Diego Placente se seli v Španijo. Foto: EPA
Diego Placente se seli v Španijo. Foto: EPA
Guus Hiddink
Guus Hiddink bo treniral Avstralce. Foto: EPA

Španski nogometni prvoligaš Celta iz Viga se je okrepil z argentinskim reprezentantom Diegom Placentejem. Podpisali bodo triletno pogodbo.
28-letni branilec je zadnjih pet sezon igral za Bayer iz Leverkusna, za reprezentanco pa je odigral 22 tekem.



Larsson bo podaljšal pogodbo z Barco
Henrik Larsson bo podaljšal sodelovanje z Barcelono še za dve leti. "Pogodba je sestavljena in pripravljen sem jo podpisati," je v pogovoru za švedski časopis Expressen dejal Larsson, ki je v pretekli sezoni zaradi zloma noge igral zelo malo.

Hiddink bo prevzel Avstralce
Trener PSV-ja iz Einhovna Guus Hiddink bo vodil avstralsko nogometno reprezentanco, če se bo uspela uvrstiti na svetovno prvenstvo v Nemčiji leta 2006. Do novembra bo ostal na klopi nizozemskih prvakov.

Beckenbauer bo obiskal vse udeleženke SP-ja
Predsednik organizacijskega odbora za svetovno nogometno prvenstvo leta 2006 Franz Beckenbauer je napovedal, da bo med oktobrom 2005 in februarjem 2006 obiskal vseh 31 držav (23. država je gostiteljica Nemčija), ki si bodo zagotovile nastop na zaključnem turnirju.

Svetovno popotovanje se bo začelo 2. oktobra v Iranu, ki si je že zagotovil vstopnico za SP 2006, končalo pa se bo sredi februarja z obiskom severno-, srednje- in južnoameriških držav. "Zelo se veselim obiska vsake izmed udeleženk SP-ja, saj bom tako lahko osebno povabil delegacije in navijače na ta velik dogodek v našo domovino," je povedal legendarni Beckenbauer.