Foto:
Foto:

Ljubljana, 8. in 9. maj 2009. - Na igriščih petankarskega kluba Vila Ana je bilo odigrano že 11. državno prvenstvo posameznikov in posameznic v petanki.
V konkurenci članic je naslov ubranila članica domžalskih Sršenov, Šeruga Tatjana. Odlično drugo mesto je osvojila odlična mlada igralka, Jamnik Kaja, članica Medvedov iz Ljubljane, medtem ko sta si tretje mesto razdelili igralka Hermesa LL iz Ljubljane, Herbst Mojca in Bračič Laura, igralka Medvedov.
Med člani je svoj prvi naslov državnega prvaka v igri posameznikov osvojil mladi up slovenske petanke, Dragan Marinković, član ekipe Medvedi, ki je v finalu premagal večkratnega reprezentanta, rutiniranega Dragana Antonijevića, člana ekipe Sršeni. Tretje mesto sta si razdelila Rode Franci, igralec Hribovcev in Ljubo Živkovič, igralec Hermesa LL ter aktualni predsednik petankarske zveze Slovenije.
Kljub praznikom in pravem aprilskem vremenu, se je na izvrstno organizirani prireditvi zbralo več kot 90 tekmovalcev in tekmovalk. Veseli podatek, da je kakovost igre iz leta v leto na višji ravni, ter da se tekmovanj udeležuje čedalje večje število ljubiteljev petanke iz vse Slovenije.
Novico je napisal uporabnik Anta.