Dani Alves ima vse odlike vrhunskega modernega nogometaša: je hiter, fizično dobro pripravljen, krasijo pa ga tudi izvrstne podaje, streli in pregled nad igro. Ni čudno, da ga je želel Jose Mourinho v svojem moštvu. Foto: EPA
Dani Alves ima vse odlike vrhunskega modernega nogometaša: je hiter, fizično dobro pripravljen, krasijo pa ga tudi izvrstne podaje, streli in pregled nad igro. Ni čudno, da ga je želel Jose Mourinho v svojem moštvu. Foto: EPA
Arjen Robben
Arjen Robben bo modri dres zamenjal za belega. Foto: EPA

Vsaj tako poročajo španski mediji. 24-letnik ni hotel nastopiti na prvi tekmi kvalifikacij za Ligo prvakov, ker potem v njej ne bi mogel zaigrati za drug klub, od svojega kluba pa je prejšnji teden zahteval, da prisluhne ponudbam evropskih velikanov.

Prednjačila kdo drug kot Chelsea in Real
Med njimi sta prednjačila Real in Chelsea, Alves, ki se je v teh letih dokončno uveljavil kot eden izmed najobetavnejših bočnih igralcev, pa je ob tem obrazložil, da je pač prerasel okvire dvakratnega zmagovalca Pokala Uefa.

Za tri igralce dobili 87 milijonov
Razumljivo. Vendar Sevilla svojih "produktov" ne razdaja pod ceno, okoli česar bi se lahko spletla nova saga letošnjega prestopnega roka. V zadnjih letih se je po zaslužku pri prodaji igralcev klub s Sanchez Pizjuana povzpel na sam evropski vrh. Za Joseja Antonia Reyesa, Julia Baptisto in Sergia Ramosa so dobili okoli 87 milijonov evrov, pri tem pa so le za Baptisto plačali odškodnino v vrednosti 2,8 milijona evrov.

Dali manj kot milijon, želeli štirideset
Podobna zgodba je brazilski junak letošnjega finala Copa Americe. Bahia je zanj prejela 800.000 evrov, kontroverzni predsednik Andaluzijcev Jose Maria del Nido pa je za Alvesa sprva zahteval najmanj 40 milijonov. Očitno se je zadovoljil z 32, dodatni štirje pa bodo izplačani v povezavi z rezultati modrih.

Robben bo zaokrožil nizozemsko kolonijo
Chelsea bodo očitno končno ugodili več kot leto trajajočim naporom Realovega predsednika Ramona Calderona in v Madrid poslali Robbna. Obljubljen je bil že v predsedniški kampanji, zdaj pa bo na Santiago Bernabeuu kot zadnji kamenček v mozaiku, čeprav je bil mišljen kot prvi, zaokrožil "oranžno kolonijo" z Ruudom van Nistelrooyjem, Wesleyjem Sneijderjem in Roystonom Drenthejem.

C. R.