konec avgusta začelo prvenstvo, je bilo na večerni tekmi 35 stopinj. Vsaka država ima svoje prednosti in pomanjkljivosti.

Za vami je burno leto 2017. Začeli ste ga kot trener Olimpije, a vas je Milan Mandarić hitro odstavil. Štejete epizodo pri Olimpiji kot neuspeh?
Ah, ta zgodba je že tako daleč za mano ... Vsekakor je bila odlična izkušnja. Mislim, da moraš biti v karieri v visokoambicioznem klubu, ki ima zgodovino in kjer so pritiski veliki, kar samo pripomore, da postaneš boljši trener. Sem ponosen, da sem bil del te zgodbe in da sem imel priložnost voditi to ekipo. Končalo se je, kot se je. Pogosto se zgodbe za trenerje končajo negativno, in ničesar ne obžalujem. Spoznal sem veliko dobrih ljudi in igralcev, imel sem odličen odnos z navijači, kar mi je tudi precej pomembno. Nobene grenkobe nimam. In tudi ni prav, da greš skozi življenje s starimi zamerami. Mi je bilo pa težko, ker po razhodu z Olimpijo tri mesece nisem nikogar treniral. Zdaj sem spet zadovoljen.

Ko ste bili brez kluba, se je za vas zanimal tudi Sochaux. Ste bili blizu odhodu v Francijo?
Bil sem na treh sestankih. Dva sva bila v ožjem izboru, izbrali so Nemca Petra Zeidlerja, ki je izkušenejši. Zame je bila to odlična izkušnja, saj sem v klubu, ki ima močno zgodovino, prišel tako daleč, poleg tega smo ohranili dobre stike.

Pa vseeno: mar ni nenavadno, da je Olimpija tako hitro obupala nad mladim strokovnjakom?
Rekel bom, da se je vse zgodilo zelo na hitro. Ko smo končali zimske priprave, sta na začetku spomladanske sezone sledila dva poraza, in klub je presodil, da tako ne gre več naprej. Ne bi se rad spuščal v komentarje, kaj se je zgodilo. Imeli smo različna videnja v določeni situaciji. To je zdaj preteklost.

Komu dajete prednost v boju za naslov državnega prvaka, Mariboru ali Olimpiji?
Nehvaležno vprašanje. Tudi največji poznavalci bi težko odgovorili. Razmerje moči je izenačeno. V pokalu je Olimpiji uspelo na idealen način, a že na naslednji tekmi je zmagal Maribor. Po boksarsko bi rekli, da bo zadnja, dvanajsta runda, povedala, kdo bo zmagal in kdo bo obležal na tleh. Bitka bo huda do konca in to je dobro za slovensko ligo, ker bo zanimanje navijačev veliko.

V sredo bo povratna četrtfinalna tekma med Mariborom in Olimpijo. Ima Maribor v Ljudskem vrtu kaj možnosti, da nadomesti zaostanek 3:0?
Če bo dosegel gol v prvih 20 minutah, bi lahko bilo še kaj mogoče, a mislim, da ima Olimpija ob tem rezultatu res veliko prednost. Ima tudi dobro organizirano in disciplinirano igro, tako da ji ne bi smelo biti težko zadržati te prednosti.

Koga v zdajšnji zasedbi Olimpije bi si želeli imeti, ko ste bili vi trener v ljubljanskem klubu?
Ne vem. Lepo je spremljati razvoj Issaha Abassa. K nam je prišel ravno v zimskem obdobju. Gre za tip igralca, ki bi si ga vsekakor želel imeti. Vedno mi je bil zanimiv Nik Kapun, ki je zdaj zdrav in je pokazal kakovost. Lepo je videti, da se je po tem težkem obdobju vrnil. Kapetana Branka Ilića se seveda tudi ne bi branil.

