Jernej Smukavec bi v 58. minuti skoraj moral zapustiti igrišče, saj je zaradi trčenja s Sebastjanom Gobcem močno krvavel. A je ostal na zelenici in odločil tekmo. Foto: MMC RTV SLO
Jernej Smukavec bi v 58. minuti skoraj moral zapustiti igrišče, saj je zaradi trčenja s Sebastjanom Gobcem močno krvavel. A je ostal na zelenici in odločil tekmo. Foto: MMC RTV SLO
Domžalčani ponovno slavili v Celju


18-letni napadalec, ki se je v drugem polčasu izkazal z zelo dejavno igro, je bil na pravem mestu v bližini vrat po podaji Roka Hanžiča z leve strani in mu ni bilo težko zatresti mreže. Na drugi vratnici je žogo zabil pod prečko.

Dve priložnosti Krciča
Domžalčani so bili za odtenek boljši že v prvem polčasu, ko so imeli tri lepe priložnosti. V 3. minuti se je sam pred vratarjem Amelom Mujčinovičem znašel Juninho, ki pa je s 25 metrov streljal slabo, zato je žoga zletela mimo vrat.
V 15. minuti je z leve strani v sredino podal Tadej Apatič, vendar je bil Amer Krcič na drugi vratnici prekratek. Isti igralec je bil po globinski podaji v ugodnem položaju tudi v 43. minuti, a je dobro postavljeni Mujčinovič njegov strel ubranil.
Minuto prej so si najlepšo priložnost pripravili Celjani. Klemen Medved je podal z leve strani, Roman Bezjak pa je iz bližine streljal, vendar je vratar Darko Brljak dobro posredoval z nogama.
Domžalčani imeli več od igre
Na začetku drugega polčasa je po podaji Danijela Breziča znova nevarno poskusil Bezjak, toda Brljak je znova dobil njun dvoboj. V zadnji četrtini tekme so bili dejavnejši Domžalčani. Najprej iz dveh priložnosti ni zadel Damir Pekič, mimo je z glavo streljal tudi Jovan Vidovič, nato pa je Smukavec le ugnal Mujčinoviča.

V petek je Luka Koper s 4:1 premagala Primorje, preostale tri tekme pa bodo v nedeljo.
Prva liga si, 1. krog
CM CELJE - DOMŽALE 0:1 (0:0)
350; Smukavec 87.
CM Celje: Mujčinovič, Andželkovič, Brezič, Bezjak, Bakarič (86./Popovič), Mijatovič, Gobec, Močič (76./Štraus), Rep, Mujakovič, Medved (71./Purišič).

Domžale: Brljak, Vidovič, Hanžič, Teinovič, Pekič (89./Zec), Knezovič, Krcič (46./Smukavec), Drevenšek (62./Horvat), Juninho, Elsner, Apatič.

Nedelja ob 18.00:
MARIBOR - TRIGLAV GORENJSKA

OLIMPIJA - RUDAR

Ob 20.00:
HIT GORICA - NAFTA
Odigrano v petek:
LUKA KOPER - PRIMORJE 4:1 (2:0)
300; Brulc 32., 55., Marčeta 34., Karič 73.; Kremenović 74.

Domžalčani ponovno slavili v Celju