Zadetek Mirka Mutavčića za 0:1. Domžale so zmagale prvič po 9. septembru, na prejšnjih štirih tekmah so izgubile proti Celju ter remizirale z Muro, Taborom in Bravom. Foto: www.alesfevzer.com
Zadetek Mirka Mutavčića za 0:1. Domžale so zmagale prvič po 9. septembru, na prejšnjih štirih tekmah so izgubile proti Celju ter remizirale z Muro, Taborom in Bravom. Foto: www.alesfevzer.com

Uvodna tekma 14. kroga med Bravom in Celjem ni bila odigrana do konca. Po prvem polčasu je bilo 1:0, na začetku drugega pa se je sodnik odločil, da se ne nadaljuje, saj je bila zelenica na nekaterih delih "pod vodo".

Mutavčić kaznoval nezbranost nekdanjih soigralcev

Pod Kalvarijo je v 35. minuti za goste v levi zgornji kot prvi zadel še poleti član Maribora Mirko Mutavčić, ki je v polno meril z roba kazenskega prostora po domiselnem izvajanju kota po tleh in nezbranosti v mariborski obrambi. 21-letni branilec je v Domžale prišel na začetku avgusta. V prvem polčasu je bilo razmerje v strelih v okvir vrat 0:2. Posest žoge je bila na strani domačih (56:44 odstotkov), ki pa so jalovo napadali.

Izključena Sikošek in Kronaveter

Drugi polčas se je za gostitelje začel šokantno. V 47. minuti je namreč Gregor Sikošek zaradi prekrška nad Nickom Percem po protinapadu prejel drugi rumeni karton in moral predčasno pod prho, s prostega strela z roba kazenskega prostora z leve strani pa je mrežo zatresel Jošt Pišek. Mariborski živi zid se je nekoliko razprl, žoga pa je končala ob desni vratnici Ažbeta Juga.

V 52. minuti je bil po drugem rumenem kartonu izključen še Rok Kronaveter, tako da so vijoličasti več kot 40 minut igrali z dvema igralcema manj.

71. minuta je prinesla še en gol Domžal. Po strelu Perca in odbiti žogi Juga je bil strelec z 12 metrov rezervist Arnel Jakupović. Razmerje v strelih v okvir vrat na koncu tekme: 0:12!

Na večernem dvoboju v Ljudskem vrtu ni bilo gledalcev zaradi kazni s prejšnje domače tekme Maribora pred dvema tednoma proti Kopru, ko je v pomočnika sodnika eden izmed gledalcev vrgel predmet.

Milec po porazu proti Domžalam: Nimam besed, smo preslabi

Po poletnem še jesenski trojček porazov

Mariborčani so po porazih proti Kopru (0:1) in Olimpiji (1:0) lovili nujno potrebne točke proti tekmecem, ki jih vodi njihov nekdanji trener Simon Rožman, a se je dvoboj razpletel povsem v nasprotju z njihovimi željami.

Domžalčani so že sredi avgusta ob Kamniški Bistrici premagali vijoličaste, tedaj s 3:2, naslednji dan pa je svoje poglavje na klopi Štajercev sklenil Radovan Karanović. Tudi poleti je Maribor po vrsti izgubil proti Kopru, Olimpiji in Domžalam. Te so zdaj na petem mestu na lestvici za točko prehitele varovance Damirja Krznarja, ki so pred nizom treh porazov trikrat zapored zmagali, toda proti ekipam iz spodnjega dela lestvice – Bravu, Radomljam in Gorici.

Velika napaka celjskega vratarja Raduhe, dež preprečil drugi polčas

Raduha prepustil žogo Flakusu Bosilju

V Spodnji Šiški je Bravo v močnem dežju povedel v 10. minuti, ko je po strelu Matije Kavčiča iz voleja z roba kazenskega prostora vratar Celja Florijan Raduha slabo posredoval, žogo je kot na pladnju nastavil Davidu Flakusu Bosilju, ta pa jo je iz bližine zlahka pospravil v mrežo za vodstvo Ljubljančanov z 1:0.

