David Villa je v 55. minuti zadel svoj drugi gol na turnirju. Foto: Reuters
David Villa je v 55. minuti zadel svoj drugi gol na turnirju. Foto: Reuters
Iračani so se dobro upirali Špancem
Gol Davida Ville

Napadalec Valencie David Villa je v 55. minuti dosegel edini gol za evropske prvake, ki so v 2. krogu Pokala konfederacij z 1:0 premagali Irak in se že uvrstili v polfinale.

Na prvo tekmo 2. kroga Pokala konfederacij so Španci krenili brez Cesca Fabregasa, Alberta Riere in Carlesa Puyola in dolgo pletli mrežo iraške ekipe, ki se je po pričakovanju zaprla in rdečim ni dopustila "goleade", ki jo je ta dosegla proti Novi Zelandiji. Edini zadetek so dosegli šele v 55. minuti, ko je iz leve strani lepo podal Joan Capdevila, ki je bil izredno dejaven že na prvi tekmi, z glavo pa je zadel David Villa. Za Asturijčana je to drugi gol na tem prvenstvu.

Varovanci Vicenteja del Bosqueja, ki je v prvo enajsterico postavil Santija Cazorlo, Juana Manuela Mato in Gerarda Piqueja, so bili pričakovano vso tekmo boljši. Na vrata Mohammeda Kassida so streljali šestkrat, 12 strelov pa je zgrešilo okvir vrat. Iračani so sprožili le en strel v okvir vrat, kar je brez težav ubranil Iker Casillas. Španci so na zadnjih 15 tekmah kar trinajstkrat ohranili mrežo nedotaknjeno.

Za "furio" je to že 14. zaporedna zmaga, svoj niz nepremaganosti pa so povečali na številko 34. Le še zmaga jih loči do izenačitve rekorda Brazilije 35 zaporednih tekem brez poraza.

Vse tekme si lahko v živo ogledate na TV Slovenija 2 in na MMC-jevem kanalu. Zaradi zahteve lastnika avtorskih pravic ogled oddaje ni mogoč zunaj Slovenije in zato je ogled omogočen samo na računalnikih z IP-številkami iz Slovenije.

Skupina A, 2. krog:
ŠPANIJA - IRAK 1:0 (0:0)
Villa 55.

Španija: Casillas, Marchena, Sergio Ramos, Capdevila, Piqué, Xabi Alonso, Xavi (82./Busquets), Cazorla (67./Silva), Mata, Torres, Villa (75./Güiza).

Irak: Kassid, Ali Kareem, Muayad, Ali Hussein, Salam, Basem, Nashat, Fareed, Saeed (60./Kareem), Hawar (70./Jasim), Alaa Zahra (80./Mahmoud).

JUŽNOAFRIŠKA REPUBLIKA - NOVA ZELANDIJA 2:0 (1:0)
Parker 21., 52.

Lestvica:                              
ŠPANIJA 2 2 0 0 6:0 6 točk
JAR 2 1 1 0 2:0 4
IRAK 2 0 1 1 0:1 1
NOVA ZELANDIJA 2 0 0 2 0:7 0

A. B.

Iračani so se dobro upirali Špancem
Gol Davida Ville