Mauro Camoranesi še čaka na prvo zmago v spomladanskem delu. Ta teden imajo vijoličasti dve zares težki tekmi. V Sežani je Maribor doživel tri grenke poraze v zadnjem letu in pol, Olimpije pa v Ljudskem vrtu ni premagal že tri leta in pol. Foto: www.alesfevzer.com
Mauro Camoranesi še čaka na prvo zmago v spomladanskem delu. Ta teden imajo vijoličasti dve zares težki tekmi. V Sežani je Maribor doživel tri grenke poraze v zadnjem letu in pol, Olimpije pa v Ljudskem vrtu ni premagal že tri leta in pol. Foto: www.alesfevzer.com

Ne le, da je izkupiček skromen, skromna je tudi podoba na zelenici, pravijo gostje v najnovejši oddaji nogometnega podkasta Žoga je okrogla.

Jože Pepevnik je povedal, da imajo Mariborčani v nasprotju z jesenskim delom težave pri pripravljanju priložnosti, težave pa imajo tudi zunaj igrišča.

Celjani zagrenili življenje Mariboru

Slišimo, da so nekatera trenja na relaciji med športnim direktorjem Oliverjem Bogatinovom in njegovim pomočnikom Markom Šulerjem. Bojda pa naj ne bi bili v Mariboru najbolj zadovoljni s tem, kako Mauro Camoranesi vodi strokovni del ekipe. Marsikaj se zna zgoditi v naslednjih dneh,” pravi Pepevnik in dodaja, da bi znali biti tekmi v Sežani in sobotni derbi proti Olimpiji ključni za mariborsko sezono.

Še en član radijskega športnega uredništva Boštjan Janežič trdi, da je največ težav opaziti v vezni vrsti, sploh na položaju zadnjega veznega oziroma zadnjih veznih. "Samo Repas je tisti, ki lahko žogo pripelje do napadalcev. Krilna igralca Matko in Požeg Vancaš sta blizu osrednjemu napadalcu, Repas mora zato delovati na prevelikem prostoru, ravno on pa je bil nesrečni podajalec za gol Dangubića v soboto v Ljudskem vrtu," pravi dolgoletni nogometni reporter Vala 202.

Maribor je imel nekoč, pod vodstvom športnega direktorja Zlatka Zahoviča, jasno vizijo, trdi Pepevnik, vijoličasti pa imajo zdaj nekonstanten modus operandi.

"Igrajo igralci, ki jim čez nekaj mesecev potečejo pogodbe, in igrajo v kar velikem odstotku v prvi enajsterici," pravi Pepevnik in navaja primer Alexandruja Cretuja. Romun je zavrnil znižanje pogodbe v sklopu protikoronskih ukrepov kluba, potem pa zamudil na spomladanske priprave pred nekaj tedni, proti Celju pa je bil med slabšimi na igrišču. "Ne vem, kakšno sporočilo je to za nogometaše, ki čakajo na večjo minutažo v ozadju," razmišlja Pepevnik.

Žoga je okrogla s03e11: Se Camoranesiju trese stolček?

Vanoli lobiral pri vodilnih v Kopru
V novem delu podkasta Žoga je okrogla tudi o menjavi trenerja Kopra. Odličen poznavalec primorskega nogometa Sandi Škvarč je povedal, da je Rodolfo Vanoli pričakoval, da bo zamenjal Mirana Srebrniča, da je tudi lobiral pri vodilnih v klubu, da prevzame člansko moštvo. Koper je s tremi porazi začel spomladanskih del prvenstva, zadnjega proti Bravu je doživel z Vanolijem v sedlu.

Inter gladko dobil milanski derbi
Podrobneje tudi o pestrem dogajanju na evropskih nogometnih igriščih. V tednu derbija so kraljevali gostje. Samir Handanović je v svoji 501. tekmi v Serie A ohranil mrežo nedotaknjeno, Inter se je utrdil na vrhu Serie A po zmagi s 3:0 proti Milanu.

Erling Haaland je znova navdušil. Dortmund je premagal Schalke, Norvežan je dosegel dva gola, tudi prekrasnega s škarjicami, na 43 tekmah pa je zabil 43 golov za Borussio.

Everton je prvič v tem tisočletju zmagal na Anfieldu, pri Liverpoolu se je poškodoval še kapetan Jordan Henderson. "Angleški prvaki so ostali brez treh osrednji štoperjev, pa še brez obeh menjav, ob Hendersonu manjka tudi Fabinho, tako da so imeli proti Evertonu v osrčju obrambe svoj 18. osrednji branilski par v tej sezoni, tokrat Phillips-Kabak," je povedal voditelj podkasta Žoga je okrogla Luka Petrič.

Izjemen uspeh Dobovca
V novi oddaji pa tudi o izjemnem dosežku slovenskega dvoranskega nogometa. Prvaki iz Dobovca so se prebili na zaključni turnir po zmagi z 2:1 v Almatyju. Sandi Škvarč je na prizorišču spremljal dvoboj proti Aktobeju, izpostavil je odlično delo hrvaškega stratega Kujtima Morine. Ugotovil je tudi, da večina Kazahstancev ne mara Borata. Spoznal je primer s strelskega tekmovanja na Bližnjem vzhodu, kjer je zmagala tekmovalka iz Kazahstana, na podelitvi pa so namesto kazahstanske himne pomotoma zavrteli Boratovo pesem o Kazahstanu.