Slovenci trenirajo v za november skorajda idiličnem okolju vadbenega centra na Brdu pri Kranju. Foto: Reuters
Slovenci trenirajo v za november skorajda idiličnem okolju vadbenega centra na Brdu pri Kranju. Foto: Reuters
Verbič po poškodbi Jokića kandidat za kapetana

Jokić je bil v sredo na magnetni resonanci, ki je pokazala, da so težave še prevelike, da bi lahko zaigral. Tako se bo že jutri vrnil v svoj klub, rusko Ufo.

Slovenija bo torej še dodatno okrnjena, saj so pred tem zaradi različnih razlogov odpadli že Jasmin Kurtić, Tim Matavž, Rene Krhin, Jan Oblak, Kevin Kampl in za Norveško tudi Josip Iličić.

Slovensko vrsto pod vodstvom Igorja Benedejčiča tako čaka težko delo za obstanek v ligi C, saj je s točko na zadnjem mestu skupine 3. Vodita Norveška in Bolgarija s po devetimi točkami, Ciper ima štiri točke, a obe zadnji tekmi na domačem igrišču. Je pa zadnji trenutno tudi najnižjeuvrščena tretja ekipa v ligi, kar tudi pomeni izpad v ligo D.

Verbič: Dokler obstaja teorija, se ne bomo predali
"Vsi v ekipi bi lahko več pokazali, vključno z mano. Smo na zadnjem mestu v skupini, ne mečemo si peska v oči, položaj ni rožnat. V nogometu je dobro, ker je vedno hitro na vrsti naslednja tekma. Teoretično si sicer lahko še zagotovimo obstanek in dokler bo tako, bomo verjeli, da nam bo uspelo,"
pravi Benjamin Verbič, ki je po poškodbi Jokića eden najresnejših kandidatov za kapetana.

Sicer pa si v ligi C še niti ena ekipa ni priigrala napredovanja v višjo ligo, prav tako še ni nobena dokončno izpadla. Pred izpadom je sicer že varna Finska v skupini 2.

V ligi A zagotovo ostajata Francija in Španija, Islandija in Poljska pa bosta v prihodnje igrali v ligi B. Iz lige B si je napredovanje med elito zagotovila Ukrajina, druge odločitve bodo padle v zadnjih dveh krogih.

V ligi D pa si je do zdaj kot edina preboj v ligo C zagotovila Gruzija.

LIGA NARODOV, LIGA C, skupina 3:

Petek ob 20.45:
SLOVENIJA - NORVEŠKA
(prenos na TV SLO 2 in MMC-ju)

CIPER - BOLGARIJA

Ponedeljek ob 20.45:
BOLGARIJA - SLOVENIJA
(prenos na TV SLO 2 in MMC-ju)

CIPER - NORVEŠKA

Lestvica:             
NORVEŠKA      4 3 0 1 4:1 9
BOLGARIJA     4 3 0 1 5:3 9
CIPER       4 1 1 2 4:6 4
SLOVENIJA     4 0 1 3 3:6 1
Verbič po poškodbi Jokića kandidat za kapetana