Zoran Pavlovič, ki je lani kot kapetan dvignil pokal za 8. naslov prvaka, nepreklicno zapušča Maribor! Foto: EPA
Zoran Pavlovič, ki je lani kot kapetan dvignil pokal za 8. naslov prvaka, nepreklicno zapušča Maribor! Foto: EPA
Zoran Pavlovič in Marcos Tavares
Marcos Tavares (desno) je prevzel kapetanski trak od Zorana Pavloviča. Foto: EPA
Zlatko Zahovič
Zlatko Zahovič se je Pavloviču zahvalil za vse, kar je dal Mariboru. Foto: Marko Madžarac
Viole vdrle v klubske prostore

33-letni vezist se po dveh letih, 66 prvenstvenih tekmah in 10 golih za "vijoličaste" poslavlja od Ljudskega vrta. Pavloviču, ki je doslej igral za številne domače in tuje klube, bi sicer pogodba z Mariborom potekla čez dve leti, sedaj pa je prost igralec.

Kapetan tarča vdora v slačilnico
Kot je znano, so po omenjeni domači tekmi z Rudarjem in porazu z 0:2 v uradne prostore mariborskega kluba vdrli člani navijaške skupine Viole. Med tistimi igralci, ki so bili deležni največjih kritik in celo nekaj fizičnega obračunavanja, pa je bil tudi Pavlovič, ki naj bi mu grozili z razbito steklenico.

Pavlovič: Sem razočaran, a gremo naprej
"Po tistem, kar se je zgodilo po tekmi z Rudarjem, sem razmišljal o nadaljnji poti. Po nekaj prespanih nočeh sem zaključil, da je boljše, da se razidemo, kot pa da igram in vem, da v tem stanju ne morem dati od sebe to, kar se pričakuje od mene. Rad bi se zahvalil NK Maribor na čelu z direktorjem, trenerjem, igralcem in vsemi v klubu, ki so mi stali ob strani od prvega dne po prihodu v klub do današnjega dne, ko odhajam. Te dni, kar sem jih prebil v Mariboru, sem delal po najboljših močeh, se predal klubu. Na koncu se to obdobje zaključuje, to je nogomet. Sem razočaran, a gremo naprej. Klubu želim vse najboljše tudi v prihodnje, ekipi, trenerju, vsem ljudem v klubu želim, da nadaljujejo, kar smo začeli in da osvajajo lovorike še naprej," je ob slovesu dejal Pavlovič.

Zahovič: Pavlovič ima vedno odprta vrata
Športni direktor vijoličastih Zlatko Zahovič se je Velenjčanu zahvalil za vse, kar je dal klubu: "Ko govorimo o kapetanu, si upam trditi, da je bil najzaslužnejši za vrnitev naslova v Maribor. Po drugi strani pa pred nami ni le kapetan, ampak odrasel človek, mož, starš. Njegovi želji smo ustregli. Če se človek ne počuti več sposobnega dati temu klubu to, kar je dal, potem je bolje, da se strani razideta. Za nas v klubu ima Zoran vedno odprta vrata. Zame je to žalosten dan, ampak takšno je življenje. Profesionalizem je zelo krut."

Pretres za dvig forme
Kapetanski trak Maribora bo po novem nosil Marcos Tavares. Najuspešnejši slovenski klub ima za seboj po standardih zahtevnih štajerskih navijačev zelo slabo prvo tretjino prvenstva, po kateri za vodilnim Koprom zaostaja že za kar 14 točk in zaseda peto mesto. V soboto ob 15.00 (prenos na TVS 2 in MMC-kanalu) v Ljubljani čaka Maribor "večni derbi" z Olimpijo, ki je kljub kazni dveh točk in slabemu štartu celo pred prvaki.

Viole vdrle v klubske prostore