Nemočni pogled Sergeja Bobrovskega ob golu Charlieja Coyla v podaljšku uvodne tekme v seriji Boston - Columbus. Foto: Reuters
Nemočni pogled Sergeja Bobrovskega ob golu Charlieja Coyla v podaljšku uvodne tekme v seriji Boston - Columbus. Foto: Reuters

Junak večera v Bostonu je bil Charlie Coyle, ki je najprej slabih pet minut pred koncem rednega dela poskrbel za izenačenje na 2:2. Po dobrih petih minutah igre v podaljšku je Coyle zagotovil še zmago Bruinsom po spretni podaji Marcusa Johanssona, ki je bil podajalec že pri prvem zadetku okrepitve ob prestopnem roku.

Lepo spočiti Modri jopiči so zapravili vodstvo z 2:1 na prvi tekmi, odkar so brez poraza s 4:0 v zmagah v prvem krogu končnice izločili prvega nosilca Tampo Bay. Columbus je bila ena najbolj vročih ekip lige, ki je dobila 11 od zadnjih 13 tekem, to pa je bil zanjo prvi poraz v končnici. Na drugi strani so Kosmatinci odigrali razburljivih sedem tekem s Torontom, a so bili podjetnejši vso tekmo, šele Coyle pa je zares razrešil uganko vratarja Sergeja Bobrovskega (34 obramb).

Na Zahodu so hokejisti St. Louisa s 3:2 ugnali Dallas, potem ko se je z dvema zadetkoma izkazal Vladimir Tarasenko. En zadetek je k zmagi gostiteljev prispeval še Robby Fabbri, vratar Jordan Binnington je hokejistom Dallasa, proti katerim je St. Louis izgubil tri od štirih tekem v rednem delu, ubranil 27 strelov. Na drugi strani je vratar Ben Bishop, sicer finalist za najvratarja rednega dela sezone, zbral le 17 obramb.


KONČNICA LIGA NHL 2019

Vzhod, polfinale

Prva tekma:
BOSTON - COLUMBUS 1:0
3:2 (1:0, 0:0, 1:2) - v podaljšku
Acciari 11., Ciyke 56., 66.; Dubinsky 48., Dubois 48.
Obrambe: Rask 20; Bobrovski 34.

Petek:
NY ISLANDERS - CAROLINA 0:0

Zahod, polfinale

Prva tekma:
ST. LOUIS - DALLAS 1:0
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Fabbri 6., Tarasenko 39., 44.; Spezza 31., Benn 58.
Obrambe: Binnington 27; Bishop 17.

Petek:
SAN JOSE - COLORADO 0:0

V odebeljenem tisku izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.