Alexis Sanchez je Arsenal okrepil iz vrst Barcelone. Londončani so zanj odšteli slabih 36 milijonov evrov. Foto: Reuters
Alexis Sanchez je Arsenal okrepil iz vrst Barcelone. Londončani so zanj odšteli slabih 36 milijonov evrov. Foto: Reuters

Sanchez, ki je klub iz severnega Londona okrepil med poletnim prestopnim rokom leta 2014, ima veljavno pogodbo s topničarji do konca naslednje sezone.

"Nogometaši imajo s klubom sklenjene pogodbe. Pričakujem, da bodo dogovore spoštovali. To je vse, kar si želimo," je povedal Wenger, ki se te dni s svojimi varovanci mudi v Avstraliji, kjer se Arsenal pripravlja na začetek nove sezone.

Pri Arsenalu si ga želijo
O Sanchezovem odhodu iz Emiratesa otoški mediji pišejo že dlje časa. Povezujejo ga s številnimi evropskimi klubi, nazadnje z Arsenalovim neposrednim tekmecem Manchester Cityjem, kamor naj bi si 28-letnik iz Tocopille sicer tudi želel. "Alexis lahko pogodbo z nami podaljša na začetku ali pa sredi sezone," je še pojasnil Wenger, ki upa, da bo lahko še vedno računal na usluge odličnega Čilenca.

Ta s svojimi klubskimi soigralci zaradi igranja na Pokalu konfederacij ni odpotoval v Avstralijo. Za Arsenal je v treh sezonah zbral 145 nastopov in dosegel 72 zadetkov.