Nogometaši Olimpije so ob spodrsljaju Maribora v Celju naredili velik korak proti naslovu državnega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Olimpije so ob spodrsljaju Maribora v Celju naredili velik korak proti naslovu državnega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Olimpije
Veselje ob zadetku Kenana Bajrića v uvodnih minutah srečanja na Areni Petrol. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Kronaveter
Rok Kronaveter se je na lestvici strelcev najboljšemu posamezniku v letošnji sezoni - Andražu Šporarju - približal le še na zadetek zaostanka. Mariborčan, ki igra za Olimpijo, je letos dosegel 16 zadetkov, Šporar enega več. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Maribora
Nogometaši Maribora so v zaključku prvega polčasa povedli z 1:0, v nadaljevanju so vodili z 2:1, na koncu pa ostali praznih rok (2:3). Foto: www.alesfevzer.com
Mate Eterović
Tekmo so v Ljudskem vrtu zaznamovale napake vratarjev. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale - Zavrč
Gledalci so bili v Domžalah priča nogometni uspavanki. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Koper - Krka
Nogometaši Krke so se takole veselili velike zmage na Bonifiki. Foto: Ervin Čurlič
Krka z zmago v Kopru ostaja v boju za obstanek
Zadetki in izjave iz Celja in Maribora
Izjava Mandarića o aferi "ponujene premije"
Udovič, Hosta o domnevni obljubljeni nagradi Celju
Mariborski navijači zaploskali Rudarju
Z Matićem v slačilnico tudi Mandarić in "Cime"

Ljubljančani so pot do zmage na težkem gostovanju - Celjani so bili pred tem krogom neporaženi na zadnjih petih tekmah - tlakovali že v prvih 20 minutah, ko so povedli z 0:2, ob polčasu so vodili za zadetek (1:2), končni izid pa je na začetku drugega polčasa postavil Kronaveter (1:3).

Medtem pa v Ljudskem vrtu niso imeli razloga za veselje, saj so vijoličasti proti Rudarju izgubili z 2:3, kljub temu, da so dvakrat vodili (1:0 in 2:1). Za poraz je v 95. minuti poskrbel Tolimir.

Fantastičen začetek Olimpije
Olimpija je srečanje na Areni Petrol začela sijajno! Blessing Eleke je po desni strani lepo preigral Marka Krajcerja in podal pred vrata, kjer je nogo podstavil Kenan Bajrić in rutinirano zadel za 0:1. Ljubljančani so vodstvo podvojili v 20. minuti, ko je Miroslav Radović z nevarnim strelom zadel vratnico, žoga se je odbila do Mihe Zajca, ki jo je potisnil v prazno mrežo. Veselje glasnih navijačev Olimpije se še ni povsem poleglo, ko so Celjani zaostanek prepolovili. Po predložku Danijela Miškića je s kančkom sreče zadel Lovre Čirjak, ki je izkoristil napako v obrambi. Ob zadetku je udarec v ramo prejel tudi Olimpijin vratar Nejc Vidmar, ki pa je srečanje lahko nadaljeval. Žal te sreče sicer ni imel Nemanja Mitrović, ki je igro zaradi poškodbe zapustil v 15. minuti in svoje mesto na zelenici prepustil Antoniu Delamei Mlinarju.

Celjani so v bili v drugi polovici prvega polčasa nekoliko nevarnejši, bolj so pritisnili na gostujočo obrambo, ki pa je vse nalete uspela zaustaviti in preprečiti izenačenje.

Kronaveter povišal na 1:3
Po odmoru je že v drugi minuti nadaljevanja padel še tretji zadetek za zeleno-bele. Rok Kronaveter je dosegel že 16. zadetek v sezoni. Ob nekoliko slabšem strelu bi lahko vratar Matic Kotnik posredoval precej bolje. 1:3. Po dobri uri igre se je Vidmar izkazal z dvojno obrambo, ob drugem strelu ga je žoga zadela v glavo, zato je 27-letni vratar za trenutek potreboval zdravniško pomoč. V 75. minuti je v kazenskem prostoru gostiteljev ob Žigi Kousu padel Bajrić, a je piščalka glavnega sodnika Dragoslava Perića ostala nema.

Varovanci Rodolfa Vanolija so srečanje relativno mirno pripeljali do konca, na obeh straneh so gledalci videli še po eno ali dve polpriložnosti, vendar se izid do zadnjega sodnikovega žvižga ni več spremenil.

Sallalich kaznoval veliko napako Radana
Mariborčani so v Ljudskem vrtu že takoj po prvem sodnikovem žvižgu pritisnili na vrata Rudarja in si priigrali nekaj polpriložnosti. Izid je ostal nespremenjen. Maribor je sicer prevladoval na zelenici, a ključno težavo so gostitelji imeli z zadnjo podajo v napadu, ki je bila vselej nenatančna. V 38. minuti je s prostega strela Dare Vršič zadel zunanji del mreže, ob izteku polčasa pa so vijoličasti vendarle povedli. Vršič je proti vratom nasprotnika poslal dolgi predložek, vratar Matej Radan je pri posredovanju storil gromozansko napako, Sintayehu Sallalich je 'darilo' sprejel in žogo poslal v prazno mrežo. 1:0.

