"Vsak teden nova vizija, rezultat je apatija!" so po že šesti trenerski zamenjavi v tej sezoni na transparent zapisali navijači Olimpije Green Dragons. Foto: www.alesfevzer.com

Po sedmih mesecih se je v nedeljo vrnil tja, kjer je na začetku sezone že bil na dveh tekmah v državnem prvenstvu in evropskem gostovanju v Trnavi. Tokrat z obljubo Milana Mandrića, da ne bo imel le začasne službe.

"Predsednik me je prosil, da bi spet prevzel vodenje ekipe, ampak v neki drugačni vlogi. Ne samo kot 'gasilec', ampak mogoče za daljše obdobje, če bo seveda videl, da je to v redu. Šli bomo od tekme do tekme in poskušali vsako dobiti. Upam, da bomo osvojili vsaj pokal. Stresno je, a sem tega navajen," je po zmagi nad Aluminijem z 2:0 razložil v pogovoru za TV Slovenija, ki si ga lahko ogledate v videu pod novico.

Hadžić novo obdobje pri Olimpiji začel z zmago

"Nova filozofija bo zahteven zalogaj"
Če je konec avgusta v Domžalah naredil edino smiselno potezo in obudil kariero do tedaj zapostavljenega Andresa Vombergarja, ki se mu je takoj oddolžil z zadetkom, tokrat v začetno postavo ni uvrstil nobenega klasičnega napadalca. Jucie Lupeta je tako ali tako manjkal zaradi kartonov, na klopi pa je ostal na zadnjih petih tekmah standardni član prve enajsterice Rok Kidrič, sicer nekdanji nogometaš Aluminija. V igro je prišel šele v 60. minuti.

Hadžić: Za trenerja v Olimpiji ni nobenega zagotovila

"Ni šlo za to, da ga ne bi želeli postaviti v ekipo, ker ga dobro poznajo. Če greš v nekaj novega, pač poskušaš nekaj narediti. Tudi Barcelona začne včasih z lažnim napadalcem, pa ji ne gre, in potem pošlje na igrišče napadalca. To je del taktike, da prevaraš tekmeca. Uvedli bi radi novo filozofijo, poskušali bomo. Vidijo pa se ogromne pomanjkljivosti, zato bo to zahteven zalogaj. Aluminij je ekipa, ki rada spusti žogo in igra. Zato smo v vezno vrsto uvrstili bolj garače, ker tudi nismo še pripravljeni, da bi razmišljali o filozofiji svojega igranja. Morda bodo sčasoma vezisti bolj napadalno usmerjeni in bo igra boljše stekla, kot je danes. V nekaterih obdobjih so nam dobesedno skrili žogo. Bi pa bil, če bi Kronaveter v prvem polčasu s prostega strela namesto prečke zadel mrežo, mogoče tok igranja drugačen," je svoj pristop utemeljil Hadžić.

V vezni vrsti so v odsotnosti kaznovanega Gorana Brkića igrali Marko Putinčanin (prvič po 9. marcu), Tomislav Tomić in Eric Boakye, medtem ko so napadalno trojko sestavljali Stefan Savić, Rok Kronaveter in Asmir Suljić, ki so precej menjali položaje.

Mislim, da je predvsem dober motivator. Lahko smo samo veseli, da je prišel spet pomagat.

Rok Kronaveter o Safetu Hadžiću

Psihično načeti in v krču
"Seveda se v enem dnevu ne da veliko narediti. Vidi se, da je moštvo psihično načeto in v krču. Ko sem si pogledal nekaj zadnjih tekem, sem ugotovil, da po 60. minuti tudi fizično padamo. Vesel sem, da smo zmagali, da je bila ekipa srčna. Ampak imeli smo velike težave. Treba bo še veliko dela, potem pa bomo videli dalje,"
je še poudaril Hadžić.

Prvi polčas je mirno spremljal sede na klopi, v drugem pa je večino časa stal in pogosto dajal napotke svojim nogometašem. "V prvem polčasu smo imeli jalovo pobudo. Ni bilo priložnosti, smo pa nadzorovali igro, težko so nas prebijali, bili smo agresivni. V drugem polčasu je bila slika malo drugačna, normalno je, da moraš odreagirati, vstati in začeti malo skakat. Aluminij marsikoga kaznuje, njihova igra ima rep in glavo."

