Mick Schumacher je v letu 2018 postal svetovni prvak v formuli tri, zdaj se podaja v formulo dve, končni cilj pa je formula ena. Foto: Reuters
Mick Schumacher je v letu 2018 postal svetovni prvak v formuli tri, zdaj se podaja v formulo dve, končni cilj pa je formula ena. Foto: Reuters
Sorodna novica Video: Vse najboljše, "Schumi"!

Mlajši Schumacher je od januarja član Ferrarijeve akademije, prav v dirkalnik Ferrarija pa bo sedel najprej. Prvič bo Schumacher testiral dirkalnik formule ena v torek v Bahrajnu, dan zatem bo preizkusil še dirkalnik Alfe Romeo.

Konec tega vikenda bo sin slavnega očeta debitiral tudi v formuli dve, in sicer prav tako v Bahrajnu.

Zasluži si priložnost
"Več kot vzhičen sem in prepričan, da bo to odlična izkušnja,"
je v sporočilu, ki ga je posredovala ekipa Alfe Romeo, nekdanjega Sauberja, dejal lanski svetovni prvak v formuli tri. "Mick si zasluži, da mu ponudimo priložnost, da naredi naslednji korak v karieri," pa menijo pri ekipi. Takoj zatem je testiranje potrdil še Ferrari.

Vrnitev Alonsa

Testiranj v Bahrajnu se bo udeležil tudi dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso, ki bo v Manami sedel v dirkalnik McLarna.

Pet od sedmih Ferrarijevih naslovov
Sloviti Mickov oče Michael Schumacher je leta 2014 na smučišču v Meribelu v Franciji doživel hudo nesrečo, od tedaj naprej pa so informacije o njegovem zdravstvenem stanju zelo skope. Schumacher starejši je s Ferrarijem osvojil kar pet od skupno svojih sedmih naslovov svetovnega prvaka. Preostala dva je osvojil z Benettonom.

Mick Schumacher bo testiral ferrarijev dirkalnik