Slovenija je na le 69. mestu Fifine lestvice. Kaj je narobe? Ste lahko malo kritični?
Ne, kritičen do selektorja nikoli ne bom. Nisem v položaju, da bi lahko ocenjeval njegovo delo. Sem brez izkušenj na tem področju in si ne predstavljam, kako zahtevno je to delo. Srečku Katancu zagotovo ni bilo lahko. Dejstvo pa je, da si vsi želimo višje uvrstitve, da spet povežemo nogomet z navijači in da spet pišemo uspešno zgodbo. Za dobro slovenskega nogometa je reprezentanca zelo pomembna. Imamo pa dobro podlago za nadaljevanje.

Je na Cipru tudi vaša družina?
Ne, žena ima službo v Sloveniji, jaz pa pogodbo samo do konca sezona. Moja služba ni tako varna, da bi se družina preselila sem.

Koliko boste med božično-novoletnimi prazniki v Sloveniji?
Prišel bom le za dva dni, za božič, 3. januarja že igramo naslednjo tekmo.

Tomaž Okorn
Prijavi napako
Komentarji
Horst
# 28.11.2017 ob 06:54
Že pri odgovorih izstopa iz slovenskega povprečja.Upajmo,da je to šele začetek njegove poti navzgor.Sposoben je,inteligenten je,govori francosko in angleško.
linus.si
# 28.11.2017 ob 07:57
@Gepard007
A veš da sem tut jest na to pomislu. Drugi razlog pa morda tiči v tem da zveza hoče imeti več gledalcev na obeh tekmah. Sicer pa...režirane tekme se opazijo. Jaz letos še nisem opazil nič takega kar bi me prepričevalo da se menijo za rezultate. Igralci grizejo do konca.

P.S.
Zgleda nisem dovolj brihten...Kaj je fora tega plakata tam zgoraj? Zakaj bi si MB naredil debelega Zahota z joškami v pozi Hamleta in celega potetoviranega...Res mi ni jasno :(
boroč
# 28.11.2017 ob 09:14
Maribor ali Olimpija? Vseeno mi je, samo da oba igrata dober nogomet. Ampak v središču tega članka je Luka Elsner. Želim mu dobro nadaljevanje trenerske kariere, podaljšanje pogodbe in Pafos v vrhu ciprske lige. Upam, da tam ni na čelu kluba predsednik, ki bi bil podoben Mandariću.
super_balotelli
# 28.11.2017 ob 08:48
Ne igrata na isti dan, ker želijo ohraniti gledanost, logično. Ne pa neke teorije zarote.
Haloo
# 28.11.2017 ob 08:10
Vijolice v tem mrazu?
Pogorele bodo!
šurda
# 28.11.2017 ob 11:16
ROBI123
In podobne "cvetke" vam res ni nobene pomoči več !
Vse povsod vidite same zarote, namesto, da bi se raje
poglobili v igro vašega ljubega Maribora !
Springbok
# 28.11.2017 ob 09:26
Čakam, da bo uporabnik unssen razložil, da v primeru zmage Maribora z 1:0 napreduje Maribor.
ROBI123
# 28.11.2017 ob 17:07
Uporabnik Haribo pa še res ni napisal kaj pametnega! Samo žaljenje in norčevanje. Nekaj v zvezi z Mariborom ga mora res mučiti ali pa norčevanje in žaljenje zadovolji njegov ego!!!!!
genniuuss
# 28.11.2017 ob 11:08
Zahovič: Za pokal ni bilo zanimanja ne v mestu ne v slačilnici

fantastično.
MaBoZe1x
# 28.11.2017 ob 08:58
Kdor ne razume plakata - It ain't over till the fat lady sings.
kopibrejk
# 28.11.2017 ob 08:49
Pafos ... na šestem mestu lestvice.
Lepa formulacija.
genniuuss
# 28.11.2017 ob 14:46
ni mi jasno kako bodo igrali,
ko pa ni zanimanja, ne v mestu ne v slačilnici ?
Haribo
# 28.11.2017 ob 12:57
stewie
Haribo, podobno gladko, kot ji je šlo na zadnji temi v LV pred 11 dnevi? :)

Tudi največji nogometni strokovnjaki kdaj zgrešimo. Saj Luksemburg: Francija je bilo tudi izenačeno, pač se kdaj zgodi.
Benten
# 28.11.2017 ob 09:03
@igor67: vi ste že svoje povedali.
Ples
# 28.11.2017 ob 08:12
Sicer pravi, da mu je na Cipru super, ampak ne vem zakaj mi je bilo ob branju kar malo težko zanj ... Kakorkoli, upam, da mu uspe.
moj komentar
# 28.11.2017 ob 19:09

ROBI123
šurda
Samo razmišljam, zakaj Olimpiji lahko sodijo sodniki iz bližnjih krajev, Mariboru pa ne!!! Tudi ti malo razmišljaj, v razmišljanju ni nobene zarote!


