Green Dragonsi (nekateri tudi zamaskirani) so poskrbeli za nekaj napetih prizorov, vendar nasilja vendarle ni bilo. Foto: www.alesfevzer.com
Green Dragonsi (nekateri tudi zamaskirani) so poskrbeli za nekaj napetih prizorov, vendar nasilja vendarle ni bilo. Foto: www.alesfevzer.com

Tik pred začetkom sezone je v nogometnem klubu Olimpija izredno napeto, kar je posledica odločitve vodstva kluba, da odslovi športnega direktorja Mladena Rudonjo, kar je povzročilo tudi odstop trenerja Roberta Prosinečkega. Predsednik Adam Delius je danes sporočil, da je novi trener Španec Albert Riera, da se je ekipi spet priključil Almedin Ziljkić, Mustafa Nukić pa bo podaljšal pogodbo. Riera, nekoč velik igralec, ki pa nima veliko trenerskih izkušenj, je na novinarski konferenci ob predstavitvi povedal:

Osnovni cilj? Da vsak igralec napreduje!
"Ne bom imel že prvi dan čarobne palice in ne morem obljubiti, da bomo zmagali na vseh tekmah, bom pa predan svojemu delu, opravljal ga bom s strastjo. Imam se za modernega trenerja. Moj cilj je enostaven, želim, da bi vsak igralec napredoval. Danes sem igralcem rekel, naj pridejo na vsak trening z nasmehom na obrazu. Tako bi bilo najboljše."

Navijači Olimpije po osmih minutah prekinili novinarsko konferenco
Albert Riera za navijače ni trener, ki bi vlival upanje na svetlo Olimpijino prihodnost. Foto: www.alesfevzer.com
Albert Riera za navijače ni trener, ki bi vlival upanje na svetlo Olimpijino prihodnost. Foto: www.alesfevzer.com

Dragonsi zelo glasni, vendar ne nasilni
Adam Delius, ki je lani klub kupil od Milana Mandarića, je prejšnji teden odpustil Prosinečkega in Rudonjo, ki nista bila zadovoljna z dogajanjem v klubu in delovanjem poslovnega direktorja Igorja Barišića. Želela sta, da bi v klub prišle nove okrepitve, a od tega ni bilo nič. Vse skupaj je razbesnelo tudi privržence Olimpije. Na novinarsko konferenco je tako prišla skupina (približno 20) Green Dragonsov, ki Rieri niso pustili kaj dosti povedati in so tudi na nekoliko grob način izrazili nezadovoljstvo nad dogajanjem v klubu (in načinom vodenja), preden so (po osmih minutah) prekinili konferenco in zapustili dvorano. Še prej so se zapletli v besedni obračun z Riero in ga dovolj sprovocirali, da je prav tako zapustil sobo.

"Prijateljsko, za mizo, saj ni problema!"

Dragonsi so postali glasni, ko je Adam Delius začel govoriti o tem, da želi Olimpija v Evropi letos priti čim dlje. "Boli nas k*** za to Evropo. Mi hočemo urediti klub. Jutri bo spet druga zgodba. Ves čas eno in isto sranje," so vpili. Ob odhodu iz dvorane je eden od navijačev upravi kluba predlagal: "Pojdite z nami nekaj spit, bomo rešili tako. Prijateljsko, za mizo, saj ni problema."

Vtis, kot da gre za neorganizirano bando
Delius se na novinarski konferenci ni spuščal v dialog z njimi, jim je pa ponudil pogovor: "Dragonsi so se zbrali, nekateri so morda veliko popili. Z agresijo nočem imeti opravka. To so ljudje, ki ne plačujejo vstopnic za tekme in povzročajo škodo. Nabralo se je je že za več kot 100 tisoč evrov, a jim tega sploh ne očitam. Želim povedati, da nismo še dolgo tu. Na nekaterih področjih imajo verjetno prav. A poznajo le svojo stran, bili so tudi zmanipulirani. Pa nočem o njih govoriti slabo, v njihovih srcih je zmaj. Želim se tudi srečati z njimi, ponujam jim pogovor, je pa tako, da ta hip dajejo vtis, kot da je Olimpija neka neorganizirana banda. Takšnega sprejema, kot je bil danes, si trener ne zasluži in se mu opravičujem za to."

Na novinarski konferenci je novi trener Albert Riera pravzaprav govoril bolj malo. Foto: YouTube, zajem zaslona
Na novinarski konferenci je novi trener Albert Riera pravzaprav govoril bolj malo. Foto: YouTube, zajem zaslona

Postali bomo prvaki!
Ob koncu je imel Delius tudi čustvene minute, v teh je zavrnil nekatera natolcevanja: "Mar veste, kako je žaljivo, da poslušam očitke, češ da je v ozadju mafija in da imam neke opravke s Hrvati? To me zelo boli. Pa niti nisem jezen. Ves denar, ki sem ga zaslužil, sem investiral. V Sloveniji obstaja le en idiot, in ta sedi tukaj. Ljudem sem zaupal, do zdaj sem plačal sedem milijonov. Začel pa sem s kidanjem snega pri 16 letih v Münchnu. Ne bo me konec, če bom nekaj denarja izgubil. Že na prvi novinarski konferenci sem rekel: če nisem zaželen, bom klub prodal za pet evrov. A odločil sem se, da se bom boril in da bom Olimpijo pripeljal v vrh. Postali bomo prvaki!"

Riera že znanec slovenskih igrišč
Albert Riera, ki je v ponedeljek dopoldne že spoznal igralce, je veliko nogometno ime, saj je med drugim igral za Mallorco, Bordeaux, Espanyol, Liverpool, Olympiacos, Galatasaray in Udinese, ob koncu kariere pa tudi za Zavrč in Koper. Za špansko reprezentanco je zbral 16 nastopov. Igralsko se je upokojil januarja 2018. Toda njegove trenerske izkušnje so skromne. Januarja letos je pri Galatasarayu v Turčiji opravljal vlogo pomočnika trenerja pri rojaku Domenecu Torrentu.