Damir Skomina je v Stožicah sprejel pravilno odločitev. Foto: www.alesfevzer.com
Damir Skomina je v Stožicah sprejel pravilno odločitev. Foto: www.alesfevzer.com

Luka Zahović je v 25. minuti prišel do strela z osmih metrov, blokiral pa ga je Macky Bagnack. Mariborčani so zahtevali najstrožjo kazen zaradi Bagnackovega igranja z roko. Danes se je Zveza nogometnih sodnikov Slovenije (ZNSS) oglasila z obrazložitvijo dogodka iz njihovega zornega kota.

Hitro se je na pojasnilo ZNSS-ja odzval športni direktor vijoličastih Zlatko Zahovič: “Sodniku verjamemo, po kriteriju sojenja in po govorici telesa med tekmo nimamo razloga o nobenem dvomu. Sprijaznili smo se z nedosojeno enajstmetrovko, z razpletom, in se lotili priprav na naslednjo tekmo. Toda po razlagi, ki so jo posredovali s sodniške organizacije, moramo dodati: Ni potrebe po poneumljanju ljudi in nogometnih pravil. Verjamemo odločitvi Skomine!”

Skomina je Mariborčanom že na tekmi pojasnil, da ni dobro videl situacije. "Sodeč po tem, kar nam na predavanjih predstavljajo sodniki, smo bili oškodovani za strel z bele točke. Gospod Skomina mi je rekel, da ni dobro videl. Jaz mu verjamem in mu ne zamerim," je na ponedeljkovem zboru reprezentance na Brdu pri Kranju povedal Luka Zahović.

Analiza: Igranje z roko Bagnacka ‒ 11-metrovka ali ne?