Logično, da so sodniki iz krajev bližje Ljubljani, saj se Ljubljana nahaja v sredini države, Maribor pa skoraj ob meji.
Haribo
# 28.11.2017 ob 13:57
mojkomentar
Seveda bo prvenstvo dobila Olimpija in to s tehničnim nokautom nekaj rund pred koncem.
Od napihnjenih vijolic bodo ostala samo še zelena stebla.

Zelo verjeten scenarij, ki pa ga toteki ne bodo priznali, saj bo kriv Nejc Kajtazović, ki je prekinil dvoboj s tehničnim nokavtom, saj drugače po njihovem Haribo nikoli ne bi padel, saj je kljub temu, da je bil popolnoma uničen v dvoboju in se večino časa le objemal ali ležal na tleh, po njihovem nastopil fantastično in dominiral.
Haribo
# 28.11.2017 ob 13:48
stewie

Vem, da si se na vso moč trudil uporabljati sarkazem, ampak si pa nenamerno par stvari v tem komentarju fantastično opisal, res zadel žebljico na glavico, sploh tisto vašo letošnjo sramoto, ki nam jo prikazujete. Skratka, še vedno objektivnejši komentar kot večina vzhodnih prektrojancev, vključno z Darkecom in Zahecom.
Haribo
# 28.11.2017 ob 13:02
Hahahahha kako smešno je, ko se vijolkoti tako na vse pretege trudijo, da bi bili jesenski prvak in že dva dni pišejo tekst za tekstom teh kriterijev. Tisto, ko si popolnoma ponižan v ligi prvakov, v pokalu prav tako, prvenstvo se ti izmika, bomo pa vsaj NK Haribo Branik jesenski prvak 2017/2018, največji uspeh mesta v letošnjem letu na vseh področjih.
Haribo
# 28.11.2017 ob 09:45
Haribo se še komaj drži v ringu in je bil že večkrat na tleh. Olimpija gladko z nokavtom.
moj komentar
# 28.11.2017 ob 13:17
Seveda bo prvenstvo dobila Olimpija in to s tehničnim nokautom nekaj rund pred koncem.
Od napihnjenih vijolic bodo ostala samo še zelena stebla.
stewie
# 28.11.2017 ob 10:31
Haribo, podobno gladko, kot ji je šlo na zadnji temi v LV pred 11 dnevi? :)

Samo da te spomnim na tvoji dve napovedi pred tisto tekmo:

Haribo
# 17.11.2017 ob 11:49
Danes bo Haribo gladko izgubil, ker bo z mislimi že pri Ligi prvakov, v torek pa zato ker se bo, saj je v LP že vse odločeno, šparal za prvenstveno tekmo v naslednjem tednu. Tako, da klasičnih 3:0 v Moskvi in klasičnih 0:7 na domačem vrtu.

Haribo
# 17.11.2017 ob 11:55
Nejc Kajtazović je 5.sodnik, žal je danes za MB vse izgubljeno.


Res neverjetno dober občutek za napovedovanje tekem, upam le, da s takimi napovedmi ne igraš športnih stav za denar, ker bi bržkone finančno propadel še hitreje od povprečnega slovenskega start-up podjetja. Človek bi prej še verjel, da v bistvu na skrivaj navijaš za MB, pa namerno pišeš take napovedi, iz golega vraževerja.
Mirko Tipka
# 28.11.2017 ob 08:50
Olimpija ali Maribor?

