Nusmir Fajić je dokončno odločil srečanje v 83. minuti. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Nusmir Fajić je dokončno odločil srečanje v 83. minuti. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Mura igra in se ne ukvarja s težavami
Zadetki iz Lendave in Celja

Z zadetkoma Mateja Eterovića in Nusmirja Fajića so "muraši" Azerbajdžance odpravili z 2:0 in si priigrali dvoboj s sofijskim CSKA-jem. Junak tekme je bil vratar Filip Draković. Prva tekma z Bolgari bo v četrtek ob 20.uri v Lendavi.

"Vedeli smo, da bo ta tekma težja kot tista v Bakuju, ko je bilo 0:0. Mogoče so nas tudi malce podcenjevali. Mi nismo bili obremenjeni z rezultatom. Vedeli smo, kako se bo tekma razvijala, da bodo oni proti koncu vse bolj živčni. Pomembna je bila taktična disciplina in prvi gol. 1:0 je bil varljiv rezultat, a smo zdržali pritisk in zabili še drugi gol. Mislim, da smo zasluženo šli naprej," je povedal kapetan Fabijan Cipot.

Trener Feri Cifer je na klubski spletni strani prav tako izpostavil taktično postavitev: "Za nami je težka tekma proti zelo kakovostnemu tekmecu. Cel teden smo se pripravljali na to tekmo, vedeli smo, kje so dobre in slabe strani Bakuja in tako smo se tudi postavili na igrišču. V napadu se nam je nato ustvaril prostor, ki smo ga učinkovito izkoristili. Zdaj sledi regeneracija in nato prvenstvena tekma proti Rudarju in šele nato bomo misli usmerili proti CSKA-ju."

Trener Bakuja Novruz Azimov ni mogel skriti nezadovoljstva: "Zelo smo razočarani nad rezultatom. Imeli smo pobudo, vendar smo bili v zaključkih preveč nenatančni in bi morali bolje zaključevati akcije. Krivda je moja in tudi cele ekipe, ki bi v danem trenutku morala dati več. Nasprotnika nismo podcenjevali."

Šiljak: Norvežani so v prednosti
Precej lažje delo je imela Olimpija, ki je tudi v Luksemburgu slavila s 3:0. "Nadzirali smo igro, zadeli v prvem polčasu in hitro dodali še en gol. Potem smo imeli dogodke na igrišču pod popolnim nadzorom. Najbolj pomembno je, da ni bilo nepotrebnih poškodb in kartonov. Neobremenjeni gostitelji so na začetku poskušali na silo, s prvim golom pa smo jih povsem umirili," je bil zadovoljen trener Ermin Šiljak in se že ozrl na naslednjega nasprotnika, norveški Tromso: "Pričakujem težki tekmi, saj so Norvežani sredi prvenstva. So v polni formi, v polnem ritimu. V fizičnem planu so v veliki prednosti tako v uigranosti kot v moči. Poskušali bomo narediti vse, da jim bomo čim bolje parirali."

Tudi Ljubljančani bodo prvo tekmo igrali doma. Obračun se bo začel v četrtek ob 18. uri.

Mura igra in se ne ukvarja s težavami
Zadetki iz Lendave in Celja