Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Čehinje, ki so potrdile prvo mesto v skupini in se prebile v Ligo A, so povedle v 12. minuti, zadela je Kamila Dubcova. Svoje priložnosti so imele tudi Slovenke, vendar so bile gostiteljice v 28. minuti še bližje drugemu golu, ko je Michaela Khyrova zadela okvir vrat. Dve minuti zatem so podvojile prednost, med strelke se je vpisala Franny Černa.

V drugem polčasu sta mrežo zatresli Andrea Staškova in Khyrova v 59. in 69. minuti.

Nogometašice Češke so Slovenke premagale tudi na uvodni tekmi Lige narodov 22. septembra v Krškem, ko so se veselile zmage z 0:2. Slovenija je edino zmago vpisala v petek, ko je v Kopru z 2:1 porazila BiH. Dosegla je štiri zadetke in jih prejela devet.

Kolman: Čehinje boljše v vseh prvinah, zasluženo so zmagale

V Ligi B je bilo v štirih skupinah 16 ekip. Zmagovalke skupin so ob Češki še Irska, Finska in Poljska.

Madžarska, Hrvaška, Srbija in BiH bodo kot drugouvrščeni igrali v dodatnih kvalifikacijah za preboj v višji rang tekmovanja s tretjeuvrščenimi iz Lige A.

Tri tretjeuvrščene iz Lige B, Slovaška, Severna Irska in Ukrajina, pa bodo igrale za obstanek s tremi najboljšimi drugouvrščenimi iz Lige C.

Liga narodov za nogometašice je sicer letos na sporedu prvič. Prihodnje leto bodo potekale kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo julija 2025 v Švici.


Saša Kolman je selektor reprezentance postal sredi septembra po odstopu Boruta Jarca. Foto: www.alesfevzer.com
Saša Kolman je selektor reprezentance postal sredi septembra po odstopu Boruta Jarca. Foto: www.alesfevzer.com

Liga narodov, Liga B, skupina 4

ČEŠKA – SLOVENIJA 4:0 (2:0)
Dubcova 12., Černa 30., Staškova 59., Khyrova 69.

Češka: Lukašova, Pochmanova, Dedinova, Šlajsova (78./Huvarova), Khyrova (77./ Mrazova), Bartonova, Cahynova, K. Dubcova, Krejčirikova (62./Kotrčova), Černa (62./Ružičkova), Staškova (84./Krivska).

Slovenija: Meršnik, Eržen (89./Križaj), Gradišek, Golob, Kolbl, Zver, Korošec, Makovec (81./Rogan), Janež (66./Čonč), Kuštrin (81./Zajmi), Prašnikar.

BiH – BELORUSIJA 1:0 (1:0)

Vrstni red: Češka 13, BiH 11, Slovenija 6, Belorusija 2.