Mi je vseeno. Samo da je všečna igra
ROBI123
# 28.11.2017 ob 22:48
moj komentar
Ptuj in Prekmurje sta bližje Mariboru, zakaj je treba sodnika voziti iz Kranja???? V tem je poanta, če ne zaupajo vsem sodnikom, zakaj jih sploh imajo??????
stewie
# 28.11.2017 ob 15:15
Upajmo, da se ponovi tekma iz aprila 2002, ko je tedanja Olimpija padla v Ljudskem vrtu s 5-0, kar so po koncu tekme znali pravi Štajerci tudi lepo spodobno proslaviti! :)
https://www.youtube.com/watch?v=-vIfxH3GkxU
imlakar4
# 28.11.2017 ob 09:49
Neverjetno koliko cirkusa okoli tretjerazrednega nogometa v evropskem smislu.
copcop
# 28.11.2017 ob 08:31
Domačini so relativno malo plačani, tujci, ki imajo dober sloves, pa so nekje v rangu tistega, kar ponujata Maribor ali Olimpija, morda malce manj.

A kdo vekoliko dobijo igralci Maribora ali Olimpije?
ROBI123
# 28.11.2017 ob 16:48
šurda
Samo razmišljam, zakaj Olimpiji lahko sodijo sodniki iz bližnjih krajev, Mariboru pa ne!!! Tudi ti malo razmišljaj, v razmišljanju ni nobene zarote!
Bivši uporabnik
# 28.11.2017 ob 14:40
@Volkosvinj; 28.11.2017 ob 14:17
Bodimo iskreni, malo verjetno je, da bodo kotlinarji uspeli vzdrževati takšno rezultatsko krivuljo. To je do sedaj njihov najboljši jesenski del v zgodovini kluba, za Maribor pa nič posebnega...


Če s pejorativnim izrazom "kotlinarji" misliš NK Olimpijo, potem ne gre pozabiti na lansko sezono, ko so v jesenskem delu osvojili 46 točk, kolikor jih lahko v jesenskem delu osvojijo letos v primeru dveh zmag v decebru.

Je pa res, da je bilo lani v jesenskem delu 21 tekem, torej 2 več kot letos.
Volkosvinj
# 28.11.2017 ob 14:25
@stewie
Bravo. Napisano kot se spodobi, Haribo&moj komentar tega nista sposobna razumeti.
stewie
# 28.11.2017 ob 13:19
O ponižanosti govoriš?
Tega letos pri Olimpiji seveda ni bilo moč zaznati v evropskih tekmah, res ne. Pogumno in požrtvovalno so se borili proti daleč najtežjemu možnemu tekmecu, ki jim ga je neusmiljena roka Uefa-e naklonila na žrebu, dirigiranemu seveda s strani vijoličaste mafije, da bi slednji s porazom Olimpije prikrili lasten neuspeh nastopanja v eni, itak povsem ubogi Ligi prvakov..
Proti nepremagljivim in krvoločnim finskim ribičem iz Vaase, ki so lansko sezono v eni najtežjih in najbolj kakovostnih nogomentih državnih ligah, kar jih je (Liga prvakov je otroški vrtec napram temu!) končali na visokem četrtem mestu (ja, skoraj tako visoko, kot Olimpija v nič manj nevarni ligi, katerih prvo mesto je bilo za zeleno mizo že zdavnaj prepuščeno Totekom), so se pogumni Zmajčeki povsem enakovredno spopadli na terenu in skorajda zadeli na obeh tekmah. Skoraj na prvi in skoraj na drugi. In na obeh tekmah so tudi uspeli proti razigranim finskim napadalcem ohraniti čisto mrežo (ok, eden ni nobeden, tudi bedni Maribor je obakrat zabil Islandcem samo en gol, sramota za slovenski klub, res!) in se več kot dostojno posloviti od Evrope, za nameček pa uspešno pripraviti na domačo sezono, za razliko od butastih Totekov, ki so povročili s svojimi tekmami zgolj to, da pravi in ponosni Slovenčki celo poletje jezno spremljajo njihove zmage, potem pa ta istim škodoželjnežem še s porazi v Ligi prvakov povzročijo občutek sramote. V eni pravi in urejeni državi bi morali vsi normalni Slovenci tožiti ta klub, ker jim je s svojimi igrami po Evropi povzročil nenadomeljstivo škodo, oblatil ime Slovenije in narodu naredil en kup travm. Še dobro, da imamo Olimpijo, ki je s tekmami proti Fincem pokazala, da se pravi Slovenec zna posloviti od Evrope takrat, ko narod želi še.
Bivši uporabnik
# 28.11.2017 ob 13:10
@Haribo; 28.11.2017 ob 13:02
Hahahahha kako smešno je, ko se vijolkoti tako na vse pretege trudijo, da bi bili jesenski prvak in že dva dni pišejo tekst za tekstom teh kriterijev. Tisto, ko si popolnoma ponižan v ligi prvakov, v pokalu prav tako, prvenstvo se ti izmika, bomo pa vsaj NK Haribo Branik jesenski prvak 2017/2018, največji uspeh mesta v letošnjem letu na vseh področjih.


