Nino Kouter je v jesenskem delu dosegel pet zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com
Nino Kouter je v jesenskem delu dosegel pet zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com

Motor Mure je imel izjemno leto. Postal je reprezentant in se izkazal v slovenskem dresu, izstopal je v finalu slovenskega pokala, ko so Prekmurci osvojili prvo lovoriko po 25 letih, jeseni pa je le potrdil, da spada med najboljše igralce v Prvi ligi.

V zadnji letošnji oddaji nogometnega podkasta Žoga je okrogla so glasovali Boštjan Janežič, Jože Pepevnik, Sandi Škvarč, Marko Cirman, Aljaž Golčer in voditelj Luka Petrič.

V napadu so bili precej složni. Vsi izbrani nogometaši so prejeli vsaj štiri od šestih glasov. Ob dveh igralcih Olimpije, Đorđeju Ivanoviću in Andreju Vombergarju, je v napadu tudi najboljši strelec prvenstva Nardin Mulahusejnović. Poleti je, tudi po pregovarjanju Dareta Vršiča, prestopil iz Maribora h Kopru.

"Takrat je marsikdo tudi skomignil z rameni, češ to je igralec, ki v Mariboru ni igral. Ampak zdaj je eden najbolj vročih igralcev lige. Morda bodo imeli v Kopru težave, da ga zadržijo," pravi Sandi Škvarč, Jože Pepevnik pa se sprašuje, ali bodo Mariborčani na koncu vendarle zadovoljni, da so ga prodali, saj so si zagotovili polovico odškodnine od njegovega naslednjega prestopa. "Kdo ve, morda pa bo Maribor z njim na koncu zaslužil več, kot pa če bi igral v Ljudskem vrtu."

Šesterica je v idealno jesensko vezno vrsto ob Kouterju izbrala tudi Dareta Vršiča in Jana Repasa, ki je bil eden ključnih členov jesenskih prvakov. "Hiter, tečen in iznajdljiv. Zelo hitro se odloča pri svojih potezah. Ena boljših okrepitev Maribor v zadnjih letih," trdi Marko Cirman. Repas je drugi po številu asistenc v ligi, pet jih je zbral, na zadnji tekmi jesenskega dela pa je zabil evrogol Aluminiju. "Repasa smo pri Domžalah spoznali bolj kot krilnega nogometaša, kot nekoga, ki se je zanašal na svojo hitrost. Mauro Camoranesi ga postavlja na sredino, poleg enega od klasičnih zadnjih veznih. Ta preobrazba je Janu Repasu odlično uspela," je še dodal Pepevnik.

Še največ dilem in razhajanj je bilo v obrambi. Nihče ni prejel več od štirih glasov. Branilski par tvorita mlada igralca. To sta Jan Gorenc, ki igra za Muro, in član Kopra Žan Žužek, ki se je izkazal tudi kot strelec. V soboto je v Sežani dosegel enega najlepših golov prve polovice prvenstva in se tako oddolžil za avtogol proti Taboru v uvodnem krogu, 23-letnik pa je skupaj petkrat zatresel tekmečevo mrežo. Na bokih sta Žan Kolmanič, ki je Mitjo Vilerja izrinil iz začetne postave Maribora, in neutrudni tekač Mure Žiga Kous.

Žoga je okrogla s03e09: Najboljša enajsterica jeseni

Idealna enajsterica Prve lige:

Vratar: Žiga Frelih (Olimpija);

Branilci: Žiga Kous (Mura), Jan Gorenc (Mura), Žan Žužek (Koper), Žan Kolmanič (Maribor);

Vezisti: Nino Kouter (Mura), Dare Vršič (Koper), Jan Repas (Maribor);

Napadalci: Andrej Vombergar (Olimpija), Nardin Mulahusejnović (Koper), Đorđe Ivanović (Olimpija).