Green Dragonsi so trikrat prekinili tekmo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Green Dragonsi so trikrat prekinili tekmo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

redov navijačev na derbiju z Mariborom naložili plačilo 15.000 evrov kazni, poleg tega pa bo moral tri domače tekme odigrati pred praznimi tribunami.

Kot pojasnjuje disciplinska komisija na NZS-ju, so člani Olimpijine navijaške skupine Green Dragons prekršili večino členov disciplinskega pravilnika o ničelni toleranci do spodbujanja ali razpihovanja rasnega, narodnostnega, etničnega, spolnega, jezikovnega, verskega, političnega ali drugega sovraštva.

Višek izgredov rasistični izpadi
"Poleg večkratne uporabe pirotehničnih sredstev, so predstavniki omenjene skupine večkrat prisilili glavnega sodnika k prekinitvi tekme, tudi z vdorom na igrišče, višek ali dno pa so nedopustni izgredi dosegli z rasističnimi vzkliki temnopoltemu nogometašu NK Maribora, Jean-Phillipeju Mendyju," piše v obrazložitvi kazni. Sankcija treh tekem za zaprtimi vrati je bila izrečena zaradi predkaznovanosti oziroma zaradi novih kršitev omenjenega pravilnika.

Nogometna zveza Slovenije ob izgredih domače navijaške skupine še enkrat ostro obsoja nasilje in diskriminatorno obnašanje, ki ga je treba s skupnimi močmi dokončno odpraviti iz športa in družbe.