Sem iz Celja in privoščim naslov tako Ljubljani, kakor Mariboru, najbolj pa seveda Celju.

Če še nisi opazil, me zanima zgolj ustrezno upoštevanje pravil, ki jih je spisala NZS, ne jaz. Ostala folklora, ki običajno pritiče nogometu in ki izhaja iz besednjaka, ki ga denimo uporabljaš tudi ti, me ne zanima.

Kaže pa, da si še približno 25. komentator tukaj, ki ga določbe v pravilih pravzaprav sploh ne zanimajo. Bolj pomembno je poveličevanje svojega kluba na rovaš smešenja drugega kluba.
stewie
# 28.11.2017 ob 13:02
Očitno si alergičen na Francoze, da jih postavljaš ob bok Mariboru, Olimpijo pa spravljaš na nivo ekipe iz zadnjega kakovostnega bobna v Evropi. A jim nisi mogel najti koga drugega iz tiste skupine, recimo Bolgarije? Vsaj isto barvo dresov imajo, kot Olimpija, približno no...

Me veseli, da se imaš sam za enega od največjih nogometnih strokovnjakov, res. Iz tvojih postov je res zaznati izredno podkovanost v poznavanju nogometnih moštev, da nepristranskosti ne omenjam.
Bivši uporabnik
# 28.11.2017 ob 12:34
@Springbok; 28.11.2017 ob 09:26
Čakam, da bo uporabnik unssen razložil, da v primeru zmage Maribora z 1:0 napreduje Maribor.


Če Maribor zmaga tako v 18. kakor 19. kolu, je:
- jesenski prvak, če dodatnih 8 kriterijev v
50. čl. Tekmovalnega pravilnika štejemo v celoti oz.
- najmanj jesenski so-prvak, če dodatnih 8 kriterijev v Tekmovalnem pravilniku izključimo v celoti.

