Green Dragonsi so z baklami zavili stadion v dim, še prej so odjeknile tri ali štiri močne detonacije. Foto: www.alesfevzer.com
Green Dragonsi so z baklami zavili stadion v dim, še prej so odjeknile tri ali štiri močne detonacije. Foto: www.alesfevzer.com

Namesto da bi razbila neuglednega tekmeca, si je Olimpija privoščila anemično predstavo brez idej in z veliko napakami v obrambi, medtem ko se je tekmec dobro branil. Spremenjena ekipa je popolnoma neuigrana, s takšno igro ji naslednji četrtek grozi neslaven izpad. V strelih v okvir vrat je bilo prav tako izenačeno (2:2), je pa imela Olimpija terensko premoč (58:42).

Olimpijo je poraza rešil 33-letni branilec Goran Milović. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpijo je poraza rešil 33-letni branilec Goran Milović. Foto: www.alesfevzer.com

Šok v 10. minuti po napaki obrambe
Maloštevilni gledalci so že po slabih desetih minutah doživeli šok. Po izgubljeni Olimpijini žogi na sredini igrišča je De Oliveira podal Cabralu Barbosi, ki je pritekel pred gol, pri čemer je Olimpijina obramba zelo slabo reagirala. Barbosa je streljal, vratar Matevž Vidovšek je žogo odbil, pritekel je Aljaž Krefl, ki je s kolenom žogo nesrečno potisnil v mrežo.

Že kakšno minuto pozneje je sledila nova velika napaka Olimpijine obrambe, Cabral je bil znova sam pred vratarjem, vendar je z levega kota zadel zunanji del mreže.

Milović izenačil ob prvem Olimpijinem strelu na gol
Ko je novi trener Olimpije Albert Riera naredil nekaj menjav, je po uri igre Olimpija le začela pritiskati. Najprej je Ivan Prtajin z glavo zadel prečko, v 62. minuti pa je po podaji Maria Kvesića z desnega krila prav tako z glavo zadel hrvaški branilec Goran Milović. To je bil celo prvi strel Olimpije v okvir vrat.

Luksemburška ekipa je po veliki napaki Olimpijine obrambe povedla v 9. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Luksemburška ekipa je po veliki napaki Olimpijine obrambe povedla v 9. minuti. Foto: www.alesfevzer.com

Napadalec Mustafa Nukić, ki je pogodbo z Olimpijo podaljšal za dve leti (do konca sezone 2024/25), je bil nemočen, dobil je tudi bolj malo uporabnih žog.

Almeida je imel v sodnikovem dodatku lepo priložnost za zadetek, vendar je vratar Vidovšek ukrotil strel z desetih metrov.

Pestro dogajanje na tribunah
Po dobre pol ure igre je na tribunah odjeknilo nekaj močnejših detonacij, zato je sodnik prekinil dvoboj za minuto ali dve.

Povratna tekma bo 14. julija. Ljubljanska ekipa očitno ni v dobrem stanju, potem ko je vodstvo pred dnevi odpustilo trenerja Roberta Prosinečkega in športnega direktorja Mladena Rudonjo.

Olimpija brez idej proti "bunkerju" Differdanga

1. predkrog, prva tekma:
OLIMPIJA – DIFFERDANGE (LUKS) 1:1 (0:1)
Milović 62.; Krefl 9./ag

Olimpija: Vidovšek, Lasicks, Crnomarković, Milović, Krefl, Pilj (59./Ziljkić), Doffo, Elšnik, Kvesić, Nukić, Prtajin (72./Špehar).

Differdange: Coppa, Franzonio, D'Anzico, Brusco, Bedouret, Lempereur, Trani (67./Almeida), Medina, Manuel Costa, Ulisses, Cabral.

Sodnik: Mikola Balakin (Ukrajina)

Povratna tekma bo 14. julija.

Mura v drugem polčasu strla Moldavijce

Nogometaši Mure so uspešno začeli novo evropsko sezono. V prvem predkrogu Konferenčne lige so na stadionu Zimbru v Kišinjevu premagali Sfintul Gheorge (1:2). Več tukaj.


2. predkrog, prva tekma, četrtek, 21. julija:

SEPSI SFANTU GHEORGHE (ROM) – OLIMPIJA/DIFFERDANGE (LUKS)

Povratne tekme bodo 28. julija.