Zlatko Dedič je proti  Rusom zabil najpomembnejši zadetek v karieri. Foto: MMC RTV SLO
Zlatko Dedič je proti Rusom zabil najpomembnejši zadetek v karieri. Foto: MMC RTV SLO
Zlatko Dedič
25-letni slovenski junak je bil težko bitko z ruskimi branilci. Foto: EPA
Dedičev gol v pravem trenutku

"Fantastično. Ko smo začeli, se verjetno vse to ni pričakovalo od nas, ampak mi smo res prava klapa, prava skupina. Vse skupaj se je samo še stopnjevalo iz tekme v tekmo. Rezultati so nam vlivali upanje. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, da smo si to zmago zaslužili in da gremo povsem zasluženo na svetovno prvenstvo." Tako je 25-letnik svoje prve občutke po veliki zmagi nad Rusijo zaupal številnim novinarjem, ki so ga morali čakati krepko čez polnoč, da je po slavju v slačilnici in pred številnimi navijači le prišel pred njih.

"Ni pomembno, kdo je dal gol"
Dodal je, da se v resnici še niti ne zaveda povsem, kaj se dogaja, hkrati pa je kar nekako bežal od pomembnosti zadetka. "Ni pomembno, kdo je dal gol, pomembno je, da smo se uvrstili na svetovno prvenstvo. Pomembno je bilo uresničiti naše sanje. Uspeli smo, srečni smo in zadovoljni. V Rusiji nismo bili povsem tisti pravi. Dobro smo si še enkrat ogledali tekmo iz Moskve. Želeli smo popraviti napake, ki smo jih napravili tam. Uspelo nam je in dosegli smo sijajno zmago," je dejal strelec prvega in zadnjega zadetka v za Slovenijo tako uspešnih kvalifikacijah za SP 2010. Lani septembra je v Vroclavu izenačil na 1:1 in priboril remi proti Poljakom, ki je Slovencem dvignil samozavest.

"Z Novakovičem sva zelo dobro uigran par. Poznava se že "na pamet", vedno želiva največ. A tu so tudi preostali igralci, ki, ko igrajo, prispevajo svoj delež," je opisal odlično sodelovanje s partnerjem v napadu. "Nova" je v kvalifikacijah dosegel 5 zadetkov, Dedič pa 3, s čimer sta najučinkovitejša posameznika v slovenski izbrani vrsti.

Hitro videli, da zmorejo
Je bilo kaj strahu, potem ko nekaj žog na začetku tekme ni šlo v mrežo? "Ne, ni bilo strahu, kvečjemu nas je to še bolj dvignilo. Videli smo, da zmoremo in da prihajamo v priložnosti. Potem smo našo igro le še stopnjevali. Ko smo dosegli zadetek, smo malo bolj previdno stopili na igrišče, da smo to prednost obdržali, a tudi v drugem polčasu smo imeli nekaj priložnosti. Izteklo se je odlično."

Dedičev gol v pravem trenutku