Slovenija hočeš nočeš začenja že novo obdobje, kjer bi lahko pomembno vlogo igral Miha Zajc, a le če bo prišel do rednega igranja, zaradi česar je v zraku zimski prestop.
Slovenija hočeš nočeš začenja že novo obdobje, kjer bi lahko pomembno vlogo igral Miha Zajc, a le če bo prišel do rednega igranja, zaradi česar je v zraku zimski prestop. "Vsak igralec nogometa si želi igrati in sam nisem zadovoljen z minutažo pri Fenerbahceju. A za zdaj vse moči usmerjam v trening, da bi tako prišel do novih priložnosti na tekmah." Foto: MMC RTV SLO
Sorodna novica Vučkić z golom na zbor v Koper, Stojanović utišal kritike

"Zagotovo prija malo zamenjati okolje," je vezist Miha Zajc pokomentiral selitev reprezentančnega zbora iz prestolnice na slovensko obalo. Ker se hotel na Brdu prenavlja za protokolarne potrebe in zaradi tradicionalno sivega novembra v Ljubljani, sta se Matjaž Kek in NZS odločila za selitev v Koper.

Glavna skrb – dež
Na razmočeni zelenici stadiona Bonifika se je ob 17.00 začel prvi trening moške članske reprezentance v pripravah za tekmi z Latvijo (sobota ob 18.00 v Ljubljani) in s Poljsko (torek ob 20.45 v Varšavi). Keka skrbi torkova deževna napoved, ki bi lahko tudi odplavila torkov trening, še bolj pa stanje stoženske zelenice v soboto, če se bodo uresničile napovedi o nenehnem deževju v osrednji Sloveniji.

Selektorja Keka skrbi deževna napoved. Foto: BoBo
Selektorja Keka skrbi deževna napoved. Foto: BoBo

Selektor Kek je sporočil, da prvi trening izpušča le prvi vratar Jan Oblak, ki je še na poti v Koper. Kot edini ima zdravstvene težave vezist Žan Majer (Lecce), ki ga čaka magnetna resonanca, po kateri bo znano, ali bo nadaljeval reprezentančne priprave.

V iskanju pozitivnega izida za naprej
Teoretične možnosti so še, a se merijo v stotinkah odstotka. Realnost je več kot jasna – slovenska izbrana vrsta v 9. in 10. krogu boja za Euro 2020 želi popraviti črni oktober, ko sta dva poraza odnesla sanje o drugem nastopu na evropskem prvenstvu.

"Žal oktobra nismo izkoristili priložnosti, ki smo si jo priigrali septembra, ampak tako je v nogometu," je v uvodu Miha Zajc poudaril ključno dejstvo, zakaj novembrski reprezentančni zbor ne prinaša velikega vznemirjenja v državi. Realno so možnosti Slovenije za Euro 2020 zapravljene.

Sorodna novica Kakšne so Kekove spremembe? Milec, Vetrih, Rep in Vučkić.

"Ne moremo gledati, ali še imamo teoretične možnosti. Obe preostali tekmi moramo odigrati na zmago, zmagati, če se da. Samo takšni pozitivni izidi lahko nadgradijo delo v reprezentanci, da bo v prihodnje tudi boljše," še razmišlja Zajc, ki je bil pred letom dni svetla točka v črni Ligi narodov, nato pa z mankom igralnega časa pri Fenerbahceju jeseni pristal na reprezentančni klopi.

Vetrih mogoča okrepitev sredine?
Med četverico novincev v kvalifikacijah je tudi Amedej Vetrih, ki se veseli, da se mu znova ponuja priložnost v izbrani vrsti. "Veliko igram, zelo odprta, zanimiva igra za gledalce, mogoče tehnično ne tako kakovostna. Sam sem prezadovoljen s turško izkušnjo, za zdaj je vse dobro," je 29-letnik iz Vitovelj v Vipavski dolini poudaril, da je bil poletni prestop iz Domžal v Turčijo k Rizesporju pravi korak za njegovo kariero. Z rednim igranjem v močnejši turški ligi je pritegnil pozornost selektorja, ki išče nove rešitve in može, s katerim bi osvežil in okrepil Slovenijo, ki pa jo resna kvalifikacijska tekma, kjer bo na kocki veliko tekmovanje, čaka šele marca 2021.

Iličić ima še vedno isti cilj – zaigrati želi na velikem tekmovanju

SKUPINA G:

9. krog, sobota ob 18.00:
SLOVENIJA – LATVIJA

Ob 20.45:
IZRAEL – POLJSKA
AVSTRIJA – SEVERNA MAKEDONIJA

10. krog, torek, 19. novembra:
POLJSKA – SLOVENIJA ob 20.45
LATVIJA – AVSTRIJA
SEVERNA MAKEDONIJA – IZRAEL

Lestvica:

POLJSKA *           8  6 1 1 13:2  19
AVSTRIJA            8  5 1 2 17:7  16
SEVERNA MAKEDONIJA  8  3 2 2 10:11 11
SLOVENIJA           8  3 2 3 13:8  11
IZRAEL              8  3 2 3 15:15 11
LATVIJA             8  0 0 8  2:27  0
     * - že na evropskem prvenstvu   
Vučkić: Klic selektorja pred mesecem dni je bil velika motivacija