Knezović poravnal izid v 65. minuti
Na začetku drugega polčasa so prvi zapretili gostje, Mario Babić je meril previsoko. Mariborčani so se hitro preselili na drugo stran zelenice, kjer so v razmiku dveh minut dvakrat nevarno zapretili. Najprej je v 52. minuti Milivoje Novaković po lepem preigravanju žogo poslal mimo leve vratnice, dve minuti zatem je po strelu Mitje Vilerja in odboju od Klemna Bolhe Radan s pomočjo vratnice preprečil dvojno vodstvo. Velenjčani so nato izid poravnali. Po predložku iz kota je domači vratar Jasmin Handanović slabo ocenil let žoge, ki jo je z glavo v gol preusmeril Ivan Knezović.

Mendy za novo vodstvo, izenačil Črnčič
Po prejetem zadetku je trener Darko Milanič v domačih vrstah opravil dve menjavi. Namesto Marka Jankovića je v igro vstopil Jean-Philippe Mendy, kmalu zatem je Marwana Kabho zamenjal še Gregor Bajde. Menjava igralcev se je Mariboru hitro izplačala. Sallalich in Viler sta na levi strani lepo kombinirala, slednji je podal pred vrata, kjer je Radan žogo odbil, a le do Mendyja, ki je zadel za novo vodstvo svoje ekipe. Velenjčanov zadetek ni potrl, hitro so krenili v napad in v 83. minuti še drugič na tekmi izenačili. Po podaji rezervista Mitje Lotriča z desne strani je mojstrsko z volejem v levi spodnji kot zadel Leon Črnčič. V zaključku tekme so Mariborčani ves čas pritiskali na vrata nasprotnika, želeli so doseči zmagoviti zadetek, a jim je za zmago zmanjkalo časa.

Tolimir zadel za zmago v 95. minuti
Še več, v izdihljajih tekme - natančneje v 95. minuti - so ga po lepo izvedenem protinapadu celo prejeli! Odlični Lotrič je zaobšel Handanovića, do žoge je prišel Nikola Tolimir, ki je zadel še tretji gol Rudarja. Po koncu tekme so se v Ljudskem vrtu razlegli glasni žvižgi navijačev, ki so od svojih ljubljencev pričakovali in zahtevali zmago - hkrati pa so Velenjčanom namenili glasen aplavz. Ti so si z zmago v štajerski prestolnici zagotovili obstanek v eliti slovenskega nogometa.

Goričani zmagovito zapustili Krško
Nogometaši Gorice so slavili v Krškem (0:2). Povedli so v 11. minuti, ko je po podaji z leve strani do žoge prišel Andrej Kotnik in znotraj kazenskega prostora hladnokrvno zadel za 0:1. Obe ekipi sta si v prvem polčasu priigrali nekaj lepih (pol)priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. V nadaljevanju so se Novogoričani osredotočili predvsem na mirno igro, branjenje minimalne prednosti in na priložnosti iz protinapadov. V svoji nalogi so bili uspešni, pet minut pred iztekom rednega dela srečanja je vodstvo podvojil Marko Nunić. Ta je po napaki Luke Žinka na sredini igrišča z razdalje neovirano zadel za končnih 0:2.

Krka do velike zmage v Kopru
Krka je na Bonifiki premagala Luko Koper (2:3). V 29. minuti je Matej Potokar streljal proti golu Kopra, žogo je v koprsko mrežo za vodstvo gostov preusmeril Luka Majcen, nekdanji član Kopra. Tri minute pozneje je po kotu za domače z glavo poskusil Luka Batur, a meril le malce previsoko. Z glavo je v 42. minuti streljal tudi Matteo Boccaccini, žogo je v kot odbil vratar Kopra Vjekoslav Tomić. V izdihljajih prvega polčasa pa je sledilo izenačenje. Kot z desne strani je izvedel domači kapetan Dalibor Radujko, Toni Datković pa je dobro skočil in z glavo zadel za 1:1. Že v 51. minuti pa so gosti znova povedli. Josip Fuček je z desne strani odlično podal na drugo vratnico, sam in neoviran pa je z glavo žogo v domačo mrežo poslal, že drugič na tekmi, Majcen. Toda Koprčani so hitro izenačili. Leo Štulac je izvrstno podal z leve strani, rezervist Marin Jurina pa je na oddaljeni vratnici z glavo poslal žogo v gostujočo mrežo za 2:2. V 73. minuti sta kombinirala Radujko in Štulac, a je poskus slednjega z glavo zanesljivo zaustavil Mitrović.

Štiri minute zatem je Fuček podal iz kota, zmedeno obrambo Kopra pa je za vodstvo gostov z 2:3 z vsega dveh metrov od gola kaznoval Boccaccini. Gostje so se po vodstvu pomaknili v obrambo in nato branili pomembno vodstvo. Tega so kljub pritisku domačih tudi ohranili.

