Marko Šuler bo skupaj z Boštjanom Cesarjem verjetno tvoril osrednji branilski par. Foto: MMC RTV SLO
Marko Šuler bo skupaj z Boštjanom Cesarjem verjetno tvoril osrednji branilski par. Foto: MMC RTV SLO
Branko Ilič in Milivoje Novakovič
Milivoje Novakovič (desno) je oktobra načel Severne Irce, Zlatan Ljubijankič pa je malo pozneje dokončal delo. Foto: EPA
Mišo Brečko
Standardni član prve postave Kölna, Mišo Brečko, verjame v slovenski uspeh. Foto: Reuters
Koren: Moramo narediti več v napadu

Zmaga Kekovih fantov bi ob remiju na drugi tekmi med Češko in Slovaško (kar je povsem realno) pomenila, da bi Slovenci 4 tekme pred koncem kvalifikacij prevzeli celo vodstvo v skupini 3, kar bi bila lepa psihološka prednost pred tekmeci. Optimizma ne manjka, tudi zato, ker se v moštvo vračajo Branko Ilič, Mišo Brečko in Marko Šuler. Slednja bosta bržkone v obrambi dobila prednost pred Matejem Mavričem in Suadom Filekovičem, čeprav selektor Matjaž Kek še ne želi razkriti udarne enajsterice.

Kek: Izhodišče je dati gol več kot Severni Irci
"O tem nerad govorim vnaprej, sploh pa je pred nami še zadnji trening, kjer se lahko zgodi marsikaj. Izhodišča so sicer takšna, da ostanemo v isti postavitvi, torej z dvema napadalcema in dvema osrednjima veznima igralcema," ostaja skrivnosten Kek, a jasno razkriva, po kaj je Slovenija prišla v Belfast: "Naše izhodišče je dati gol več kot Severni Irci. Ne smemo jim dovoliti možnosti, da z dolgimi žogami v šestnajstmetrski prostor prihajajo do neke iniciative. Zelo pomembno bo, da smo uspešni že v prvi vrsti našega branjenja ter jim onemogočimo mirne dolge podaje."

Čas za prvi severnoirski poraz na Windsorju
Severna Irska po zmagi nad Poljsko (3:2) 'leti', toda resnici na ljubo je vse tri zadetke dosegla po velikih napakah poljske obrambe. Verjamemo, da je slovenska trdnejša. Pot do oktobrske zmage (2:0) je bila težka, tokrat utegne biti na razprodanem Windsor Parku še težja. A če bo v slovenskih nogometaših dovolj poguma, potem tudi kanček sreče, ki je na takih tekmah potreben, ne bi smel izostati. Severni Irci so doslej na treh domačih tekmah poleg že omenjenega poljskega skalpa remizirali s Češko (0:0) in ugnali San Marino (4:0). Bodo na 1. aprila prvič v teh kvalifikacijah in prvič po septembru 2006 ostali praznih rok?

"Igrali bomo seveda na zmago, v določenih okoliščinah pa bi bila uspeh tudi točka. V vsakem primeru pa sem mnenja, da smo sposobni zmagati," pravi Brečko.

SKUPINA 3
Sreda ob 20.45 (prenos na TV SLO 2):
SEVERNA IRSKA - SLOVENIJA

Ob 20.30:
POLJSKA - SAN MARINO

ČEŠKA - SLOVAŠKA

Lestvica:                          
SEVERNA IRSKA      6  3 1 2 11:6 10
SLOVAŠKA           4  3 0 1  8:5  9
ČEŠKA              5  2 2 1  5:2  8
SLOVENIJA          5  2 2 1  5:3  8
POLJSKA            5  2 1 2  8:7  7
SAN MARINO         5  0 0 5  1:15 0
A. V.         
Koren: Moramo narediti več v napadu