Marko Gajić je po prihodu začel v obrambi Olimpije, v celoti odigral uvodne štiri kroge Prve lige in kvalifikacijski tekmi za Ligo prvakov s Qarabagom, po 12 minutah igre domače evropske tekm s Helsinki pa ni nikoli več nastopil v zeleno-belem dresu. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Gajić je po prihodu začel v obrambi Olimpije, v celoti odigral uvodne štiri kroge Prve lige in kvalifikacijski tekmi za Ligo prvakov s Qarabagom, po 12 minutah igre domače evropske tekm s Helsinki pa ni nikoli več nastopil v zeleno-belem dresu. Foto: www.alesfevzer.com

Zaradi neizpolnjenih preteklih plačnih obveznosti NK Olimpija Ljubljana ne more registrirati novih igralcev, je poročala EkipaSN. Olimpijo so pozimi okrepili Ivan Prtajin, Mario Kvesić, Marin Pilj, Robert Mudražija, Ivan Banić in Nik Prelec, a ti še niso registrirani.

"NZS je v skladu s pravili in zahtevami Fife in Uefe ter zahtevami licenciranja dolžna sankcionirati klube, ki ne izpolnjujejo finančnih obveznosti sklenjenih pogodb," so pri časopisu navedli NZS.

Disciplinski sodnik se je odločil za prepoved prestopnih dejavnosti v tem in naslednjem prestopnem roku, če pa zeleno-beli dolg poravnajo, se prepoved nemudoma odpravi.

Olimpija mora tako plačali približno 200.000 evrov, saj je na arbitraži izgubila proti Marku Gajiću. Srbski branilec je pred dobrim letom in pol prek Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) vložil tožbo proti Olimpiji zaradi neupravičene enostranske prekinitve pogodbe.

Dolžni 150 tisoč evrov plače in še 50 tisoč evrov obresti

NK Olimpija zaradi dolga ne more registrirati novih igralcev

Gajić je bil član Olimpije od poletja 2018 do pomladi 2020, a nato ni sprejel ponujenega znižanja plače v času koronske prekinitve Prve lige, nakar so ga v Stožicah odpustili zaradi "bistvenih kršitev pogodbe s strani igralca".

Gajić je sicer v slabih dveh sezonah v Ljubljani zbral vsega sedem nastopov za Olimpijo, vse v prvi sezoni 2018/19, nato pa v 2019/20 ni zaigral niti enkrat. Olimpija je igralcu dolžna 150 tisoč evrov plače, ob obrestih pa bo skupno ob približno 200 tisoč evrov.

Olimpija: Postopek prevzema končan šele danes

V Olimpiji so se odzvali popoldne in navedli, da je bil šele z današnjim vpisom Adama Deliusa v register Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (AJPES) kot novega predsednika Športnega društva Nogometni klub Olimpija Ljubljana dokončno končan postopek prevzema Olimpije.

"To, da se je prevzem vlekel tako dolgo, je eden od ključnih razlogov, zakaj novo vodstvo kluba še ni imelo povsem prostih rok pri vodenju Olimpije. Kar zadeva zimske okrepitve oziroma prepoved registracije novih nogometašev s strani Nogometne zveze Slovenije, pa lahko zatrdimo, da bodo v kratkem vse prepreke, ki ovirajo registracijo novih nogometašev, odpravljene. Novi nogometaši bodo posledično za Olimpijo registrirani pravočasno oziroma pred začetkom drugega dela sezone v Prvi ligi Telemach," so še navedli pri Olimpiji.

Prva tekma Ljubljančane čaka že 9. februarja, ko bodo odigrali zaostalo tekmo 17. kroga Prve lige proti Muri, nato pa v nedeljo, 13. februarja, sledi že večni derbi z vodilnim Mariborom.