18-letnemu Luki Zahoviću je že uspelo nekaj, kar ni njegovemu očetu Zlatku - dosegel je gol za člansko moštvo NK Maribora. Foto: Aleš Fevžer
18-letnemu Luki Zahoviću je že uspelo nekaj, kar ni njegovemu očetu Zlatku - dosegel je gol za člansko moštvo NK Maribora. Foto: Aleš Fevžer
Arghus
Branilec Arghus je imel dve najlepši priložnosti za zmago Maribora, a se je obakrat izkazal vrata Šenčurja Gregor Šmajd. Foto: Aleš Fevžer

Branilci pokalnega naslova so namreč vse dvome o napredovanju namreč razblinili že na prvi tekmi v Šenčurju, ki so jo vijoličasti dobili s kar 5:2. Drugoligaš iz okolice Kranja bi tako moral za čudež v Ljudskem vrtu zabiti vsaj štiri gole ... Tako pa so se Šenčurjani z 1:1 v Ljudskem vrtu dostojno poslovili od pokalnega tekmovanja, kjer v igri za naslov ostajajo samo še prvoligaši.

Prvenec Luke Zahovića
Gostje so podjetno začeli, Albin Kotnik je s prostega strela pošteno ogrel dlani Aljaža Cotmana, po hitrem protinapadu je Nejc Levstek zgrešil cilj. V nadaljevanju so gostitelji počasi le umirili Šenčur, po dobre pol ure pa tudi dosegli vodstvo. Po predložku Gorana Cvijanovića iz prostega udarca je gostujoči branilec slabo izbil žogo, kar je kaznoval prisebni Luka Zahović s prvim golom za člansko moštvo Maribora. Sin športnega direktorja je nato tik pred odmorom imel še izredno priložnost za podvojitev prednosti.

Na začetku 2. polčasa je Šenčur izenačil iz prekinitve. Kotnik je podal iz kota, v skoku pa je bil najvišji kapetan gostov Rok Dolžan, ki je z natančnim strelom z glavo zadel oddaljeni kot Cotmanovih vrat. Do konca tekme se izid ni spremenil, saj se je Šenčur srčno branil, Maribor pa je preveč kompliciral pri zaključku akcij. Še najnevarnejši je bil po prekinitvah branilec Arghus, a ga je obakrat zaustavil vratar Gregor Šmajd.

Priložnost za mlade in vrnitev Mendyja
Zaradi visoke prednosti, napornega ritma dveh tekem na teden in zadnjega prvenstvenega poraza z Zavrčem (3:4) je bila prva postava Maribora sestavljena iz mladih rezervistov in nekaterih standardnih nosilcev igre. V vratih je bil tako Aljaž Cotman, po treh mesecih je zaigral branilec Nejc Mevlja, v napadu pa se je ob kapetanu Marcosu Tavaresu mesto našlo za Luko Zahovića. V nadaljevanju je priložnost dobil tudi Jean-Phillippe Mendy, ki se je vrnil na igrišča po prestani bolezni.

Šenčur je jesenski del druge slovenske lige končal na petem mestu, ob Aluminiju pa so Gorenjci edini drugoligaši, ki so se v pokalnem tekmovanju prebili do četrtfinala, kjer so do zdaj napredovali trije prvoligaši. Žreb polfinala bo NZS oopravila šele v letu 2014.

POKAL SLOVENIJE

ČETRTFINALE, povratne tekme

MARIBOR - Šenčur 1:1 (1:0) - 5:2
Zahović 34.; Dolžan 55.

Maribor: Cotman, Mejač, Mevlja, Arghus, Trajkovski, Bohar ( 83./Hotić), Dervišević, Cvijanović, Moravac ( 62./Stojanović), Tavares ( 69./Mendy), Zahović .

Šenčur: Šmajd, Levstek ( 80./Markić), Kern, Ajdovec, Košnik ( 46./Lukanc), Beganović ( 65./Đurić), Jerković, Kotnik, Dolžan , Pavlin, Nunič.


Že odigrano:

Domžale - OLIMPIJA 1:0 (0:0) - 0:2
600; Husmani 51.

Celje - RUDAR 1:3 (0:0) - 0:4
250; Zajc 56.; Radujko 71., 89., Rotman 75.

GORICA - Aluminij 3:1 (3:1) - 1:0
250; Ndiaye 8., Lapadula 28., 45.; Jovanović 20.

V odebeljenem tisku izidi prvih tekem.

Maribor z remijem v polfinale pokala
Maribor z remijem v polfinale pokala