Na šesti ligaški tekmi v majici Brava je bil to prvi zadetek za 20-letnega napadalca mlade reprezentance, ki je v Ljubljano prišel konec avgusta kot posojen nogometaš Verone. Predtem je igral za Aluminij. V sredo je zadel tudi na tekmi 2. kroga Pokala Pivovarne Union ob zmagi v Radomljah z 0:2.

Drugi polčas v ponedeljek ob 16.00

Šele v 32. minuti je sledil prvi nov omembe vreden strel, ko je bil od daleč nenatančen Simon Nsana. Celjani so bili boljši v zadnjih 15 minutah. V 35. minuti je malce previsoko meril Jon Šporn. V 41. minuti je Denis Popović zapovrstjo izvedel nekaj nevarnih podaj iz kota, po eni od teh je vratar Brava Gal Lubej Fink žogo preusmeril v prečko.

Že ob koncu prvega polčasa so razmere za igro postajale vse težje, luže so bile vse večje, sodnik Mihael Antić pa je s svojimi pomočniki na začetku drugega polčasa preveril stanje na razmočeni zelenici in ugotovil, da nadaljevanje tekme ni mogoče. Drugi polčas bo odigran v ponedeljek ob 16.00, vstop bo prost.

Podobne razmere so bile na stadionu ŽAK-a 28. novembra lani na tekmi Bravo – Koper. Tedaj je sodnik Matej Jug srečanje izpeljal do konca, čeprav sta bila oba trenerja pred začetkom za to, da bi ga preložili. Koper je zmagal z 1:2.

Zadetki s tekme Maribor - Domžale

14. KROG

BRAVO – CELJE 1:0 (1:0) – po prvem polčasu prekinjeno zaradi vode na igrišču
Flakus Bosilj 10.

Bravo: Lubej Fink, Križan, Jakšić, Milić, Kavčič, Trdin, Nsana, Kramarič, Kurtović, Štor, Flakus Bosilj.

Celje: Raduha, Zec, Vuklišević, Morozov, Šporn, Vrbanec, Zabukovnik, Popović, Matko, Bizjak, Ikwuemesi.

Sodnik: Mihael Antić (Koper)


Veselje vratarja Ajdina Mulalića in klopi Domžal. Foto: www.alesfevzer.com
Veselje vratarja Ajdina Mulalića in klopi Domžal. Foto: www.alesfevzer.com

MARIBOR – DOMŽALE 0:3 (0:1) (brez gledalcev)
Mutavčić 35., Jo. Pišek 48., Jakupović 71.
RK: Sikošek 47., Kronaveter 52./oba Maribor

Maribor: Jug, Mitrović, Uskoković, Watson (50./Milec), Guerrico, Sikošek, Repas (83./Antolin), Božić (83./Božičković), Laušić (59./Tolić), Kronaveter, Vipotnik (59./Baturina).

Domžale: Mulalić, Ilenič, Đurić, Hodžić, Mutavčić, Ja. Pišek, Markuš (83./Ž. Repas), Jo. Pišek (55./Jakupović), Kovačević (83./Podlogar), Perc (73./Saitoski), Durdov (73./Barišić).

Sodnik: David Šmajc (Predoslje pri Kranju)

Napoved pred tekmo: Krznar Rožmana izredno ceni kot trenerja

Nedelja ob 15.00:
CB24 TABOR SEŽANA – MURA

Ob 17.30:
GORICA – OLIMPIJA

Ponedeljek ob 17.30:
KALCER RADOMLJE – KOPER

Lestvica:                             
OLIMPIJA            13 11 0 2 25:15 33
KOPER               13  8 1 4 20:11 25
CELJE               13  7 4 2 20:15 25
MURA                13  5 5 3 23:19 20
DOMŽALE             14  4 6 4 20:18 18
MARIBOR             14  5 2 7 21:22 17
BRAVO               13  4 2 7 14:11 14
KALCER RADOMLJE     13  2 5 6 11:24 11
GORICA              13  2 4 7 11:18 10
CB24 TABOR SEŽANA   13  1 5 7  9:21  8