Disciplinski sodnik NZS-ja bo imel veliko dela. Foto: BoBo/Miloš Vujinović
Disciplinski sodnik NZS-ja bo imel veliko dela. Foto: BoBo/Miloš Vujinović
Zarifović: Dogovorili smo se, da jih moramo pritisniti
Jug ob koncu ognjevitega derbija ujezil Mariborčane

Začelo se je že tri ure pred tekmo, ko so policisti na južni tribuni stadiona Ljudski vrt pri protibombnem pregledu našli pirotehniko, in sicer je bilo najdenih 10 dimnih bomb – bakel.

Okoli 15.45 so policisti na Mladinski ulici izvajali spremstvo navijačev Olimpije. Takrat so policisti navijačem Maribora na Krekovi ulici preprečili neposredno srečanje z navijači gostujočega kluba. Ko so navijači Maribora uvideli, da niso v stanju prebiti policijsko postavitev, so večje število pirotehničnih sredstev (okrog 100 kosov) vrgli proti policistom ter se takoj za tem razbežali v smeri Gregorčičeve ulice.

Pri tem je eden od huliganov v policista vrgel topovski udar, pri čemer je policist dobil manjšo opeklino na nogi. Identitete neznanega storilca niso ugotovili, saj je zbežal z množico. Trem posameznikom je policija izdala plačilne naloge, prvega zaradi meta pločevinke v policiste, drugega zaradi posedovanja pirotehnike, tretjega pa zaradi kršenja javnega reda.

Okoli 17. ure so policisti na zahodnem delu stare tribune ugotovili, da je v navijače Maribora iz smeri gostujočih navijačev priletela bakla. Zaradi preprečitve stika med obema navijaškima skupinama so policisti posebne enote naredili postavitev med obema skupinama. Oškodovanec se je pozneje sam zglasil pri policistih in prijavil, da ima poškodovana oblačila. Zoper neznanega storilca bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Pol ure kasneje je nekdo vrgel baklo v isti sektor, prav tako s tribune, kjer so bili navijači Olimpije.

Zatem je policija posredovala zaradi požara smetnjaka, ogenj naj bi zanetili navijači. Ob 18.21 je policija prijela osebo, ker je izzivala k pretepu in se pri tem nedostojno vedla, izdala mu je plačilni nalog.

Ob istem času so po videonadzornih kamerah zaznali, da so pripadniki navijaške skupine Viole na jugu stadiona prižgali večje število bakel. Zaradi omenjenega dejanja je prišlo do začasne prekinitev tekme. Policisti bodo pregledali posnetke videonadzora, zbrali obvestila in zoper izgrednike izvedli ustrezne ukrepe, prav tako bodo izvedli ukrep zoper organizatorja. Temu dogajanju je ob 18.23 na severnem delu stadiona sledilo prižiganje večjega števila bakel. Policisti bodo tudi zoper te kršitelje izvedli ustrezne ukrepe, glede na prepoznavo s posnetkov videonadzornih kamer. Ob 18.49 so policisti na severnem delu tribune obravnavali kršitelja, ki je izzival k pretepu.

Zarifović: Dogovorili smo se, da jih moramo pritisniti
Jug ob koncu ognjevitega derbija ujezil Mariborčane