Quique Setien bo sprejel največji izziv v karieri, saj še nikoli ni vodil katerega izmed nogometnih velikanov. Foto: EPA
Quique Setien bo sprejel največji izziv v karieri, saj še nikoli ni vodil katerega izmed nogometnih velikanov. Foto: EPA

Setien je večino igralske kariere igral za Racing iz Santanderja, med letoma 1985 in 1988 je nosil dres madridskega Atletica, nato pa je igral še za Logrones in Levante, pri katerem je leta 1996 končal kariero. Trener je postal v sezoni 2001/02 v Santanderju, lani pa je vodil Betis. Popeljal ga je do desetega mesta v prvenstvu, vendar ni podaljšal pogodbe. Zagovarja napadalno igro z veliko posestjo žoge, kar je zelo po okusu vodstva kluba.

Kaplja čez rob poraz proti Atleticu
Stolček se je Valverdeju zamajal v zadnjih tednih, potem ko je Barcelona najprej igrala neodločeno z Espanyolom (2:2), potem pa še izgubila polfinale španskega superpokala z Atleticom v Džedi v Savdski Arabiji (2:3).

Danes se je na stadionu Camp Nou zbralo vodstvo kluba in sklicalo večerni sestanek. Novi trener bo predstavljen v torek, zdaj pa urejajo podrobnosti predčasnega konca sodelovanja z Valverdejem.

Valverde je na klopi Barcelone sedel dve leti in pol. Foto: Reuters
Valverde je na klopi Barcelone sedel dve leti in pol. Foto: Reuters

Valverde dvakrat zapored pogorel v Ligi prvakov
55-letni Valverde je 29. maja 2017 nasledil uspešnega Luisa Enriqueja. V letih 2018 in 2019 je osvojil španski naslov, a razočaral v Ligi prvakov. Aprila 2018 je Barcelona prvo tekmo četrtfinala proti Romi dobila s 4:1, nato pa je na rimskem Olimpicu izgubila z 0:3 in izpadla. 1. maja lani je v polfinalu Lige prvakov na Camp Nouu ugnala Liverpool s 3:0, šest dni zatem pa je doživela pravi polom na Anfieldu (0:4).

Kandidata sta bila tudi Xavi in Koeman
Setien bo debitiral v nedeljo ob 21.00, ko na Camp Nouu prihaja Granada. Španski mediji so veliko omenjali tudi dva nekdanja slavna nogometaše Barcelone, ki pa se nista uspela dogovoriti z vodstvom kluba. Xavi Hernandez je bil glavni kandidat, veliko pa se je omenjalo tudi Ronalda Koemana, ki je maja 1992 na Wembleyju zagotovil Barceloni prvi naslov evropskega prvaka. Oba pa sta dala košarico vodstvu katalonskega velikana.

Barcelona zamenjala trenerja Valverdeja