"Vedno se odločim za igralce, za katere mislim, da so najprimernejši za določeno tekmo. Kvesić, Rui Pedro in Sešlar so danes stali bližje skupaj, da bi čim več kombinirali, zato je Mustafa Nukić ostal na klopi," je odločitev o neuvrstitvi najboljšega strelca Olimpije v prvo postavo pojasnil Albert Riera. Nukić je prvič v tej sezoni začel na klopi, v igro je prišel v 73. minuti. Foto: www.alesfevzer.com

Ta si je privoščil veliko neumnost, ko je namerno udaril z glavo Alena Krajnca, a ga mariborski delivec pravice presenetljivo ni izključil. Pokazal mu je zgolj rumeni karton.

Že včeraj smo poročali, da je Vinčić po tekmi priznal napako. "Zelo cenim, da se mi je sodnik opravičil, ker Vidovšku ni pokazal rdečega kartona. Malo je bil jezen, ker ga VAR ni poklical k ogledu posnetka, saj je šlo za čisti rdeči karton. Ampak napake delamo vsi, če jo nekdo prizna, nekako lažje sprejmemo, kar se je zgodilo," je za MMC povedal trener Gorice Miran Srebrnič.

Glavni sodnik za VAR je bil David Šmajc (v soboto je sodil tekmo med Mariborom in Domžalami v Ljudskem vrtu), njegov pomočnik pa Aleksandar Matković.

Vidovšek udaril Krajnca z glavo, a ni prejel rdečega kartona

Vidovšek: Bila je nespametna reakcija

Trener Olimpije Albert Riera je dejal, da se je o dogodku že pogovoril z mladim Vidovškom. "Rekel mi je, da se mu je prvič v življenju zgodilo, da se je tako odzval. Odvrnil sem mu, da upam, da tudi zadnjič. Je dobrega značaja in mora se iz tega nekaj naučiti. To ni bila dobra poteza, v takšnih primerih lahko kdo konča tudi v bolnišnici. Pri 40 letih bo najbrž hvaležen za to, kar se je danes naučil, in v karieri tega ne bo več ponovil."

22-letni koroški vratar je svojo potezo in tekmo komentiral v pogovoru za Val 202: "Bila je moja nespametna reakcija oziroma napaka. Opravičil sem se sodniku in igralcu. Ni bila naša najboljša tekma, pridejo tudi takšne slabše. Vsak tekmec je zahteven, še posebej, če se dobro postavi in čaka na svoje priložnosti. "

Sorodna novica Srebrnič: Vinčić je priznal napako, ker Vidovšku ni pokazal rdečega kartona

"Pripravljati si moramo še več priložnosti"

Španec na klopi Ljubljančanov z izidom 0:0 ni bil zadovoljen, nad igro pa ni imel veliko pripomb. "Imeli smo tudi dobre stvari, pričakovali smo takšno tekmo. Znova smo igrali s tremi osrednjimi branilci, poskušali provocirati in iskati prostor. Nisem zaskrbljen, imeli smo dovolj časa žogo, a smo naredili nekaj napak pri podajah, čeprav se nad tem nikoli ne pritožujem, ker je to sestavni del igre. Na koncu odločajo zadetki. Ta teden smo veliko več trenirali igro proti petim branilcem, saj večina moštev proti nam igra na takšen način. Poskušamo osvojiti avtomatizme, kako prebiti zadnjo vrsto. Pri tem smo lahko tako kot pri igri v obrambi boljši. Vztrajati moramo in si pripravljati še več priložnosti. Če jih imamo 10 ali 12, moramo stremeti k temu, da si jih priigramo 25."

Srebrnič: Točka je za nas uspeh

Tudi Gorica je bila kar nekajkrat nevarna, morda najlepšo priložnost je nekaj minut pred koncem zapravil Krajnc, ki je v protinapadu prišel sam pred Vidovška, a mu ga ni uspelo premagati.

"Obžalujemo lahko zapravljene priložnosti, lahko bi zmagali, vendar je tudi točka za nas uspeh. Kar dobro smo izpolnili načrt in odigrali enakovredno tekmo. Vedeli smo, da Olimpija najbolj kakovostno igra skozi sredino in si z dobrimi podajami na vsaki tekmi pripravi veliko priložnosti. Težko jih je pokrivati, danes smo to pametno in učinkovito ustavili z malo bolj obrambno igro. Bili smo dobri v tranziciji, zmanjkalo pa nam je nekaj več konkretnosti v zaključkih, da bi lahko dosegli kakšen zadetek. Izključitev vratarja bi nam gotovo olajšala delo. Vseeno pa čestitam fantom za dobro predstavo," je menil Srebrnič.

Želeli smo si zmago, a veseli smo tudi točke. Po priložnostih smo bili mogoče celo bližje zmagi kot Olimpija. Vedeli smo, da bodo oni nadzorovali srečanje, mi pa smo pripravili svoj načrt in se ga držali. Zdi se mi, da smo se odlično postavili na igrišču. Sploh doma moramo izhajati iz tega, da se tekmecu ostro postavimo po robu, potem je takoj lažje igrati. Prihajali smo v priložnosti in polpriložnosti, v zaključkih je zmanjkalo malo sreče, osredinjenosti in proti koncu tudi svežine. Na zadnjih treh tekmah smo dobro delovali, lahko bi osvojili tudi kakšno točko več. Smo prava ekipa, verjamem, da bomo sezono dobro izpeljali do konca. Želimo si splezati višje, da bi bili mirnejši. Vsaka sprememba v klubu prinese neko novo energijo, mislim, da bodo ljudje v vodstvu uredili stvari.

Napadalec Gorice Etien Velikonja

Pomembno bo imeti vselej takšen pristop

Po dveh zaporednih porazih proti Bravu (2:0) in Mariboru (1:4) je novogoriški trener poudaril, da njegovo moštvo potrebuje en dober izid, da se psihološko dvigne in pridobi samozavest. Sledili so trije remiji. So s tem izpolnjene želje izpred treh tednov?

"Po eno osvojeno točko v Radomljah, Kopru in proti Olimpiji ne moremo označiti za slab izplen, z zmagami pa bi bilo seveda še veliko lažje. Za glave fantov je tudi točka dobra in nagrada za njihov trud, saj res dobro trenirajo in so ves čas motivirani. Tudi stvari v klubu se gotovo premikajo na bolje (pred dvema tednoma je dobil novega predsednika, op. a.). Upam, da bo današnja predstava pripomogla k še bolj pozitivnemu vzdušju, ki bi nam pomagalo, da se dvignemo proti sredini lestvice. Čaka nas težek boj, pomembno pa je, da imamo vselej takšen pristop kot danes."

Gorica je v uvodnih 14 krogih zbrala 11 točk, eno več kot pred dvema letoma, ko je nazadnje igrala v prvi ligi. V prihodnjem krogu bo že v petek gostovala v Domžalah.

Olimpija bo v nedeljo ob 15.00 v Stožicah pričakala Koper, ki se ji lahko z današnjo zmago v Radomljah približa na šest točk zaostanka. Maribor je 17 točk za Ljubljančani, največ v 31-letni zgodovini prve lige.

Albert Riera je Novo Gorico prvič spoznal že pred osmimi leti, ko je bil član Udineseja. Na turnirju v pokru v igralnici Perla je zasedel drugo mesto in osvojil 3550 evrov. Kot je pojasnil v nedavnem intervjuju za Delo, je tja s šestimi soigralci odšel na prost dan in ne v času, ko so imeli Videmčani tekmo, kot so tedaj poročali italijanski mediji na čelu s slovito La Gazzetto dello Sport.