Luka Žinko (desno) je do sedme minute dvakrat zatresel vrata Ermina Hasiča. Foto: RTV SLO
Luka Žinko (desno) je do sedme minute dvakrat zatresel vrata Ermina Hasiča. Foto: RTV SLO
Nogometaši Kopra
Koprčani so po lanski sezoni ostali brez 12 nogometaši in so se kar dobro upirali favorizitanim Domžalam. Foto: RTV SLO
Razburljiv začetek Superfinala

Kdor je tekmo začel spremljati v 11. minuti, je zamudil skoraj vse, saj smo do tedaj videli vse gole. Luka Žinko je Domžalčane iz podobnih akcij (po strelu s kota z desne strani) popeljal do vodstva 2:0 (pri prvem zadetku lahko govorimo tudi o avtogolu Marka Božiča), v 10. minuti pa je po gneči v kazenskem prostoru natančno streljal Aleksander Rajčevič.

Zahora dokazal, da je prava okrepitev
V nadaljevanju je bilo malo akcij, še najbolj opazen pa je bil Dario Zahora, nova okrepitev Domžal. V 21. minuti je njegov zadetek sodnik zaradi prepovedanega položaja upravičeno razveljavil, kmalu pa je nekdanji igralec Kopra nase opozoril še s protinapadom.

Kako nevarna je poškodba Elsnerja?
Čeprav bi si Domžalčani že prej lahko zagotovili mirno končnico, so do konca trepetali za zmago, saj so pokalni prvaki pritisnili, domače vrste pa je moral zapustiti poškodovani Luka Elsner. V 86. minuti je Aleš Mejač dobil nevarno žogo v kazenskem prostoru, vendar je bila domžalska obramba na mestu. Nazadnje je prav ob izteku 90 minut z glavo zapretil še Marko Božič.

Generalka za evropsko prizorišče
To je bila šele tretja tekma superfinala, spet pa jo je dobil zmagovalec državnega prvenstva. Leta 1995 je zmagala SCT Olimpija, leto kasneje Hit Gorica. Tako Domžalčane kot Koprčane (glede na prejšnjo sezono sta obe precej oslabljeni), sredi tedna čaka nastop v evropskih pokalih, konec tedna pa se začenja nova sezona državnega prvenstva.

Slovenski superpokal:
DOMŽALE
- KOPER 2:1 (2:1)
Žinko 4., 7.; Rajčevič 10.

Domžale: Nemec, Aljančič, Elsner (68./Kirm) Varga, Apatič, Žinko, Peškar (45./Juninho, Jankovič (60./Grabič), Ljubijankič, Zahora.

Koper: Hasič, Rajčevič, Viler, Handanagič, Božičič, Božič, Galun, Mejač, Ibeji (67./Šečić), Volaš, Plut.

C. R.

Razburljiv začetek Superfinala