Petar Stojanović in Benjamin Verbič na torkovem treningu na Brdu pri Kranju, ko sta le tekla okoli igrišča. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Petar Stojanović in Benjamin Verbič na torkovem treningu na Brdu pri Kranju, ko sta le tekla okoli igrišča. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Benjamin Verbič je v zadnjih treh letih odigral 18 od 20 tekem v slovenskem dresu. Foto: Reuters
Znana slovenska začetna enajsterica za Norvežane
Kavčič: Pričakujem, da bomo prekletstvo z Norveško prekinili

Verbič, standardni član prve postave, bo manjkal tudi na torkovem dvoboju v Stožicah proti Cipru. "V tem ciklusu zaradi poškodbe reprezentanci žal ne bom mogel pomagati na zelenici, a bom zato še toliko bolj navijal na tribuni. Srečno, fantje! Srečno, Slovenija!" je na Twitterju sporočil 24-letni krilni napadalec.
Nastop člana kijevskega Dinama je bil vprašljiv vse od ponedeljkovega prihoda na Brdo pri Kranju, saj je zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice treniral po posebnem programu. Prejšnji teden je izpustil tekmi Evropske lige in ukrajinskega prvenstva.

Stojanović, ki je prav tako načet prišel na zbor, ima težave z mišico, a bo do torka najbrž pripravljen. Nekaj podobnih težav ima tudi Luka Zahović, ki pa bo v ekipi za dvoboj z Norveško.

V Oslu do zdaj trije porazi Slovenije
Že pred tem je selektor Tomaž Kavčič za oktobrsko reprezentančno akcijo ostal brez obolelega Kevina Kampla ter poškodovanih Jasmina Kurtića in Tima Matavža, vratar Jan Oblak pa je napovedal vrnitev marca, ko se bodo začele kvalifikacije za evropsko prvenstvo.
Na bokih bosta v vezni vrsti najverjetneje začela Roman Bezjak in Domen Črnigoj. "Potrebujemo namreč dober tek, borbo, ta igralca lahko to delata. Drugih rešitev niti ni ob odsotnosti Verbiča," je dejal Kavčič, ki si želi prekiniti niz negativnih izidov proti Norveški v Oslu, kjer je Slovenija do zdaj trikrat izgubila (s 4:0 v kvalifikacijah za Euro 2000, s 3:0 v kvalifikacijah za SP 2006 in nazadnje pred šestimi leti z 2:1 v kvalifikacijah za SP 2014).
"Na treningih je bilo res veliko žara, borbe, isker, šli smo v več podrobnosti. Pričakujem pa, da bo tekma enakovredna in da bomo to prekletstvo z Norveško prekinili," je dejal Kavčič.

LIGA NARODOV

LIGA C, skupina 3

Sobota ob 18.00:
NORVEŠKA – SLOVENIJA
Ob 20.45:
BOLGARIJA – CIPER

Torek ob 20.45:
NORVEŠKA – BOLGARIJA
SLOVENIJA – CIPER

Petek, 16. novembra, ob 20.45:
CIPER – BOLGARIJA
SLOVENIJA – NORVEŠKA

Ponedeljek, 19. novembra, ob 20.45:
CIPER – NORVEŠKA
BOLGARIJA – SLOVENIJA

Prenosi vseh tekem Slovenije na TV SLO 2 in MMC-ju.

Lestvica:
BOLGARIJA          2  2 0 0  3:1  6
NORVEŠKA           2  1 0 1  2:1  3
CIPER              2  1 0 1  1:2  3
SLOVENIJA          2  0 0 2  2:4  0

Znana slovenska začetna enajsterica za Norvežane
Kavčič: Pričakujem, da bomo prekletstvo z Norveško prekinili