MMCanaliza pred polfinalnimi obračuni na SP v nogometu: Novinar Tilen Jamnik se je pogovarjal z Mladenom Dabanovićem. Foto: MMC RTV SLO
MMCanaliza pred polfinalnimi obračuni na SP v nogometu: Novinar Tilen Jamnik se je pogovarjal z Mladenom Dabanovićem. Foto: MMC RTV SLO

Nekdanji slovenski reprezentančni vratar se je ozrl tudi na četrtfinalne dvoboje. Za izpad Urugvaja je bil po njegovem mnenju ključen izostanek Cavanija. Francozi imajo praktično popolno ekipo. "Umtiti-Varane je eden najboljših obrambnih dvojcev na tem prvenstvu, zdaj pa zadevata še v napadu," meni Dabanović.

Zmago Belgije nad Brazilijo ne ocenjuje kot presenečenje, saj na takih dvobojih odločajo malenkosti. Pohvalil je vratarja Courtoisa, ki je bil zanj igralec tekme. Nasploh so imeli vratarji v vseh četrtfinalih ključno vlogo. Dabanovića je še posebej navdušil angleški vratar Pickford, ki je postal odkritje svetovnega prvenstva. "Izkazalo se je, da brez dobrega vratarja ne moreš napredovati," pravi Dabanović.

"Belgija je prišla do trenutka, ko je vse mogoče. Vse reprezentance imajo možnost, da postanejo svetovni prvak. Za Belgijo je uvrstitev v finale nekaj normalnega, postavili so si zelo visoke cilje," pravi Dabanović.
Anglije ni pričakoval tako daleč, a predstave na SP-ju so dobre. "Angleži so pokazali veliko. Mi smo jih imeli v svoji skupini, v Stožicah smo jih imeli na pladnju, da jih premagamo. A Angleži so zdaj zelo resna ekipa, taktično so zreli," je dejal Dabanović.
"Hrvati so sebe pričakovali v polfinalu, in potem se nalezemo tega njihovega optimizma," pravi Dabanović. "Hrvaška je polna čustev in dogajanja. Vseeno na zadnjih srečanjih niso navdušili. Na tekmah z Dansko in Rusijo niso pokazali veliko, a so se uvrstili naprej. Hrvati imajo svoje adute, imajo rezerve v svoji igri, v zvezni vrsti, kjer igrata Modrić in Rakitić," je povedal Dabanović in dodal: "Hrvatom manjka tisti "target man" v kazenskem prostoru. Druge reprezentance ga imajo. Mandžukić ni tista klasična devetka."

"Želim si finale Belgija - Hrvaška," doda na koncu Dabanović.

Prvi polfinale med Francijo in Belgijo bo v torek ob 20. uri, drugi med Hrvaško in Anglijo pa v sredo ob 20. uri. Na stavnicah sta v rahli prednosti za napredovanje v finale Francija in Anglija. Finale bo v nedeljo ob 17. uri.

Podrobneje v spodnjem polurnem pogovoru Tilna Jamnika z Mladenom Dabanovićem.

MMCanaliza:Tilen Jamnik in Mladen Dabanovič po četrtfinalu SP-ja
MMCanaliza:Tilen Jamnik in Mladen Dabanovič po četrtfinalu SP-ja