Navijači Rome so si oddahnili. Foto: EPA
Navijači Rome so si oddahnili. Foto: EPA
Jerzy Dudek
Jerzy Dudek (desno) se je konec maja veselil osvojitve Lige prvakov. Foto: Reuters

Sodišče v Lozani je tako končalo negotovost italijanskega nogometnega prvoligaša, ki ga je Mednarodna nogometna zveza prejšnji mesec za eno leto kaznovala zaradi lanskega spornega nakupa Francoza Philippa Mexesa, ki je domnevno brez dovoljenja zapustil Auxerre.

Oddahnili so si tudi Samuel Kuffour, Rodrigo Taddei in Shabani Nonda, ki so že pred prepovedjo Fife prestopili v rimski klub, a jim je grozil črn scenarij, da ne bodo mogli biti registrirani za novega delodajalca.

Chelsea ni uspel prepričati Lyona
Po besedah predsednika Lyona Jeana Michela Aulasa nogometaš Michael Essien dokončno ostaja v njihovem klubu. Francoski prvak je zavrnil vse ponudbe angleškega Chelseaja.

Prisilni dopust za Dudka
Vratar Liverpoola Jerzy Dudek bo zaradi poškodbe komolca z nogometnih zelenic odsoten tri mesece.

Ferdinand še naprej rdeči vrag
Angleški nogometaš Rio Ferdinand je podaljšal pogodbo z Manchesterjem Unitedom. Na Old Traffordu ostaja do leta 2009.

Sičev do zime ne bo več igral
Nogometaši Lokomotive iz Moskve so za najmanj pet mesecev ostali brez svojega najboljšega strelca Dmitrija Sičeva, ki si je v soboto na tekmi ruskega prvenstva poškodoval koleno.

Podobno poškodbo je staknil tudi Juventusov branilec Alessandro Birindelli, ki bo moral na operacijo.

Per zamenjal Pera
Novi trener nogometašev norveškega Rosenborga je Per Mathias Hoegmo. Prejšnji trener Per Joar Hansen je odstopil po nedeljskem porazu proti Lilleströmu z 1:2. 14-kratni norveški prvaki so na lestvici tamkajšnjega prvenstva šele osmi.