Ivo Jan je novi selektor slovenske članske hokejske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO
Ivo Jan je novi selektor slovenske članske hokejske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO
Ivo Jan novi selektor risov

"Ponudbe, da prevzamem vodenje članske reprezentance, ki je zagotovo mamljiva, sem bil vesel. To predstavlja nov korak v moji trenerski karieri. Odločitev je bila po eni strani težka, saj se zavedam naloge, ki je pred mano, po drugi strani pa lahka, ker večino igralcev dobro poznam še s svetovnega prvenstva na Poljskem, z nekaterimi izmed njih pa sem v svoji igralski karieri tudi igral," je povedal Ivo Jan.
Vipiteno ne nasprotuje Janovim željam
Vodstvo Hokejske zveze Slovenije je z Janom, ki je bil dolga leta tudi med nosilci igre slovenske reprezentance, podpisalo pogodbo za eno sezono z možnostjo podaljšanja za eno leto.

Jan je bil v sezoni 2015/16, ko se je Slovenija na svetovnem prvenstvu v Katovicah spet uvrstila med hokejsko elito, pomočnik takratnega selektorja Nika Zupančiča, trenutno pa že drugo leto vodi italijanski Vipiteno, ki nastopa v Alpski ligi.

"Z vodstvom svojega kluba sem se dogovoril, še preden sem generalnemu sekretarju Dejanu Kontrecu dokončno odgovoril na ponujeno mesto selektorja. V času mojih reprezentančnih obveznosti je premor tudi v AHL-ju, tako da reprezentančne obveznosti ne bodo sovpadale s klubskimi," je dejal novi selektor risov in dodal, da vodstvo kluba na odločitev gleda tudi skozi prizmo promocije kluba. "Ne nazadnje je prejšnji trener Vipitena postal selektor italijanske reprezentance, sam pa bom prevzel slovensko izbrano vrsto. Vodstvo kluba gleda pozitivno na to, da je klub ne le odskočna deska za igralce, temveč tudi za trenerje."

Pri Kopitarju se je zapletlo
Hokejska zveza se je za selektorski položaj sicer že dogovorila z Matjažem Kopitarjem, vendar vodstvo LA Kingsov Kopitarja, ki v omenjenem klubu opravlja naloge glavnega prooglednika (t. i. skavta) za Evropo, ni dalo soglasja k imenovanju na mesto selektorja risov.

Ivo Jan novi selektor risov