Zlatko Zahović je bil pred dnevi brez dlake na jeziku. Foto: MMC RTV SLO
Zlatko Zahović je bil pred dnevi brez dlake na jeziku. Foto: MMC RTV SLO

Športni direktor Maribora je po tekmi superpokala, kjer je njegov klub izgubil proti Domžalam z 2:1, med drugim povedal: " Mislim, da smo dobili jasno sporočilo od sodniške organizacije, da enostavno Olimpija mora biti prva. In da bi bila Olimpija prva, mora biti Maribor poražen." Pozneje pa je daljše besedilo v javnost poslalo tudi vodstvo kluba.

V nadaljevanju v celoti objavljamo uradno obvestilo sodniške organizacije.

V ZNSS smo zgroženi in ogorčeni nad načinom komunikacije ter zlonamernostjo in neresničnostjo izjav predstavnikov NK Maribor. S tovrstnimi izjavami ne zdaj ne v prihodnje ne bomo javno polemizirali. Avtor(ji) obtožb bodo svoje argumente morali predstaviti v disciplinskem postopku.

Želimo pa ob tej priložnosti jasno poudariti, da ZNSS ni in tudi v prihodnje ne bo podlegala tovrstnim pritiskom. Tako kot doslej bomo tudi v prihodnje do vseh klubov imeli popolnoma enaka merila, čeprav se zavedamo, da komu iz t. i. "velikih" klubov, ki zase pričakuje privilegirano uporabo pravil, to ni po volji. ZNSS, ki jo UEFA uvršča med najboljše sodniške organizacije v Evropi, bo tudi v prihodnje z vso odgovornostjo skrbela za regularnost tekmovanj, pri čemer je drugačni interesi posameznih klubov ali njihove uvrstitve nikakor ne zanimajo.

Tistim, ki poskušajo manipulirati z nogometnimi sodniki za doseganje svojih parcialnih ciljev, ob tem jasno sporočamo, da takšni poskusi v Sloveniji ne bodo naleteli na plodna tla.

Zveza nogometnih sodnikov Slovenije