Safet Hadžić je v petek zamenjal Roberta Pevnika, ki je bil trener od 8. januarja. Foto: www.alesfevzer.com
Safet Hadžić je v petek zamenjal Roberta Pevnika, ki je bil trener od 8. januarja. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Ob vrnitvi Hadžića Olimpija spet na zmagovitih poteh

Bogatinov: Dva prepoceni zadetka
Kidričani, ki so decembra doma kar s 6:2 porazili Olimpijo, so imeli že sredi prvega dela lepo priložnost, a je strel kapetana Matica Vrbanca iz bližine s sijajno obrambo ustavil Nejc Vidmar. V drugem polčasu so nato nekaj časa imeli tudi pobudo.

"V prvem polčasu nismo mogli razviti svoje igre v nobenem trenutku. Boakye je bil zelo agresiven pri Petroviču in Muminoviću, tu je bil še Putinčanin. Oba sta bolj obrambno usmerjena nogometaša, ki znata igrati na tej ravni, ustavili so nas. Edino Horvat je lahko proti Andrejašiču nekatere stvari kakovostno delal. Iz tistega je tudi prišla tista priložnost, ko je Vrbanec ostal sam pri drugi vratnici in dobil dober predložek. Smo pa tudi mi nevtralizirali Olimpijo v nevarni coni. Po odmoru smo približno 15 minut oblegali njihova vrata. Jurčević nam je izbil žogo z golove črte, mogoče sta bili tudi dve sporni situaciji v kazenskem prostoru, pri katerih se je zdelo, da je bila igra z roko. Nismo dobili 11-metrovke. Ob koncu smo žal prejeli dva prepoceni zadetka. Glede na prikazano, smo čutili, da lahko osvojimo točko," je svoje videnje dogodkov na igrišču opisal trener Aluminija Oliver Bogatinov, pred slabimi štirimi leti pomočnik Marijana Pušnika pri Olimpiji na začetku Mandarićevega predsedovanja.

Sorodna novica Maribor po avtogolu Dobrovoljca slavil na derbiju

Razjezila ga je Martinovićeva poteza
Aluminij je kljub le sedmim osvojenim točkam v spomladanskem delu še vedno v boju za Evropo. Pred zadnjo četrtino prvenstva na petem mestu zaostaja tri točke za tretjeuvrščenimi Domžalami. V Stožicah ga prihodnji torek čaka tudi povratna polfinalna tekma pokala.

V oči bodejo štirje spomladanski porazi v gosteh brez doseženega zadetka. "Trudimo se po najboljših močeh, blizu smo, to čutimo, zato so fantje tudi razočarani. Upam, da bomo lahko naredili preskok še v tem elementu. Verjamemo, da nam bo uspelo," je o neučinkovitosti dejal Bogatinov.

Pripombe je imel tudi na obrambo, zmotila ga je predvsem poteza Ilije Martinovića v 92. minuti, ko se je poigraval na robu kazenskega prostora in izgubil žogo, Kronaveter pa je postavil končni izid 2:0. "Takšnega nespoštovanja Olimpije, kot ga je pokazal Martinović, si ne smemo dovoliti," je bil oster.

Prvi zadetek je v 79. minuti dosegel Mario Jurčević, ki je celotno lansko sezono preživel posojen v Kidričevem. Trenutno je prva izbira Olimpije na položaju levega bočnega branilca. Počasi se vrača Dino Štiglec, ki je včeraj prvič dobil priložnost za igro v spomladanskem delu, ko je na zelenico prišel v 89. minuti.

Državno prvenstvo se bo z 28. krogom nadaljevalo konec tedna. Tekmi Olimpija ‒ Gorica (ob 16.00, prenos na TV SLO 2 in MMC-ju) in Celje ‒ Aluminij (18.15) bosta že v petek. Vodilni Maribor bo v soboto ob 17.00 gostil Rudar.

Pregled 27. kroga Prve lige TS
Ekipa
ZRPGToč.
Maribor27196264:2063
Olimpija27149456:3551
Domžale27117955:3940
Mura27109838:2739
Aluminij271141243:4237
Celje27910837:4037
Rudar27851433:5929
Triglav27841536:6228
Gorica27681333:4626
Krško27481520:4520