Milan Mandarić je odgovarjal na novinarska vprašanja. Foto: MMC RTV SLO
Milan Mandarić je odgovarjal na novinarska vprašanja. Foto: MMC RTV SLO

Olimpija ne potrebuje le športnega direktorja, ampak tudi poslovnega direktorja, trenerja in deset zadetkov do konca sezone.

Milan Mandarić
Danko Lazović
Izkušeni srbski napadalec Danko Lazović se je odločil zapustiti Ljubljano in se vrniti v Beograd. Foto: www.alesfevzer.com
Ljubezni med Mandarićem in Stojićem ni več

Mandarić je bil v glavni vlogi že na drugi izredni novinarski konferenci v tem tednu. Že v ponedeljek je sporočil, da Marko Nikolić zaradi rasistične opazke ni več trener Olimpije, tokrat pa je spregovoril še o nekaterih drugih kadrovskih spremembah.

Mandarić se je zahvalil Stojiću
Novinarsko konferenco je začel z vestjo, da se je od kluba poslovil športni direktor Stojić. "Razlog je, da se nismo videli več skupaj. Ni bilo tako drastično, a smo naleteli na ovire, kako s klubom naprej proti cilju," je dejal in dodal: "Zahvaljujem se mu, želim mu vse najboljše. Morali smo sprejeti odločitev. Cilj in želja ostajata ista, stabilnost kluba visoka." O razlogih za Stojićev odhod je bil kratek in jedrnat: "Ne bi želel razkrivati podrobnosti, saj niso pomembne. Pomembno je samo to, da nismo imeli enake vizije v zadnjem času glede vodenja kluba. Zato smo se odločili, da se razidemo. Hočem voditi Olimpijo tako, kot sam menim, da se mora voditi. Nisem želel priti v konfrontacije, male ali velike. Zdaj je čas, da se stvari umirijo."

Olimpija potrebuje trenerja iz našega okolja
"Olimpija ne potrebuje le športnega direktorja, ampak tudi poslovnega direktorja, trenerja in deset zadetkov do konca sezone. Potrebujemo trenerja, da nam prinese malce stabilnosti in avtoritete za naslednjih šest tekem. V mislih za to nalogo nikoli nisem imel Stojića," je pojasnil Mandarić in poudaril, da tudi na nekdanjega trenerja Marijana Pušnika ne računa: "Marijan je odličen človek, profesionalec, svoje delo je opravil. Veste, kje smo bili, kako je bilo. Ne bi smeli izgubiti tistih tekem, ki smo jih. Mislim, da ni pravi način, da se vračamo nazaj, zato tudi on ni pravi izbor." Je pa priznal, da pozna velik bazen trenerjev, tudi iz Anglije. Vendar pa so to ljudje, ki slovenske lige ne poznajo, ne poznajo ekipe, kakor tudi ne ekip, proti katerim bo Olimpija igrala do konca sezone. Zato je pomembno, da klub najde novega trenerja iz tega okolja, je priznal. "Veliko je trenerjev, ki bi bili pripravljeni priti junija. O imenih ne bom govoril. Potrjujem pa, da se danes sestanem z Vanolijem," je izdal.

Kot smo poročali že pred novinarsko konferenco, se je po naših informacijah Mandarić z Rodolfom Vanolijem srečal zvečer v Ljubljani, in sicer ob 19.30. 53-letni Italijan je od oktobra 2012 do avgusta 2014 in od aprila do avgusta 2015 vodil Luko Koper ter z njo lani osvojil Pokal Slovenije in superpokal. V koprskem klubu je med letoma 2006 in 2007 deloval tudi Mandarić. "Kaj pričakujem od sestanka? Da popijeva kozarec dobrega vina in ga povprašam, kaj se dogaja v Italiji. Če se še igra defenzivni nogomet ali ofenzivni," se je pošalil predsednik kluba.

Zgodba z Lazovićem končana
77-letnik je med drugim tudi razkril, da se je nesojeni izkušeni srbski napadalec Olimpije Danko Lazović odločil zapustiti slovensko prestolnico. "Dejal je, da bi se rad vrnil v Beograd in nogometno pot nadaljeval drugje, ne v Sloveniji. Ta zgodba je zdaj končana," je še povedal Mandarić. Spomnimo, komisija za status nogometašev pri Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) konec marca ljubljanskemu klubu ni dovolila registracije Lazovića, kar je pomenilo, da bi lahko ta za zeleno-bele zaigral šele v naslednji sezoni.
Spodaj si lahko ogledate celotno novinarsko konferenco!

Olimpija ne potrebuje le športnega direktorja, ampak tudi poslovnega direktorja, trenerja in deset zadetkov do konca sezone.

Milan Mandarić
Ljubezni med Mandarićem in Stojićem ni več