Wayne Rooney in Javier Hernandez sta v 69. minuti sijajno izigrala domačo obrambo. Foto: EPA
Wayne Rooney in Javier Hernandez sta v 69. minuti sijajno izigrala domačo obrambo. Foto: EPA
Ryan Giggs
Ryan Giggs je zadel prvič v letošnji sezoni Lige prvakov. Foto: Reuters
Sir Alex Ferguson
Sira Alexa Fergusona in njegove varovance v nedeljo čaka nov izziv - derbi angleškega prvenstva v Londonu proti Arsenalu. Foto: EPA
Javier Hernandez in Manuel Neuer
Manuel Neuer (desno) je blestel v prvem polčasu. Foto: Reuters

Nemški predstavnik, ki je v četrtfinalu izločil Inter, je v letošnji evropski sezoni zmagal na vseh petih dozdajšnjih domačih dvobojih z razliko v golih 13:3, a so to serijo rdeči vragi z lahkoto prekinili. Oba zadetka sta sicer padla šele sredi drugega polčasa.
V 67. minuti je s sredine kazenskega prostora mrežo zatresel Ryan Giggs, potem ko mu je v globino sijajno podal Wayne Rooney. Dve minuti pozneje se je slednji še sam vpisal med strelce, žogo mu je "dostavil" Javier Hernandez, ki je prodrl na rob kazenskega prostora in podal med dvema nogometašema Schalkeja.
Neuer reševal gostitelje
Gostje so bili veliko nevarnejši že v prvem polčasu, prvo ime tekme je bil do odmora vratar Manuel Neuer. V 3. minuti je ubranil poskus Rooneyja, v 14. minuti strel Hernandeza, v 27. minuti pa se je izjemno odzval še po udarcu Giggsa z glavo. Valižanu je preprečil veselje tudi v zadnji minuti prvega dela v dvoboju ena na ena. Hernandez je bil še nekajkrat pri strelu, a ne dovolj natančen.
Neuer je zbrano posredoval tudi po poskusu Patricea Evraja z glavo na začetku drugega polčasa, nato je Giggs v kazenskem prostoru na tla položil dva Schalkejeva branilca, a z desnico streljal mimo vrat, potem pa so po pravilno razveljavljenem zadetku Hernandeza zaradi nedovoljenega položaja nekaj več predrznosti končno pokazali tudi gostitelji.
Zbran tudi van der Sar
Na njihovo žalost pa se je vse skupaj zanje končalo neuspešno. Jose Manuel Jurado je slabo streljal iz voleja, poskus Eduja od daleč pa je ustavil Edwin van der Sar. Sledila sta dva zadetka Uniteda, zadnjo priložnost za Schalke pa je imel Sergio Escudero, toda van der Sar je bil po njegovi "bombi" z roba kazenskega prostora znova na mestu. Evra bi ob koncu kmalu povišal na 3:0, žoga je šla za malo mimo leve vratnice.
O prevladi Uniteda v prvem delu veliko pove tudi statistika - streli: 7:11, streli v okvir vrat: 3:7, koti: 1:4, posest žoge: 36:64 odstotkov. Končna statistika - streli: 9:18, streli v okvir vrat: 5:10, koti: 3:6, posest žoge: 35:65.
Finale bo 28. maja na londonskem stadionu Wembley.

Polfinale, prvi tekmi

SCHALKE - MANCHESTER UNITED 0:2 (0:0)
54.142; Giggs 67., Rooney 69.

Schalke: Neuer, Učida, Metzelder , Matip, Sarpei ( 72./Escudero), Baumjohann ( 53./Kluge), Farfan, Papadopoulos, Jurado ( 83./Draxler), Edu, Raul.

Manchester United: van der Sar, Fabio , Vidić, Ferdinand, Evra, Valencia, Carrick, Giggs, Park ( 73./Scholes), Hernandez ( 73./Anderson), Rooney ( 83./Nani).

Sodnik: Carlos Velasco Carballo (ŠPA)
Povratna tekma bo 4. maja.
Sreda ob 20.45:
REAL MADRID - BARCELONA

Verjetni postavi:

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo, Diarra, Pepe, Xabi Alonso, Di Maria, Ronaldo, Özil.

Barcelona: Valdes, Alves, Mascherano, Pique, Puyol, Keita, Busquets, Xavi, Pedro, Messi, Villa.

Sodnik: Wolfgang Stark (NEM)
Povratna tekma bo 3. maja.