Tim Matavž je v letošnjem koledarskem letu za Groningen, PSV in slovensko reprezentanco dosegel skupaj 27 zadetkov. Foto: EPA
Tim Matavž je v letošnjem koledarskem letu za Groningen, PSV in slovensko reprezentanco dosegel skupaj 27 zadetkov. Foto: EPA

Redni del se je končal brez zadetkov, 22-letni slovenski reprezentant pa je prvič zatresel mrežo v 101. minuti. Gostitelji so devet minut pozneje izenačili z enajstmetrovke, končni izid pa je Matavž postavil v 114. minut.

Odkar je Matavž poleti za 7 milijonov evrov prestopil iz Groningena, je za PSV zabil že 11 golov. PSV je v igri še na vseh treh frontah. Poleg četrtfinala pokala se je uvrstil tudi v 1/16 finala Evropske lige, v nizozemskem prvenstvu pa je na 2. mestu, le dve točki za vodilnim AZ-jem.

Esteban pomiloščen
Medtem je nizozemska zveza razveljavila rdeči karton vratarju AZ-ja Estebanu, ki mu ga je sodnik pokazal na tekmi proti Ajaxu, potem ko je zbrcal huligana, ki je pritekel na igrišče. "Vratar je bil napaden nepričakovano, zato ocenjujemo, da je reagiral instinktivno," so v obrazložitvi zapisali pri nizozemski zvezi.

Tekma je bila prekinjena v 40. minuti, potem ko ogorčeni gostujoči igralci in trener niso želeli nadaljevati dvoboja in so zapustili zelenico. Ajax je vodil z 1:0, kakšna bo usoda tekme, pa še ni znano.

Oglejte si, kako je Tim Matavž odločil tekmo