Springbok, tebi - predvidevam - pa je še vedno všeč, da teh 8 dodatnih kriterijev tekom prvenstva ne velja, razen četrti kriterij, ki pa slučajno velja, ker se tebi tako zdi, kajne?
hellraiser
# 28.11.2017 ob 14:48
zabice-mogoce boste jesenski prvaki-potem pa itak veste kaj sledi-
mandariceva bozicno-novoletna razprodaja igralcev kaj se je pa potem
spomladi zgodilo pa itak sami veste!!
stewie
# 28.11.2017 ob 14:39
Haribo, a tako zelo te je sram predstav, ki jih v Evropi kaže NK Maribor, da si celo nadeneš nick po žaljivem izrazu, ki ga uporabljaš za ta klub, obenem pa isti klub v vsakem postu žališ in se privoščljivo naslajaš nad porazi, ob zmagah pa si še pisniti ne upaš?
A sploh veš, kaj je to sram? Sram te je lahko edino zaradi predstav nekoga, ki ti je sicer drag in ljub, pa te določena dejanja te osebe/kluba/skupine prizadanejo, ker imaš občutek, da bi jih lahko preprečil.
To, kar pa ti pisariš o Mariboru, pa ni noben izraz sramu, ampak izraz golega sovraštva, pomešan še z zavistjo, da je ta klub vendarle prišel v Evropi tako daleč (in to že večkrat) kot tebi ljuba Olimpija še nikdar. Samo poglej lansko sezono - Olimpija je kot državni prvak isto kot letos letela že ven na prvi stopnički (proti Trenčinu), Maribor pa v Uefi šele na tretji. In prejšnja leta? Trikrat zapored je igral v Ligi Evropa, potem pa še 1x v Ligi prvakov in osvojil nekaj točk. Kaj pa Olimpija? Še 3x je igrala v kvalifikacijah za Ligo Evropa, enkrat prišla do 3. predkroga, 1x do drugega, enkrat pa je izpadla že v prvem predkrogu (vir: wikipedia). Ampak tebe je "sram" očitno le Maribora. Spominjaš me na tiste šmrkavce, ki se v razredu najraje spravljajo na nekoga, ki je drugačen, ga zmerjajo, tepejo, zasmehujejo.....in ko ta recimo dobi pri spraševanju cvek, govorijo, da jih je sram, ker on hodi v njihov razred. Ali pa kot tisti homofobi, ki imajo istospolno usmerjene osebe za bolnike (zelo sočutno, res), to svoje sočutje pa kažejo s tem, da na paradah ponosa mečejo kamenje v njih ali pa še kaj hujšega.
Tako tudi ti NK Maribor zasmehuješ, sebe pa povzdiguješ v nekega nogometnega strokovnjaka, ki se mu seveda občasno pripeti, da pri napovedih izidov kaj kiksne. Čudno, da se nisi razglasil še za boljšega nogometaša od njih.
Volkosvinj
# 28.11.2017 ob 14:17
Bodimo iskreni, malo verjetno je, da bodo kotlinarji uspeli vzdrževati takšno rezultatsko krivuljo. To je do sedaj njihov najboljši jesenski del v zgodovini kluba, za Maribor pa nič posebnega...
šurda
# 28.11.2017 ob 09:14
Lep pozdrav vsem na MMC-ju !
Odgovor je jasen, to je NK:OLIMPIJA Ljubljana ! Da bi Mariborčani
dal 4 gole nobenega pa prejeli je na meji znanstvene fantastike !
Gepard007
# 28.11.2017 ob 07:21
Eh rezultat korigirajo, ker je vse dogovorjeno, zato MB in LJ v ligi nikoli ne igrata na ist dan...
alkum
# 28.11.2017 ob 12:11
šurda
znanstvena fantastika bo, če se bo olimpija v naslednjih 20 letih uvrstila v ligo prvakov oz. bo znanstvena fantastika, če se bo trenutno registrirani klub pod imenom olimpija obdržal brez razpada naslednjih 5 do 7 let!!
Že pozimi se obeta razprodaja nekaterih igralcev za katere lahko dobijo plačano odškodnino.....
ROBI123
# 28.11.2017 ob 09:29
Normalno, da napreduje Olimpija, saj Kranjska naveza že dolgo ni zatajila! Smešno, vodijo 3:0 pa se sodniška organizacija še vedno boji! Zakaj ne bi sodil Prekmurec ali Ptujčan, so bližje, če že v Ljubljani lahko sodijo Kranjčani??????
Mirko Tipka
# 28.11.2017 ob 09:38
joj kako ste se navijači olimpije "vžali" ... a to se nogometaši olimpije že naučili brcati žogo? ... ker težavo so imeli že imeli za časa Mikija Mustra in njegovih treh zvestih prijateljih
RJSlo
# 28.11.2017 ob 07:01
No ja. Za osvežitev spomina.

http://www.nkmaribor.com/dokument.asp?id
=34#10017
AM
# 28.11.2017 ob 07:46
Maribor šampijon !
RJSlo
# 28.11.2017 ob 06:59
Olimpija ali Maribor?
--------------------------------------------
No ja. Vedno Maribor. Olimpija lahko zmaga edino, če ji Maribor pusti. :)
igor67
# 28.11.2017 ob 07:10
Kazalo