Kapetan Seville je v dobrem letu dvignil še četrto pokalno lovoriko. Foto: Reuters
Kapetan Seville je v dobrem letu dvignil še četrto pokalno lovoriko. Foto: Reuters
Frederic Kanoute slavi z veselimi navijači Seville
Frederic Kanoute doživlja v dresu Seville drugo pomlad, saj je bil letos z 21 prvenstvenimi zadetki njen najboljši strelec. Foto: Reuters
Daniel Guiza nemočen pred Andresom Palopom
Po zamujeni prvi priložnosti Getafe ni zmogel več konkretnega strela na vrata Palopa. Foto: Reuters

Že avgusta so Andaluzijci v evropskem superpokalu s 3:0 premagali Barcelono, maja pa so v finalu Pokala Uefa z 2:1 ugnali Espanyol in ubranili naslov. Domače prvenstvo je Sevilla sklenila na tretjem mestu, potem ko je bila vse do zadnjega kroga v igri za naslov prvaka. Osrednji mož zadnjega dejanja na španskih igriščih v sezoni 2006/07 je bil Malijec Kanouté. V 11. minuti je izkoristil veliko napako neodločnega branilca Rubena Pulida, ki se je pozneje izkazala za usodno.

Po golu še rdeči karton
Tretji strelec španskega prvenstva je prišel do žoge skoraj na polovici igrišča, se nato v hitrem teku znebil zasledovalcev in nato rutinirano ugnal še vratarja Luisa Garcio. Na koncu je bil edini strelec večera izključen, ker se je maščeval Franciscu Casqueru za prejšnje prekrške.

Sanjsko, sanjsko leto
"Ne najdem besed, s katerimi bi opisal takšno sezono. Resnično smo se trudili, za kar smo bili pravično tudi nagrajeni. Potrebovali bomo še nekaj časa, da se bomo zavedali, kaj smo naredili v zadnjem letu," se je kapetan Seville Javi Navarro zavedal, da so Andaluzijci odigrali skoraj neponovljivo sezono. Trener Getafeja Bernd Schuster je kot igralec osvojil šest španskih pokalov, tokrat pa v prvem finalu za madridski predmestni klub ni imel te sreče. Po zapisih medijev so se s tem tudi zmanjšale njegove možnosti, da bi zasedel trenerski stolček pri Realu Madridu.

Getafe zapravil prvo priložnost
V izjemnem ozračju na razprodanem stadionu v Madridu, kjer so presenetljivo prevladovali vročekrvni Andaluzijci, so si prvo veliko priložnost priigrali igralci Getafeja, vendar njihov najboljši strelec Daniel Guiza ni bil ravno pri strelu, tako da je vratar Andres Palop ohranil mrežo Seville nedotaknjeno, že minuto pozneje je Malijec pokazal Guizu, kako se zaključuje. Po eksplozivnem začetku se je igra umirila, dvoboj pa je povsem nadzorovala Sevilla, ki je tako osvojila četrti kraljevi pokal in prvega po daljnem letu 1948.

Kraljevi pokal, Madrid, finale:

SEVILLA - Getafe 1:0 (1:0)
80.000; Kanoute 11.
RK: Kanoute 90.

T. G.