Matic Črnic se seli v Domžale. Foto: www.alesfevzer.com
Matic Črnic se seli v Domžale. Foto: www.alesfevzer.com

V Ljudski vrt pa je odšel Erik Janža, ki je pogodbo z aktualnimi državnimi prvaki sklenil že decembra. "Z Erikovo odločitvijo, da z nami ne podaljša pogodbe, smo bili postavljeni v težko situacijo, ki nam jo je uspelo razrešiti. V dogovoru z Mariborom smo dobili nadomestilo na položaju levega bočnega branilca, veliko okrepitev v Maticu Črnicu in še del nadomestila," je dejal športni direktor Matej Oražem.

Z dogovorom so zelo zadovoljni
Dodal je: "Po mojem mnenju je sklenjen posel v interesu obeh klubov in predvsem v korist treh mladih igralcev ter slovenskega nogometa. Tako za NK Maribor kot tudi za NK Domžale so poletne tekme v evropskih kvalifikacijah najpomembnejši del sezone in z doseženim dogovorom se bomo oboji na te preizkušnje lahko kar najbolje pripravili. Z dogovorom smo zelo zadovoljni. Naše sodelovanje z NK Maribor je zelo zgledno že več let, zato se ob tej priložnosti znova zahvaljujem Zlatku Zahoviču in Bojanu Banu za korekten odnos in sodelovanje."

Domžalčani so v zadnjem času ob obeh novincih pogodbo podaljšali še z Nejcem Skubicem, Urošem Korunom, Dejanom Milićem, Darkom Zecem, Zenijem Husmanijem, Aladinom Šišićem in Benjaminom Morelom.