Olimpija še naprej ostaja brez ligaške zmage na derbijih v Stožicah, odkar je junija 2015 predsednik postal Milan Mandarić. Že tretjič na osmih tekmah je bil izid 0:0.
Olimpija še naprej ostaja brez ligaške zmage na derbijih v Stožicah, odkar je junija 2015 predsednik postal Milan Mandarić. Že tretjič na osmih tekmah je bil izid 0:0. "Vsaka tradicija se enkrat konča. Poskušali bomo skleniti neugodno tradicijo v Stožicah in nadaljevati tradicijo zmag v Mariboru," je zatrdil Robert Pevnik. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Pragmatični Mariborčani izpolnili cilj - Milanič zadovoljen s točko v Stožicah
Olimpija v eni minuti zadela prečko in vratnico

Na derbiju 23. kroga Prve lige TS proti Mariboru je le malo pred njim Rok Kidrič (na tekmi je izmed vseh nogometašev pretekel največ, kar 11,6 kilometra) z glavo stresel prečko, Brkić pa je imel nato še eno priložnost v 70. minuti, strel je ubranil Kenan Pirić. V najboljšem obdobju domačih je bilo veliko odvzetih žog na sredini igrišča.

Ni predaje
"Dali smo 120 odstotkov, želeli smo to zmago. Že en zadetek bi bil morda dovolj, žal nismo zatresli mreže. V prvem polčasu je bila tekma trda, obe ekipi sta igrali zaprto. Med odmorom smo se dogovorili, da moramo igrati bolj sproščeno. Drugi polčas je bil za nas zelo dober, manjkal je samo gol. Toda ni predaje, gremo naprej tekmo za tekmo. Še vedno upamo. Lani je bilo ravno nasprotno, mi smo imeli deset točk prednost, pa nas je potem Maribor ujel,"
je še povedal srbski vezist, ki se je na začetku spomladanskega dela prvenstva vrnil na igrišča po septembrski operaciji gležnja.

Ljubljančani bodo verjetno še dlje kot sinočnje zamujene priložnosti objokovali poraz v prejšnjem krogu v Kranju, čeprav Brkić pravi, da je bilo nanj še najlažje pozabiti z derbijem: "Če bi sledila kakšna druga tekma, bi mogoče pustilo večje posledice na nas."

Brkić po derbiju: žogo sem že videl v golu
Nogometni derbi v Stožicah ni dal zmagovalca

"Zelo zadovoljen s fanti, ne pa s točko"
Trener Robert Pevnik je na novinarski konferenci pojasnil, da je Olimpija namenoma šla previdno v prvi polčas. "Morda smo bili celo preveč previdni, premalo dinamike je bilo na začetku prvega polčasa. Izhodišče je bilo težko, saj smo zaostajali deset točk in morda smo bili malce bojazljivi. To je Maribor izkoristil, bil je podjetnejši. Iz minute v minuto smo bili potem boljši. V drugem polčasu smo bili absolutno boljša ekipa, agresivni in dinamični. Maribor razen ene nevarne akcije, ko je Jurčević posredoval pred Zahovićem, ni imel ničesar. Mi smo zadeli prečko in vratnico, zmanjkal je le gol. S fanti sem zelo zadovoljen, nisem pa zadovoljen s točko, saj smo bili v drugem polčasu precej boljši. Po prečki in vratnici nikoli v življenju ne moreš biti zadovoljen s takim razpletom. Maribor je znova dokazal, da ima odlično ekipo, ki zna igrati na izid," je opisal Celjan.

V začetno postavo je po kazni uvrstil osrednjega branilca Mackyja Bagnacka. Mladi Matija Burin zaradi vročine ni mogel pomagati, tudi Dino Štiglec se še ni vrnil v ekipo. Na desnem boku je presenetljivo začel Jan Andrejašič, nekoliko naprej v vezno vrsto se je pomaknil Eric Boakye, tako da je na klopi ostal Matic Črnic: "Na desni strani je na začetku malce škripalo, zato sem na začetku drugega polčasa naredil menjavo in na igrišče poslal Črnica. Andrejašič je super delal na treningih. Verjamem, da bo v prihodnosti še dokazal, da je prava okrepitev. Derbiji so zelo stresni in potrebuje še izkušnje."

Analiza: Igranje z roko Bagnacka - 11-metrovka ali ne?

V zadnjih minutah sta dobila priložnost še Oliver Kregar (debi za člane) in Haris Kadrić (drugi nastop), oba letnik 2000. Kadrić je ravno včeraj praznoval 19. rojstni dan. "Savić je bil že utrujen, s Kregarjem smo zaprli desni bok in pomagali Boakyeju. Kronaveter je dobil udarec v gleženj, zato smo v igro poslali Kadrića," je razložil Pevnik. Dodal je še, da ga ni presenetilo, da je bil pri Mariboru Marcos Tavares med rezervisti. "Pričakoval sem, da bo prišel v igro ob koncu tekme. Analiziral sem Maribor in bil sem pripravljen na vse."

Pogled sega tudi že proti Evropi
Tudi trener zeleno-belih se v boju za naslov ne predaja: "Do konca je še 13 krogov, torej je v igri še 39 točk. Ni bele zastave in je ne bo do konca. Do poletja moramo biti maksimalno pripravljeni na Evropo, saj želimo tam letos narediti nekaj več."

Sporočilo Policijske uprave Ljubljana

Varovanje tekme je potekalo brez posebnosti. Policisti bodo ukrepali zoper štiri kršitelje, nadaljujejo pa še z zbiranjem obvestil in drugih ukrepov v zvezi ugotavljanja identitete preostalih kršiteljev zaradi uporabe pirotehnike.

Upati je, da bo na evropski ravni tudi organizacija novinarskih konferenc v Stožicah. Že drugič zapored se je zgodilo, da je v nasprotju z običaji gostujoči predstavnik za odnose z javnostmi moral sam voditi novinarsko konferenco svojega trenerja. Kljub okrepljenemu PR-predstavništvu v vrstah Olimpije.

V 24. krogu bodo Ljubljančani 30. marca gostovali v Domžalah. Tudi prenos te tekme bo na TV SLO 2 in MMC-ju.

Analiza po koncu tekme Olimpija - Maribor
Pregled 23. kroga Prve lige TS