Nogometna uspavanka v Domžalah
Nogometaši Domžal so nadaljujevali tradicijo slabih rezultatov proti nogometašem Zavrča na svojem terenu. Tokrat so sicer prekinili serijo treh zaporednih porazov, a remi jih zagotovo ni zadovoljil. Še posebno, ker so na domačem igrišču v spomladanskem delu prvenstva še brez zmage, v zadnjih desetih tekmah v svojem športnem parku pa so zmagali le enkrat. Z zmago bi si lahko že zagotovili končno tretje mesto na lestvici, a bodo morali na potrditev še nekoliko počakati. Priložnosti so bile na tekmi ob Kamniški Bistrici zelo redke, streli precej nenevarni, gostitelji v prvem polčasu v okvir vrat niso sprožili niti enega strela, Haložanom je uspel en. V nadaljevanju je najlepšo priložnost v 78. minuti zapravil Zavrčev Josip Golubar, ki je meril previsoko.

Prva liga TS, 34. krog:
CELJE - OLIMPIJA 1:3 (1:2)
3.200; Čirjak 21.; Bajrić 3., Zajc 20., Kronaveter 47.

Celje: Kotnik, Kous, Krajcer, Hadžić, Travner ( 83./Požeg Vancaš), Čirjak, Vrhovec, Miškić ( 59./Pišek), Podlogar, De Sousa ( 53./Pajač ), Sunny.

Olimpija: Vidmar, Mitrović ( 15./Delamea Mlinar), Zarifović, Kelhar, Klinar , Zajc, Matić, Kronaveter, Bajrić, Radović ( 90./Mimoun), Eleke ( 82./Wobay).

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)


MARIBOR - RUDAR 2:3 (1:0)
4.000; Sallalich 45., Mendy 78.; Knezović 65., Črnčič 83., Tolimir 95.

Maribor: Handanović, Mertelj, Šme, Defendi , Viler, Janković ( 66./Mendy), Kabha ( 72./Bajde), Vršič, Sallalich, Tavares , Novaković.

Rudar: Radan, Bolha ( 75./Ihbeisheh), Džinić, Knezović, Kašnik, Tolimir , Trifković ( 63./Lotrič), S. Babić, Črnčič, M. Babić, Eterović.

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)


KRŠKO - GORICA 0:2 (0:1)
1.000; Kotnik 11., Nunić 85.

Krško: Zalokar, Sikošek , Vuklišević, Gregov, Pušaver, Žinko, Urbanč ( 80./Kramarič), Đurković ( 63./Čeh), Hotić, Volarič , Poljanec ( 62./Štefanac).

Gorica: Sorčan ( 81./Štrukelj), Celcer , Jogan , Boben, Gregorič, Kolenc, Kapić, Škarabot, Kotnik ( 87./Martinović), Nagode ( 70./Osuji), Nunić.

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


LUKA KOPER - KRKA 2:3 (1:1)
400; Datković 45., Jurina 57.; Majcen 29., 51., Boccaccini 77.

Luka Koper: Tomić, Horvat, Dedić, Datković, Batur, Radujko, Štulac, Belima ( 46./Jurina), Valencia ( 75./Posavac), Štromajer ( 64./Muslimović), Jefthon Ferreira .

Krka: Mitrović, Bogdan, Brkljača ( 85./Mojstrović ), Fuček, Ejup, Marotti, Boccaccini, Potokar ( 46./Kambič), Welbeck, Novak ( 63./Dangubić), Majcen.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


DOMŽALE - ZAVRČ 0:0
300 gledalcev

Domžale: Maraval, Vetrih ( 79./Repas), Juninho ( 68./Majer), Črnic , Šišić ( 76./Masimov), Trajkovski , Blažič, Dobrovoljc, Alvir, Husmani, Mance .

Zavrč: Ranilović, Rogač, Matjašič, Antić, Mužek, Jakšić, Pihler, Miketić ( 68./Cvek), Tahiraj ( 88./Agboyi), Dodlek ( 71./Golubar), Kokorović .

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)

Lestvica:                            
OLIMPIJA        34 20  8  6 71:25  68
MARIBOR         34 18 11  5 73:33  65
DOMŽALE         34 14 12  8 46:28  54
GORICA          34 14  7 13 45:46  49
RUDAR           34 11  8 15 34:50  41
ZAVRČ           34  9 12 13 31:39  39
CELJE           34  9 12 13 28:46  39
KRŠKO           34 10  9 15 24:48  39
LUKA KOPER      34  9  7 18 38:54  34
KRKA            34  8 10 16 29:50  34
                                     
Krka z zmago v Kopru ostaja v boju za obstanek
Zadetki in izjave iz Celja in Maribora
Izjava Mandarića o aferi "ponujene premije"
Udovič, Hosta o domnevni obljubljeni nagradi Celju
Mariborski navijači zaploskali Rudarju
Z Matićem v slačilnico tudi Mandarić in "Cime"