David Beckham utegne kariero nadaljevati pri Parisu St. Germainu. Foto: EPA
David Beckham utegne kariero nadaljevati pri Parisu St. Germainu. Foto: EPA

Koliko so pripravljeni odšteti za ikono angleškega nogometa, ni znano, je pa predsednik in lastnik kluba Naser al Kulajfi jasno poudaril, kaj pomeni Beckham: "Je ambasador, blagovna znamka, vzor vsem mladim. Presega meje športa. Še vedno je zelo dober igralec, njegova leta ne predstavljajo težave."

Za klub iz francoske prestolnice denar, ki bi ga namenili za prihod Beckhama, verjetno ne igra posebej pomembne vloge, potem ko ga je 1. julija kupil državni katarski investicijski sklad in hitro odvezal mošnjiček. Prišlo je osem novih igralcev, evropsko prizorišče pa so presenetili s kar 42-milijonskim nakupom Argentinca Javierja Pastoreja.

36-letni Beckham je za Daily Telegraph povedal: "Vsi govorijo, da bom k Parisu St. Germainu odšel zato, ker moja žena obožuje Pariz, toda odločilno vlogo ne bo igrala le družina, ampak tudi to, ali bom dobil dovolj priložnosti za igro."

Ni skrivnost, da želi oboževani nogometaš, katerega žena Victoria je bila nekoč del glasbene skupine Spice Girls, naslednje leto igrati na olimpijskih igrah v Londonu.

Noče "prevarati" Manchester Uniteda
David Beckham je član LA Galaxyja, s katerim se je v četrtek prebil v finale Zahodne konference ameriške lige MLS. O koncu kariere še ne razmišlja, ampak bo raje pretehtal nove ponudbe.

Njegov soigralec v Los Angelesu Landon Donovan meni, da bo podaljšal pogodbo s klubom. V Angliji se zanj zanimata Queens Park Rangers in Tottenham, vendar mora računati s precejšnjo oviro. Beckham je namreč poudaril, da bi težko igral za kateri koli drugi klub v Angliji kot Manchester United.

Za rdeče vrage je igral do leta 2003, nato pa se za štiri leta preselil k Realu. Od leta 2007 je član Los Angeles Galaxyja, vmes pa ga je klub dvakrat posodil AC Milanu.