Matjaž Kek se je veselil odmevne zmage. Foto: EPA
Matjaž Kek se je veselil odmevne zmage. Foto: EPA

Srečanje je odločil Maxwell Acosty z izjemnim strelom z 20 metrov v 39. minuti. Žogo je poslal pod prečko in vratar Dominik Livaković je bil nemočen. To je prva zmaga Rijeke na Maksimirju po osmih letih ali po 2.829 dneh, trener Matjaž Kek se je prvič veselil treh točk na tem stadionu. Pri gostiteljih je Petar Stojanović igral vso tekmo, Matic Črnic pa je bil pri gostih na zelenici do 56. minute.

Zagrebčani zelo oslabljeni
Trener Dinama Nikola Jurčević se je znašel v velikih težavah, saj je zaradi poškodb in kazni po derbiju v Splitu prejšnji teden (Dinamo je zmagal z 2:1 na Poljudu) manjkala polovica prve enajsterice. Tongo Doumbia, kapetan Arijan Ademi, Ivan Fiolić in Amir Rrahmani so bili kaznovani. Borna Sosa in Filip Benković sta odpovedala zadnji trenutek. Gabriel in Karlo Muhar sta debitirala v prvi postavi, priložnost sta dobila tudi Neven Đurasek in Borna Miklić, ki prav tako nimata nobenih izkušenj med hrvaško elito.

Poškodoval se je še Ćorić
Rijeka je bila boljša v prvem polčasu, že v 2. minuti je Antonio Mirko Čolak zadel vratnico. Dinamo nikakor ni našel prave igre, a je ob odmoru zaostajal le za en gol. Velik udarec je bila tudi poškodba Anteja Ćorića, ki v letošnji sezoni zelo verjetno ne bo več igral.
V nadaljevanju so se Zagrebčani zbrali. Najlepši priložnosti za izenačenje sta imela Amer Gojak in Mario Gavranović.
Kek: Končno se je zgodil tudi ta čudež
"Končno se je zgodil tudi ta čudež. Dočakal sem prvenstveno zmago na Maksimirju. V drugem polčasu smo se preveč pomaknili pred naša vrata, zelo nevarno je bilo. Ko so igralci videli postavo Dinama, so naketri očitno mislili, da bomo na lahek način zmagali. V 2. minuti smo imeli izjemno priložnost, a nismo zadeli. Že nekaj časa nas muči neučinkovitost," je pojasnil Kek.

Dinamo ima zdaj šest točk prednosti pred Rijeko, Hajduk pa zaostaja sedem točk. Obeta se še zanimiv boj do konca.

Hrvaško prvenstvo, 32. krog:
DINAMO ZAGREB - RIJEKA 0:1 (0:1)
Acosty 39.

Dinamo Zagreb: Livaković, Lecjaks, Gabriel, Perić, Stojanović, Muhar, Gojak (72./Miklić), Hajrović, Ćorić (26./Durasek), Soudani, Gavranović.

Rijeka: Sluga, Leovac, Punčec, Župarić, Zuta, Grahovac, Bradarić, Črnic (56./Gorgon), Pavičić, Acosty (67./Kvržić), Čolak (89./Puljić).

Sodnik: Bruno Marić



SLAVEN BELUPO - HAJDUK 0:0

Vrstni red: Dinamo Zagreb 69, Rijeka 63, Hajduk Split 62, Osijek 52, Inter Zaprešič 40, Lokomotiva Zagreb 39, Slaven Belupo 36, Rudeš 30, Istra 1861 25, Cibalia 24.